Де взяти товар в розстрочку? Інтернет магазини України

Через ситуацію, що склалася, багато українців не можуть дозволити собі великі покупки, особливо коли мова йде про техніку (пральну машинку, холодильник, комп'ютер). Складно одноразово внести повну вартість. На щастя, тепер можна купити товар в розстрочку онлайн в інтернет магазині, не переплачуючи третім особам відсотки та комісії.

У цій статті розберемося, де купити товари в розстрочку онлайн в Україні (Київ, Одеса, Харків), на яких умовах укладаються угоди і чи є гідна альтернатива.

Які інтернет-магазини надають розстрочку на товари?

В інтернет-простір перебралися маркети всіх напрямків, включаючи косметичні засоби, будівельні матеріали, електроприлади та інші категорії. У таблиці представлені компанії, де можна взяти товар в розстрочку онлайн в Україні:

Сайт інтернет-магазину Категорія товарів Умови розстрочки
Rozetka.com.ua Электроніка До 100 тис; До 24 платежів
Foxtrot.com.ua Побутова техніка 50 000 грн;До 37 платежів
f.ua Різноманітні (зоотовари, посуд, техніка, інструмент) 70000 грн; До 20 платежів
Very.ua Одяг Від 500; 3-5 платежів; Перший платіж обов’язковий
Moyamebel.com.ua Меблі для дому До 100000 грн; До 2-х років; Первісний внесок - 10%

Як бачите, представлені умови цілком прийнятні. Однак є нюанси. Наприклад, взяти товар в розстрочку, якщо не працюєш, буде досить проблемно. З перерахованих інтернет-шопів тільки "Розетка" надає продукцію без довідки про доходи (до певної суми).

Через які банки магазини оформляють розстрочки?

На практиці діє 2 формати:

Найбільш відомі банківські структури, що надають товар в розстрочку онлайн, це Укрсиббанк, Альфа-Банк, ПУМБ, Монобанк і ПриватБанк.

Надані умови відрізняються: суми варіюються від 25000 до 100000 гривень. Також відрізняються вимоги до документів: одним досить базового набору, іншим - обов'язкова довідка з роботи. Схожий тільки період дії договору - 3-24 місяців.

У чому плюси і мінуси покупки в розстрочку?

На перший погляд, товари в розстрочку через інтернет магазини - це опція, що служить на благо покупцям і не має ніяких недоліків. З помітних плюсів - можливість придбати бажану річ в один момент, а платити поступово.

Однак в даній концепції присутні і недоліки:

  • Часто відсотки вже включені у вартість продукту;
  • У договорі фігурують комісії та штрафи за прострочення;
  • Кредитор може зобов'язати застрахувати угоду.

Всі перераховані нюанси б'ють по кишені позичальника. Щоб не потрапити в маркетингову пастку, уважно вивчайте предмет договору і досліджуйте актуальні пропозиції у всіх торгових точках, порівнюйте та вибирайте найбільш вигідне з них.

Де взяти гроші, якщо немає можливості оформити розстрочку?

Як обговорювалося вище, в укладенні угоди можуть банально відмовити через відсутність офіційного доходу або місця роботи. Але не варто сумувати про втрачену можливість, адже сервіс онлайн-кредитування MyCredit кредитує українців навіть з поганою кредитною історією за двома документами - цивільним паспортом та ІПН-кодом.

У Майкредіт заявники отримують до 6000 (при першому) і до 12000 (при наступних зверненнях) без довідки про доходи, поручителів і застави. Подати онлайн-заявку і почекати відповіді займає в цілому 15 хв, а відповідь з великою ймовірністю буде позитивною, адже тут дають зелене світло 9/10 випадків.