Скільки коштує УЗД для вагітних?

В очікуванні появи дитини кожна майбутня мама спостерігається у акушера-гінеколога та робить ряд обов'язкових аналізів. Так лікарі спостерігають за розвитком плода, попереджають виникнення патологій. Ключовим способом діагностики є ультразвукове дослідження. У цій статті розберемося, скільки коштує УЗД вагітним в нашій країні.

На якому терміні вагітності варто робити УЗД?

В акушерській медицині встановлені середні періоди, коли варто зробити УЗД по вагітності:

  • На 12-му тижні - перший скринінг, на якому видно, сформовані органи, частини тіла ембріона, аж до пальчиків.
  • На 20-му тижні - УЗД 2 триместр показує статеву приналежність.
  • На 32-36-ій - заключний етап, щоб побачити положення перед пологами. Однак провідний лікар може призначити додаткову перевірку, тобто варто зробити УЗД на вагітність при необхідності підтвердити/спростувати побоювання.

Вартість УЗД при вагітності в Україні

Вартість УЗД при вагітності україна є безкоштовною. Це стосується державних поліклінік, де жінки зареєстровані на обліку. Однак черга на безкоштовний скринінг може не дати пройти обстеження вчасно, в покладений термін. Тому багато хто вибирає платне УЗД.

Коштує УЗД для вагітних від 250 гривень (1 триместр) і 550 (наступні). Середня ціна становить 300-400 грн.

Вартість гінекологічного УЗД в регіонах стартує від 180 грн.

Шкода УЗД для вагітних

Існує поширений міф про нанесення шкоди дитині ультразвуковим опроміненням. На ділі, це не більше, ніж дилетантське припущення. УЗД під час вагітності — це реальний метод дізнатися всі показники, пов'язані з ростом, розвитком плода.

УЗД потрібно, а грошей немає?

Є кілька шляхів оплатити УЗД-процедуру: