Скільки коштує прострочення паспорта? Штраф в Україні

Як відомо, законом встановлено певні зобов'язання, що стосуються посвідчення особи. При порушеннях обов'язково настає відповідальність. Важливо знати порядки, і завчасно їх реалізовувати, щоб уникнути проблем, рішення яких буде коштувати нервів і фінансів.

Питання оновлення стало особливо актуальним з впровадженням нового формату - айді-картки. На ряду з нею продовжують діяти традиційні "книжки". Люди почали плутатися в термінах і порядках, тому важливо детально розібратися, який штраф за прострочення паспорта в Україні в 2019 році.

Коли настає прострочення заміни фото в паспорті

Законодавством передбачено в:

  • Двадцять п'ять;
  • Сорок п'ять;
  • При зіпсованості;
  • Неактуальності даних;
  • Укладенні шлюбу, зміні прізвища.

Як у багатьох країнах, заміна паспорта в 20 років не передбачена.

Прострочення заміни паспорта після заміжжя, а також прострочення при заміні паспорта настає через 30 днів - громадянам дається місячний період для подачі пакета документів в держоргани.

Таким чином, фактичне прострочення терміну заміни паспорта на 1 день починається на 32 добу після дати народження/весілля.

Скільки коштує прострочення заміни паспорта на день, місяць, рік

Несвоєчасне виконання карається в грошовому еквіваленті, за допомогою накладення штрафу. Розмір варіюється від 17 до 170 гривень. Значення немає, на який період прострочений документ:

  • Прострочення паспорта на 1 день;
  • Прострочення паспорта на місяць;
  • Прострочення паспорта 2-3 місяці;
  • Прострочення паспорта на рік і більше.

Традиційно, українцям приходять квитанції на 51 грн.

Чим загрожує прострочення паспорта, якщо фото зовсім не вклеювати

По закінченню покладеного періоду документ стає недійсним. Його не можна застосовувати при угодах. Крім штрафних санкцій, можуть виникнути труднощі:

  • Не можна оформити фінансові домовленості (оформити позику, отримати спадщину, відкрити рахунок у банку);
  • Не можна укласти шлюб.

Чи можна вклеїти фото не за місцем реєстрації

Прийнято звертатися в міграційну службу за місцем прописки, проте в країні багато людей, які проживають не за місцем реєстрації - суб'єкти внутрішньої міграції, яких налічується близько 15%. Для таких осіб передбачена процедура - податися в міграційний відділ за місцем фактичного проживання з відповідною заявою, а працівники самостійно перенаправлять повідомлення у територіальний підрозділ. Однак, це стосується лише внутрішньо переміщених громадян, які мають довідку переселенця.

Українці, які входять в цю категорію і проживають не за місцем реєстрації, можуть звернутися в будь-яку юридичну фірму і вклеїти фото там за певну плату.

Проте, критичні завдання (наприклад, що робити якщо втратив паспорт) благополучно вирішуються не тільки в "рідному" відділенні. Головне, звернутися вчасно та не допускати втраченого часу.

Проблеми з фінансовим питанням ніколи не вирішувалися так легко

Коли на вирішення питань банально не вистачає коштів, на допомогу приходить термінове інтернет-фінансування. Це абсолютно новий формат, орієнтований на комфорт клієнтів. В сервісі онлайн-кредитування MyCredit будь-який повнолітній українець отримає кредит з простроченням до 10 000 за 15 хвилин. Приваблива особливість даної платформи полягає в простоті оформлення - немає необхідності сканувати айді/паспорт, робити фотографії з ним в руках. Досить у відповідній графі ввести серію/номер, ідентифікаційний код і банківську картку. Цього достатньо, щоб взяти кредит без прописки на прийнятних умовах.