Скільки коштує гінекологічне УЗД матки і яєчників?

Жіноче здоров'я — особлива зона в організмі жінки, що вимагає постійного контролю, уваги та відповідальності. Часто захворювання пов'язані з ендокринною, гормональною, нервовою системами. Ультразвук - безпечна та вкрай інформативна процедура, що показує повну "картину" зсередини. Його призначають гінекологи при порушеннях репродуктивної функції, менструального циклу, кровотечах, болях внизу живота, зміні мікрофлори, вагітності.

При неможливості завагітніти, УЗ-діагностики буде недостатньо. Потрібен комплексний підхід. Важливо розуміти, скільки коштує обстеження на безпліддя та яка актуальна вартість повного обстеження організму, щоб знайти джерело проблеми і, відповідно, грамотно вибудувати ефективне лікування.

Оскільки гінекологія - досить дорога галузь медицини, слід розібратися, скільки коштує УЗД шийки матки і "родинних" органів малого таза.

Вартість гінекологічного УЗД в Україні

Власникам повної медстраховки УЗ-дослідження входить у вартість медичного страхування.

Середня ціна УЗД матки по країні відрізняється: в комунальних поліклініках зі старим обладнанням буде нижче, ніж у вузькопрофільних центрах для жінок - там встановлено новітнє обладнання та працюють фахівці високої кваліфікації.

Мінімальна вартість УЗД матки і яєчників у столичному мед центрі стартує від 320 гривень. Вартість гінекологічного УЗД в регіонах нижче - 230 грн. В обласних центрах (Харкові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Сєвєродонецьку) вартість УЗД матки і придатків починається від 300 грн.

Що потрібно зробити перед гінекологічним УЗД

Перед тим, як пройти гінекологічне УЗД медики рекомендують правильно до неї підготуватися:

  • Перед трансабдомінальною процедурою потрібно випити близько літра чистої води для наповнення сечового;
  • Перед трансвагінальним обстеженням потрібно спорожнити сечовий міхур;
  • Перед скринінгом краще випити склянку води;
  • При наявності проблем з ШКТ слід 3-4 дні до прийому приймати ферментні препарати (активоване вугілля або аналоги). Прийти на голодний шлунок;
  • Більш точні результати будуть в дні після менструації.

Що робити, якщо не вистачає грошей?

Якщо готівки немає, а направлення вже на руках, важливо мати джерело додаткового фінансування, куди можна звернутися в будь-який час, у святкові та вихідні. Так, в сервісі онлайн-кредитування Mycredit можна взяти кредит в інтернеті до 5 тисяч вже при першому зверненні до компанії. Процес обробки заявки займає 15 хвилин, не вимагає сканованих копій документів - достатньо номерів паспорта, ідентифікаційного коду та банківської картки.