Як перестати бути бідним і жити в злиднях?

За статистикою, більше 35% населення України перебувають за межею бідності, тобто їм ледь вистачає на прожиток, а про блага у вигляді відпочинку, розваг, нового одягу та якісного взуття доводиться тільки мріяти. Не дивно, адже по країні масово закриваються підприємства, і робоча сила стала найдешевшою в Європі.

Однак психологи стверджують, що причини бідності бувають не тільки економічними та соціальними, а ще й психологічними. Даний феномен фахівці називають синдром бідності, який пояснює специфічне мислення і примітивність суджень.

У цій статті розглянемо докладніше ознаки злиднів, а також що робити, якщо втомився жити в злиднях.

Правильне мислення - запорука багатства

Щоб прибрати злидні з голови, необхідно в першу чергу змінити своє мислення і побутові звички бідних людей:

  • Сором. Потрібно перестати соромитися свого матеріального становища. Справа в тому, що жебраки намагаються здаватися багатими, на що витрачають значну частину доходів. Наприклад, покупки не по кишені та постійно зростаючі борги;
  • Скупість. Багато хто вважає, що найдешевші речі вигідніше брати, адже вони дешево коштують. Однак помилка в тому, що цей одяг втратить вигляд і прийде в непридатність вже після першого-другого прання. Запам'ятайте, що скупий платить двічі та повторюйте собі цю фразу, коли бачите туфлі за 100 грн;
  • Недалекоглядність. Багато людей витрачаються аж до останньої копійки в надії на аванс, допомогу близьких або небесні сили. Однак доросла людина просто зобов'язана думати про найближче майбутнє і обов'язково відкладати частину зарплати в конверт/банку/під матрац. Головне, навчиться розуміти, що відкладені кошти — це підпора на непередбачені витрати, а не на вирішення миттєвих бажань.

Якщо ви спостерігаєте в собі ознаки бідних людей (точніше їх мислення), обов'язково прочитайте мотиваційну літературу і переглянете свій погляд на дану тематику. Однак багато хто, кому набридли злидні, починають з бізнес-планів та ідей збагатитися, але спочатку варто переформатувати світогляд.

Які основні ознаки та звички багатих/бідних людей

Тепер в порівняльній таблиці розглянемо ознаки бідної людини і її протилежності.

Багатий Бідний
Покупають те, що можуть собі дозволити Тратять на те, що не по кишені
Спрчатку звертають увагу на якість, потім - на ціну Покупають дешевий неякісний продукт
Продумують все до дрібниць Здатні до ризику, імпульсивні в рішеннях

Як бачите, бідне життя не передбачає чіткого планування і серйозного ставлення до бюджету, коштів і майбутнього.

Що потрібно робити, щоб притягувати до себе гроші?

Щоб перестати бути жебраком, слід відформатувати колишні стереотипи та відкритися новому підходу і стилю життя:

Як взяти кредит і позбутися бідності?

Коли набридло жити в злиднях без грошей, необхідно переосмислити ставлення до них та інших речей, однак це не додасть фінансів миттєво. Якщо кошти потрібні прямо зараз, спробуйте взяти позику онлайн в сервісі MyCredit, де процес кредитування займає 15 хв і не вимагає ніяких документів, крім громадянського паспорта та ІПН.

У Майкредіт взяти кредит може будь-який українець, який досяг повноліття, не дивлячись на його професію і рівень зарплати. Кредитують навіть тих, хто працює неофіційно або зовсім знаходиться в пошуках. Так, цифри говорять самі за себе: тут позитивно приймають 9 із 10 заявок.