Скільки потрібно грошей молодій сім'ї?

Для величезної кількості українських сімей фінансові проблеми є сумними реаліями, які доводиться постійно долати. Як правило, ці труднощі виникають через неправильне розпорядження доходів всіх членів сім'ї. Для того, щоб уникнути проблем і зрозуміти скільки потрібно грошей молодій сім'ї для комфортного життя, необхідно слідувати найважливішим порадам, які в майбутньому допоможуть уникнути серйозних помилок.

Як вести сімейний бюджет молодої сім'ї відомо не кожному, а якщо навчитися грамотно розпоряджатися власними фінансами, то можна не тільки забути про примусову економії в кінці кожного місяця, але і обрати щось дійсно важливе.

Планування сімейного бюджету повинно виходити з аналізу всіх витрат і доходів протягом кількох минулих місяців. Приблизний період, протягом якого вам доведеться ретельно розписувати все, що впливає на фінансову картину, триває від 3 до 6 місяців. За цей час виробиться закономірність, яка дозволить визначити конкретні чинники, що впливають на поточний сімейний бюджет молодої сім'ї. Братися за оптимізацію власних фінансів слід після того, як вам стане відома загальна картина попередніх доходів і витрат.

Складаємо сімейний бюджет: важливі поради

Перш ніж складати бюджет для молодої сім'ї, потрібно ознайомитися з усіма етапами:

  • підрахунок запланованих доходів - до них відноситься зарплата, соціальні виплати, додатковий заробіток і т.д.;
  • необхідні щомісячні витрати - їх в свою чергу слід поділити на додаткові підкатегорії: а) витрати на дітей; б) витрати на сім'ю в цілому; в) персональні витрати на кожного члена сім'ї;
  • бажаючим отримати кредит, доведеться включати і його в особистий бюджет, бо він має на увазі щомісячні виплати;
  • відкладання грошей на великі покупки;
  • засоби для поточних потреб, що складаються з продуктів харчування, комунальних платежів, покупки медикаментів та інше.

Також не слід виключати графу «непередбачені витрати», на випадок поломки побутової техніки або якщо комусь з членів сім'ї знадобляться гроші на лікування. Відпочинок від напружених робочих буднів теж ніхто не відміняв, тому не забуваємо про фінанси на розваги.

Способи ведення сімейного бюджету

Склавши детальний план усіх доходів і розтрат, найважливіше - строго дотримуватися кожного пункту і постійно записувати будь-які фінансові надходження або витрати. Використовувати для цього завдання ви можете як звичайний блокнот, так і електронну таблицю Excel, яка, до речі, здатна зробити підрахунок автоматичним і тим самим заощадить ваш час.

На сьогоднішній день розроблено багато програм і додатків, що працюють на платній і безкоштовній основі. Їх основна функція полягає не тільки в максимально точному підрахунку, але і в допомозі при подальшому плануванні бюджету молодої сім'ї.

Підіб'ємо підсумки

Прожитковий мінімум в Україні на дорослу дієздатну людину становить 1777 грн. Безумовно, це дуже мало і не відповідає реальним витратам і потребам.

Якщо зробити точний підрахунок щомісячних витрат, то в результаті ми отримаємо суму від 8 000 до 12 000 грн, і це без урахування незапланованих витрат. Погодьтеся, такий стан справ не вселяє впевненості, з огляду на те, що мінімальна зарплата в Україні становить 3 723 грн, а для Києва в середньому - 10 000-12 000 гривень.

Якраз у подібних ситуаціях планування витрат є просто невід'ємною частиною ведення сімейних справ. Але навіть у той момент, коли фінансове становище вашої сім'ї почне поліпшуватися, ні в якому разі не припиняйте розпочату справу, оскільки хороших результатів можна очікувати виключно за умови постійного планування та обліку.

Однак, якщо ви не врахували якісь витрати, гроші молодій сім'ї завжди готовий надати MyCredit. Ви можете отримати позику в розмірі до 10 000 на комфортних для вас умовах на будь-які потреби. Ми працюємо в режимі 24 на 7 і готові надати фінансову допомогу відразу, як тільки вона знадобилася.