Як вибрати та купити хорошу річ в секонд хенді?

"Другі руки" стали реальним способом одягатися в якісні брендові костюми, не переплачуючи особливо великих сум. Вже давно минули ті часи, коли в сток-руми приходили лише люди з важким матеріальним становищем. Сьогодні це місце закупівель справжніх модниць, хіпстерів, стиляг. Вибирати речі в секонд хенді — це не просто шопінг, це своєрідний квест, виникає азарт отримати наряд за смішні гроші. У цій статті розберемося, як знайти хорошу річ в секонд хенді, чи безпечно це, і як заощаджувати на одязі сучасним українцям.

Чим обробляється одяг в second hand?

Всі, хто хоча б раз відвідував подібні торгові точки, напевно пам'ятають специфічний запах, який часто служить причиною відмов шукати речі в секонд-хенді. Багатьом не подобається виразний аромат хімії, що надходить від асортименту, але товар зобов'язаний піддаватися обробці, бо може переносити інфекційні захворювання шкіри від минулих власників. Раніше використовувався виключно формальдегід/бромистий етил, проте розвинені країни вже відмовилися від цієї речовини. При її використанні на кордоні обов'язково перевіряється рівень концентрації, який не повинен перевищувати встановлені норми. Зараз продукцію обдають паром високих температур, який вбиває інфекцію та очищає матеріал.

Чи можна купувати речі в секонд-хенді?

Всі люди поділяються на категорії: одні визнають комісійні магазини, інші - тільки за нову продукцію. Отже, розглянемо основні побоювання та відразу їх розвіємо:
  • "Гидливість, що хтось вже одягав раніше". Весь представлений асортимент пройшов знезаражувальні та очищаючі процедури. Якщо це психологічна установка, то задумайтеся, скільки людей до Вас приміряло вибрану сукню з торгового центру.
  • "Стереотип про те, що представлені екземпляри годяться тільки на дачу". Сьогодні ймовірність знайти брендові речі в секонд-хенд така ж, як і у фірмових представництвах. Багато з них із бирками, в ідеальному стані. Часто можуть траплятися Versace, Zara, D&G, Armani, Prada, Dior, Chanel.
  • "Немає потрібних розмірів". Вибрати одяг в секонд хенді тим і цікавіше, що процес схожий на лотерею. Сучасні майданчики настільки розширили свої обороти, що знайти потрібні параметри не викличе ускладнень.

В які дні можна купити хороші речі в second hand?

Зазвичай стокові мережі використовують графік цін, залежний від дня нового завозу. Так, знайти хороші речі в секонді можна в перші дні надходження. У цей період ціни встановлені максимальні, оскільки представлений широкий асортимент якісних, нових, в ідеальному стані варіантів. Практично всі б/у-магазини роблять СМС-розсилку про поповнення, акції, хороші пропозиції. Можна залишити свій мобільний номер і очікувати повідомлення. Якщо потрібно вибрати речі в секонд-хенді більш бюджетно, то слід звернути увагу на останні дні перед черговим завезенням. В цей час залишається менше варіацій для вибору, але і вартість падає в рази. Знижки досягають до 90%.

Як навчитися правильно купувати речі в секонд-хенді через інтернет?

Сьогодні можна змінити традиційний підхід і навчиться правильно купувати речі в секонд-хенді через інтернет. По-перше, вони дешевші, адже продавець не витрачається на оренду приміщення, співробітників та інші витрати стаціонарного розташування. По-друге, переглянути фотографії буде явно швидше. Часто їх поділяють по секціях і пошук проводиться за певними категоріями. По-третє, вказуються всі обсяги, підписують повний вимір всіх частин (обхват талії, рукава, довжини по спині).

Такий вид шопінгу економить час і фінанси, тому що інтернет-прайси, як правило, нижче середньоринкових.

Не вистачає грошей на покупку одягу? Mycredit допоможе!

Знайшли відмінне поповнення гардеробу, а зарплата через тиждень? Не відмовляйте собі в придбанні, а скористайтеся екстреною допомогою мікрофінансової організації. В сервісі онлайн-кредитування Mycredit кожен повнолітній громадянин України може взяти кредит за 15 хвилин на будь-які цілі. Перша позика до 5 тисяч гривень - безвідсоткова, щоб користувачі змогли оцінити всі переваги роботи з компанією, а для постійних клієнтів - знижки, автоматичне підтвердження та збільшення максимальної суми до 10 000 грн.