Чому немає виплат дитячих грошей?

pochemy-net-detskih-deneg

На форумах, майданчиках і просто в особистих бесідах мами нерідко скаржаться на затримки грошової допомоги. Чому немає виплат дитячих грошей? Причин може бути декілька. У статті розберемо кожну і навчимося правильно відстоювати свої права.

Популярні причини

Часто заповітна смс-ка з інформацією про зарахування на картку може не приходити у двох випадках:

  • Затримка в держбюджеті. Остання трапилася в січні 2020 року. Скаржилися матусі, одержувачі субсидій, соціальних допомог, інваліди. Не прийшли дитячі гроші та інші типи нарахування через відсутність грошей в Міністерстві соцполітики. Вони надходять з бюджету і перерозподіляються згідно з нормами. У січні гроші вчасно не надійшли, що і стало причиною «‎запізнення»‎.
  • Неточності з оформленням. У категорію «‎гроші на малюка»‎ потрапляє цілий список державних субвенцій: декретні, кошти після народження дитини, підтримка одиноких матерів, багатодітних сімей. В оформленні кожної категорії виплат є особливості. Дізнайтеся про них докладніше, перш ніж питати, чому не платять дитячі гроші.

Фінансова підтримка після народження малюка

Українці після народження дитини отримують від держави фіндопомогу в розмірі 100 000 грн. Одноразово виплачується 25 000 грн, решта суми приходить щомісяця: по 2083 грн. Щоб вчасно отримати належне, потрібно в перші 12 місяців життя сина чи доньки звернутися до органів соціального захисту із заявою, свідоцтвом про народження, копією паспорта. До слова, на сайті Міністерства соціальної політики таку заяву можна подати в онлайн-формі.

Причини, за якими не приходять дитячі гроші:

  • Нецільове використання грошей. Якщо замість догляду за карапузом батьки розважаються в ресторанах (і це доведено!), нарахування припиняється.
  • Смерть дитини або отримувача допомоги.
  • Позбавлення батьківських прав.

Слід розділяти два види допомоги: при народженні і так звані декретні. У другому випадку мова йде про оплату відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами. За неї відповідальний Фонд соціального страхування. Якщо затримують дитячі гроші цієї категорії, зверніться туди за телефонами гарячої лінії.

Допомога одиноким батькам

Одиноким вважається той з батьків, хто виховує чадо з порожньою графою «батько» або «мати» в свідоцтві. Запис є, а фактично особи немає? Допомога не призначається. Це потрібно враховувати. Також варто пам'ятати, що фінансову підтримку самотні батьки отримують до досягнення дитиною 18 років або до 23 років, якщо чадо вчиться на денному відділенні.

Якщо виникає питання, чому не дали дитячі гроші одинокому батьку чи матері, враховуйте дві причини:

  • Усиновлення спадкоємця «другою половиною» у разі одруження.
  • Зростання офіційного доходу. Розмір допомоги розраховується так: від суми прожиткового мінімуму віднімається сума на кожного члена сім'ї відповідно до доходу. Логічно, що істотне зростання зарплати впливає на виплати матерям одиначкам або татам без мами.

А що з багатодітними сім'ями?

Згідно до постанови Кабінету Міністрів України № 250 від 13.03.2019, фінансова підтримка виплачується на третю дитину. Для її отримання потрібно звернутися в найближчий орган соцзахисту.
Важливо: фахівці запитають про свідоцтво про народження і посвідчення багатодітної сім'ї. Без пакету документів виплата не призначається.

Враховуйте, що кошти багатодітним сім'ям приходять не в місяць звернення, а починаючи з наступного.

Не варто забувати і про інші види виплат багатодітним сім'ям. Згідно із законодавством, батьки також можуть отримати компенсацію за послуги няні, найнятої офіційно. Де отримати консультацію? Як дізнатися коли прийдуть дитячі гроші? На яку суму розраховувати? Детальні відповіді на питання дадуть у відділенні соціального захисту.

Фінансова підтримка під час затримок

«Запізнення» виплат псують настрій, змушують змінювати життєві плани. Але не варто панікувати! Якщо документи оформлено коректно, ви отримали консультацію в органах соцзахисту і ніяких глобальних змін в житті не сталося, виплата буде. А поки вона в дорозі, можна отримати гроші онлайн на картку в нашому сервісі!

Чому MyCredit:

  • Мінімум вимог: громадянство України і наявність банківської картки.
  • Швидкість прийняття рішення ― до 20 хвилин!
  • Безпечна реєстрація з BankID.
  • Грейс-период: пеня за прострочені платежі не нараховується три дні.
  • Робота 24/7. Взяти гроші в борг можна навіть вночі!
  • Промокодb на знижки до 70% постійнім rлієнтам.