ТОП-20 способів заробити вдома на дивані

За останні роки все більше людей вибирають для себе віддалену роботу. Вона хороша тим, що вас не прив'язують до певного місця і часу, ви самі плануєте обсяги і час роботи. Тут головне результат і встановлені терміни. Багато людей так і мріють кинути задушливий офіс і нарешті відключити будильник на 6 ранку. Але в мас-медіа занадто мало інформації про такий формат заробітку, тому люди не розуміють, з чого почати, де шукати, які вимоги встановлюють до потенційних працівників, яке додаткове устаткування потрібно придбати.

У цій статті ми зібрали топ 20 реальних способів заробити, не покидаючи квартири. Але для початку варто розуміти, що робота поза стінами підприємства має на увазі вільний доступ до Всесвітньої павутини і наявність гаджета (ноутбука, планшета і т.п.). Якщо у вас є - давайте пробувати!

Спосіб 1 - Біржі фріланса

На просторах інтернету можна легко знайти сайти, де пропонують нескладні завдання, які не потребують особливих умінь. Подивимося, що пропонують виконавцям на прикладі Workzilla.

Щоб стартувати, потрібно заплатити певну суму, потім - проходження тесту. Після реєстрації побачите перелік доступних завдань, серед яких є як творчі, так і звичайні технічні:

  • Робота з текстом;
  • Обзвон клієнтів;
  • Транскрібація відео, аудіо файлів;
  • Пошук інформації в інтернеті;
  • Написання відгуків, рецензій, коментарів, спілкування в чатах;
  • Інтернет-розсилки;
  • Переклади;
  • Оформлення презентацій, логотипів, слоганів.

З перших днів пропонуються прості завдання, виконуючи які ви підвищуєте свій рейтинг. Чим він вищий, тим дорожче будуть коштувати послуги.

Спосіб 2 - Соціальні опитування в мережі

Перевага полягає в тому, що такий формат не вимагає особливих навичок. Тому ніхто не обіцяє суми з двома-трьома нулями. Потрібно регулярно заходити, перевіряти на наявність нових анкет, відповідати на питання - в цей час збирається мінімальна сума, яку можна вивести на віртуальний гаманець.

Представляємо вам перевірені ресурси, де точно оплачують опитування:

  • Інтернет-Опитування (www.interneropros.ru) працює з провідними сучасними компаніями і добре себе зарекомендувала. В середньому за одне заповнення анкети можна отримати 12-28 грн. Мінімальний ліміт для виведення коштів - 80 грн.
  • Анкетка (www.anketka.ru) є також популярним майданчиком, що має в своїй системі кілька тисяч фрілансерів. Середня вартість одного опитування - 20 грн. Запрошення приходять якщо не кожен день, то через день точно. Але щоб перевести в готівку зароблене, потрібно досягти 400 гривень.
  • ОнлайнОпрос (http://onlineopros.org) тарифікує в доларах. В середньому за невеликі анкети отримують 0,5-1,5 у.о. Перевести в готівку можна, зібравши 10 доларів на своєму рахунку. Запрошення приходять 2-3 рази в тиждень.

Спосіб 3 - Копірайтинг

До недавнього часу це слово лякало своєю новизною і таємничістю. На жаль, багато хто і зараз не розуміють, що "це за звір". Отже, копірайтинг - це написання авторських текстів для розміщення в інтернеті. Це інформативні, рекламні статті, які просувають якийсь продукт.

Замовниками виступають власники сайтів та інтернет-магазинів (вебмастери), щоб наповнити свій майданчик корисним контентом. Також можна писати змістовні статті на різні теми і викладати їх в "Магазині статей", де потенційний замовник купує матеріал, що його зацікавив.

Спробувати свої сили може будь-яка грамотна людина, що володіє хорошим складом. Далі - справа практики. Тому на старті слід звернути увагу на біржі копірайтерів. Ми виділили кілька майданчиків копірайтингу, де можна зареєструватися без проблем вже сьогодні:

  • Textsale (www.textsale.ru) більше підходить для продажу вже готових матеріалів, але замовники теж регулярно звертаються до цього ресурсу. Ціни на власний продукт встановлюються самостійно, а тарифи на замовлення варіюються 12-16 гривень за тисячу знаків. Мінімальний вивід - 80 грн. Тим, у кого рейтинг вище, пропонують більш високооплачувані замовлення, але для початку потрібно підвищити його невеликими проектами.
  • CopyLancer (www.copylancer.ru) підійде для більш досвідчених фахівців, які мають хороше портфоліо. Це трохи ускладнює процес реєстрації. Охочих розглядає і затверджує адміністрація після проходження технічного завдання. Тарифи не сильно перевищують середньостатистичні, але відсутність малоприбуткових проектів економить час працівників.

Спосіб 4 - Створення/ведення спільнот в соціальних мережах

Тут можливі 2 шляхи заробити в Інстаграме, Фейсбуці:

  • Адмініструвати вже існуючий акаунт;
  • Створити і розкрутити паблік з нуля.

Перший шлях простіший, основні вимоги - шукати відповідний контент, фото, модерувати, публікувати інформацію. Така робота оцінюється від 2 000 грн/міс.

Складніше буде самостійно створити новий проект і зробити його прибутковим. Але це можна прийняти як виклик і ризикнути. Подумайте, чим сьогодні "дихає" масова культура, і оберіть той варіант, який вам близький і цікавий. Тепер прийшов час розібратися, як отримати вигоду зі свого продукту. Пропонуємо перелік платформ, що дозволяють отримувати гроші на рекламі:

  • Sociate (www.sociate.ru) - проста у використанні біржа для власників великих пабліків. За одну публікацію можна отримати 4 000 і більше, виходячи з кількості підписників, активності та інших показників.
  • Plibber (www.Plibber.ru) не така розкручена на даний момент. Потрібно додати співтовариство в список платформ і чекати схвалення. Встановлено мінімум підписників для підтвердження: для груп в соціальних мережах - 5 000 осіб; для Інстаграм-профілю - 150; для каналу на Ютубі - 500.

Пропозиції від рекламодавців не змусять довго чекати. За одну групу можна заробити 1600-2800 гривень.

Спосіб 5 - Інфобізнес

Якщо говорити простою мовою, то це продаж інформації для цільової аудиторії (тренінги, курси тощо). Щоб стартувати, необхідно визначитися з продуктом. Найкраще підійде те, в чому ви профі. Наприклад, ви володієте англійською мовою. На базі своїх знань можна записати відеокурс для початківців. Розробити онлайн-тренінг по тайм менеджменту або саморозвитку. Паралельно вести блог, який буде привертати увагу потенційних покупців.

Рекомендуємо розробити 2 продукту в одній тематиці, одна версія - пробна - з безкоштовним доступом, друга - повна, відповідно платна. Якщо ваш контент якісний, то кількість споживачів буде зростати в геометричній прогресії. Головне, регулярно відкривайте доступ до безкоштовного контенту і наочно показуйте, що ваш продукт коштує витрачених коштів.

Заробити в такому форматі можна дуже непогані гроші - десятки тисяч. Очевидний плюс такого заробітку - робота з тим, що подобається. Це дуже надихає на нові відкриття і починання.

Спосіб 6 - Заробіток на партнерських програмах

Партнерські програми націлені на збільшення продажів і популяризацію продуктів. Такий варіант досить затребуваний в сучасних реаліях, але мало хто з ним знайомий. А це можливість отримувати від тисячі в день, якщо займатися цим серйозно.

Припустимо, ви радите родичам купити товар в певному інтернет-шопі і отримуєте за це бонуси - 3-10% вартості. Запускаєте партнерську програму, роздаєте активні посилання для реклами. Коли за цим посиланням відбуваються покупки, учаснику програми нараховується грошова винагорода. Оплата залежить від кінцевого результату.

З популярних методів можна виділити:

  • Розсилки. Робити інформаційні розсилки можна на спеціальних біржах;
  • Посилання в соціальних мережах - найпопулярніший спосіб (особливо, якщо у вас багато друзів і контактів). Реферальні посилання розміщуються на персональній сторінці, в громадах;
  • Спілкування на форумах, постійне просування своєї реклами в спілкуванні з реальними користувачами, а також написання відгуків на профільних ресурсах;
  • Блог. Вести особистий блог на цікаву для вас тему і заодно рекламувати пов'язану з нею продукцію/послуги, прикріпивши персональне посилання для покупок. Наприклад, ви постійно подорожуєте і розповідаєте аудиторії про поїздки та лайфхаки для туристів. Просто додаєте посилання на сервіси покупок квитків, бронювання готелів і т.д.

Спосіб 7 - Абонементи, лайки і репости

Складно уявити сьогоднішню рекламу без соцмереж, адже через них продають тисячі різних товарів. Лайки, репости і підписки замовляють для просування своїх акаунтів з метою підвищення рівня популярності. Тобто за кожну дію вони готові платити. Безглуздо не скористатися цим варіантом, коли у вас є активна сторінка на ФБ або в Інстаграм.

Щоб знайти рекламодавців, можна скористатися такими сервісами:

  • Vktarget (www.vktarget.ru) пропонує прості завдання, які майже не займають часу (ставити лайки, ділитися з друзями постами, коментувати, відео і тому подібні нескладні дії). Оплата невисока, але і це не трудомістка робота, що займає весь ваш час. Перевести собі можна від 10 грн;
  • LikesRock (www.likesrock.com) оплачує в європейській валюті і співпрацює з PayPal і Payeer. Одне завдання стоїть 0,001-0,1 євро, але компенсує постійний потік замовлень, оскільки сервіс працює по всьому світу.

Спосіб 8 - Блог, ведення особистого блогу

Вести особистий блог не так просто, як здається зі сторони, але принадність його в тому, що ви займаєтеся улюбленою справою, яка комусь є корисною. Завдання блогера - пошук або створення затребуваного, популярного, цікавого контенту. Пишіть про те, в чому добре розбираєтеся (наприклад, мама в декреті веде блог про материнство, проблеми з маленькими дітьми). Є ще варіант - писати про те, як ви самі вивчаєте щось нове для себе і відразу діліться досвідом. Припустимо, ви вирішили перейти на правильне харчування і в той же час ділитися своїми успіхами, набутими знаннями, порадами в цій області. У ваших підписників буде ефект компаньйона, що добре позначиться на їх зростанні. Важлива риса - це регулярність публікацій. Не пропадайте надовго, щоб не засмучувати своїх підписників.

Не забувайте про те, що блогери отримують хороший прибуток з партнерських програм. Але основний дохід приносять рекламні блоки (Гугл АдВордса, Recreative і т.д.), з установкою яких не виникне труднощів. Заробити можна від 4 000 грн. Має місце і відкрита реклама, коли ви радите якісь конкретні товари. Намагайтеся укладати угоди тільки з перевіреними компаніями, щоб не зіпсувати репутацію.

Не слід освячувати якомога більше спеціалізацій, зробіть упор на якості і станете кращим у своїй галузі!

Спосіб 9 - Дохід від реклами в соціальних мережах (створення/розкрутка групи)

Створити спільноту в соцмережі може будь-який без труднощів за кілька кліків. Набагато більше часу займає продумування тематики, концепції і наповнення.

Приплив передплатників - тривалий процес, але багато хто готовий платити, щоб відразу мати десятки-сотні тисяч фоловерів. Розглянемо бюджетні варіанти розкрутки паблік:

  • Наповнюйте сторінку цікавим і унікальним контентом;
  • Знайдіть свою тематику, подумайте, чи користується вона попитом;
  • Надішліть запрошення своїм друзям, нехай рекламують в своїх профілях.

Початківці спільноти практикують конкурси з репостами. Це дає значний приплив нових відвідувачів. Призами можуть бути сертифікати, гарнітура і т.д.

Взаємопіар - дієвий спосіб, що не вимагає вкладень. Головне, вгадати з аудиторією. Для взаємореклами потрібно мати хоча б тисячу фоловерів. Або пошукати таких же новачків, як і ви.

Дохід з півмільйона групи - близько 20 000 грн. Якщо підписників більше мільйона - більше 40 тисяч в місяць.

Спосіб 10 - Канал на Ютубі

YouTube - світова площадка, яку щодня відвідують більше мільярда людей. Рекламщики розуміють, скільки потенційних покупців переглядають ролики кожен день, і не можуть не скористатися цією платформою.

Успішні блогери отримують десятки і навіть сотні тисяч в місяць, але на самому початку суми більш приземлені. Якщо вас приваблює подальша перспектива - сміливо створюйте канал на YouTube і починайте на ньому заробляти!

Пропонуємо вам ознайомитися з основними варіантами отримати дохід з Ютуб:

  • Біржі рекламодавців. Це платформа, яка займається посередництвом між блогерами та виробниками;
  • Продавати рекламу. Можна також домовлятися безпосередньо з рекламодавцями і розповідати про їх продукти в своїх роликах. Але потрібно мати хоча б десяток тисяч глядачів, щоб з вами хотіли співпрацювати;
  • Використовувати чужі відео. Спробуйте зробити вибірки з смішних відео і фотографій, наклавши музичну озвучку;
  • Дохід від власних відеороликів. Це найприбутковіший спосіб з явним творчим підходом. Заробіток залежить від кліків по блокам реклами, посилань за партнерськими програмами і в цілому від популярного контенту.

Спосіб 11 - Мережевий маркетинг

На сьогоднішній день мережевий маркетинг поширений по всій планеті в особі гігантських світових мереж. Але навколо нього залишається багато міфів. Розберемося, чи є він пірамідою, розоряє її учасників або все-таки це реальний спосіб заробити.

Справа в тому, що багато хто до цих пір плутають його з фінансовими пірамідами, де вкладодавці залишають "без штанів". Але сучасний маркетинг приносить гідну оплату праці тим, хто вкладає свої зусилля на якісне просування.

Мережевий маркетинг (MLM) зародився в США. коли ходили по домівках і пропонували товари для будинку. Сьогодні це працює через інтернет, при цьому не важливо, де ви знаходитеся. Зручно, чи не так?

МЛМ - це поширення інформації про якісь продукти та їх продаж. Зазвичай починають серед друзів, колег і близьких, далі - на більш високому рівні. Заробіток не має встановленого показника, адже він залежить від кількості продажів, а також від числа підключених до системи людей. Якщо ви вмієте спілкуватися з людьми, спробуйте щось нове.

Спосіб 12 - Інтернет-магазин

Виявляється, що відкрити інтернет-магазин набагато вигідніше, ніж стаціонарний. Його власник заощаджує на оренді/купівлі приміщення, на охорону, персоналі, техперсоналу. Непоганий дохід забезпечений - від 12 000 грн в місяць.

Головне, правильно визначити спрямованість (гаджети, футболки/чохли з принтами, хендмейд і багато іншого). Потім - якісно просувати платформу в інтернеті і на інших ресурсах.

Отже, створити сайт можна або самотужки, або за допомогою фахівців. Самостійно можна на сайті insales.ru; а робота професіоналів буде коштувати від 6 000 грн.

Що стосується доходу, то він йде власнику в повному обсязі. Звісно, мають місце бути незначні витрати на закупівлю товарів, пересилання і обслуговування сторінки.

Спосіб 13 - Арбітраж трафіку

Суть полягає в пошуку партнерської програми і активного залучення до неї клієнтів. Чим більше покупців прийде "від вас", тим вище буде ваш заробіток. Просування посилання через контекстну рекламу, публікації в Фейсбуці. Просувати посилання зручно і через Гугл Едвордс, створювати оголошення з вигідними пропозиціями.

Хорошим прикладом може послужити наступна схема. За один додаток таксі, викачаний за вашим посиланням, ви маєте 60 грн, при цьому на рекламу йде 40 грн - чистий прибуток за одну одиницю становить 20 гривень. Якщо за день таких завантажень буде 20, ви маєте 400 грн на добу.

Арбітраж трафіку - непросте заняття, що вимагає знань і досвіду, тому не розраховуйте на швидкі гроші. Будьте готові до навчання, тоді затія буде успішною.

Спосіб 14 - Продаж фото

Якщо у вас є фотоапарат і інтерес до фотографії - на цьому можна непогано заробити. Фотографія - це завжди пошук цікавих композицій і незвичайних сюжетів. Готові знімки купують через фотобази, чим забезпечують безпечні угоди.

Для початку знімайте те, що подобається вам, а далі, шляхом проб і помилок, визначте особистий топ масового попиту. Не забувайте постійно вчитися, цікавитися про тенденції, нові віяння моди і практикуватися. Якщо навичок не вистачає, пройдіть курси або майстер-клас. І все вийде!

Прикладом платформи для заробітку фотохудожників служить сервіс Dreamstime (www.dreamstime.com), що дозволяє розміщувати фото, ілюстрації (незгірш від трьох мегапікселів). Вартість одного знімка 1-300 доларів. А комісія - 30-50%. Вивести кошти доступно через PayPal або Moneybookers. Мінімальна сума виводу - 100 у.о.

Спосіб 15 - Заробіток на буксах

Елементарний спосіб заробити в Інтернеті, що не вимагає додаткових умінь. Надходьте різноманітні завдання - переглянути рекламу, прочитати листи, серфінг сайтів і подібне. Але за такі прості завдання очікуйте не сильно високу оплату. За місяць можливо отримати близько 800 гривень. Непогано, так, якщо на це не витрачає сил і часу.

Розберемося глибше в тарифах. Отже, в середньому переважають замовлення на кліки, що коштує 0,2 грн. За хвилину перебування на конкретному сайті можна отримати 2 грн. Але трапляються й інші, більш прибуткові завдання (до 40 грн). Зробити репост, написати відгук, коментар - такі послуги оцінюються дорожче.

Не довіряйте рекламі, що обіцяє шалені винагороди за найпростіші дії, краще користуватися перевіреними ресурсами, серед яких:

  • Rubserf.ru;
  • SEOSprint.org;
  • Profitcentr.com.

Спосіб 16 - Робота в Інстаграм

Активні користувачі Інстаграма теж мають можливість заробити. Для цього потрібно розкрутити сторінку і грамотно монетизувати її. Головний показник - число підписників. Щоб воно постійно зростало, слід викладати цікавий, авторський контент, і робити це регулярно.

Сьогодні популярними темами в Інста-профілях вважаються: філософські роздуми; лайфхаки; рецепти; подорожі; навчальні марафони.

Вибираєте свій напрямок і просувайте профіль за допомогою реклами/хештегів.

При хороших умовах можна мати десятки тисяч в місяць. Мінімальний рекламний прайс - 40 грн. При такій ставці можна легко отримувати 2 000, публікуючи рекламні пости 2 рази в день. У Інстаграм також можливе розміщення партнерських посилань.

На просторах інтернету ви швидко знайдете сервіси, за допомогою яких може заробляти на Інста-профілі. Наприклад, Admitad.com, Actionpay.ru, ad1.ru.

Спосіб 17 - Веб-дизайн

Існує думка, що дизайнером може стати тільки професійно навчений художник, але сьогодні спробувати свої сили в дизайні може кожен, кому це цікаво.

Перше, встановіть на ПК потрібне програмне забезпечення та, користуючись посібниками, освоюйте роботу в ньому. Навчальні ролики доступні на Ютубі. Далі - справа практики і зусиль. Надихайтеся іншими роботами, шукайте свій автентичний стиль.

Освойте Adobe Photoshop - базову програму з великим спектром функцій. Ви зможете створювати банери, логотипи і різні зображення. Це затребуваний продукт в епоху інтернету.

Ця професія широко затребувана і оплачується відповідно. Зберіть портфоліо зі своїх кращих робіт, подавайте заявки і виконуйте замовлення. Дохід з такого виду заробітку починається від 150 грн/день. Коли ви ростете як професіонал, пропорційно зростає і ваш дохід.

Спосіб 18 - Створення сайтів

Сьогодні жодна компанія не обходиться без персонального сайту в мережі. Тому попит на цю послугу не падає.

Створювати сайти можуть не тільки професійні програмісти і розробники. Ви теж можете спробувати себе в цьому напрямку. Почніть з навчання. Навчитися створення простих проектів легко за 2-3 дня, а далі - тільки практика.

За простий сайт можна заробити 800-1500 грн, при часових витратах в 1-2 дня. Наберіться досвіду і будете робити подібне за пару годин. Зв'язатися з замовниками можна на OLX і на майданчиках фрілансу.

Можна розробити сайт для його подальшого продажу. Алгоритм нескладний: вибрати тематику, підібрати хостинг і домен, розробити дизайн, наповнити інформацією і зареєструвати в пошукових системах.

Все готово до продажу. Скористайтеся спеціалізованими біржами, платформами фрілансу, віртуальної дошкою оголошень. Згодом ви обзаведетеся постійними замовниками, які будуть радити ваші послуги іншим.

Спосіб 19 - Прослуховування музики

Хто б міг уявити, що на прослуховуванні музичних треків можна заробляти гроші. Виявляється, легко! Слухати пісні можна вдома, на вулиці, в дорозі, під час шопінгу.

Перш ніж ви подумаєте, що це жарт, давайте розберемося, як це можливо. Отже, на спеціальних сайтах потрібно прослухати секунд 30 музичних записів. Винагорода вважається за кожну прослушанную одиницю.

Принцип простий: чим більше прослухали, тим більше отримали. Хоча зустрічаються обмеження по максимальному доходу. Тому зареєструйтеся на декількох майданчиках.

Прикладом надійного ресурсу служить англомовна платформа Beatdek (www.beatdek.fm). Після ознайомлення з музичною композицією, потрібно ввести капчу для підтвердження реального відвідувача. Саме там найширший вибір музики і прийнятна оплата за її прослуховування.

Спосіб 20 - Заробіток на доменних іменах

Його основна ідея полягає в покупці з подальшим перепродажем доменних імен за більш високу вартість.

Купити домен можна на біржах або в іншого продавця. Назви сайтів по типу 485by3.ua не користуються попитом, в той час як remont.ua або okna.ua - коштують чималих коштів. Тому купуйте перспективні назви, бажано з невеликою кількістю букв. Хоча можна створювати імена самостійно. Підключайте фантазію - і вперед!

Бувають ситуації, коли власники забувають продовжити користування ім'ям, і його перехоплює кіберсквоттер з метою продажу йому або іншій особі за значну суму. Нерідко доменне ім'я стає лотом в аукціоні.

Ще один спосіб швидко взяти гроші, не виходячи з дому

Виникла гостра потреба в додаткових фінансах прямо сьогодні? Щоб не потрапити в безвихідну ситуацію, важливо мати на увазі запасний варіант, де можна отримати швидкі готівкові в борг. Мабуть, найкращим варіантом є сервіс онлайн-кредитування MyCredit, який функціонує повністю через інтернет.

Чому вигідно взяти позику в Mycredit:

  • Швидко. За 20 хвилин кошти зараховують на банківську картку (абсолютно будь-якого українського банку);
  • Ефективність. Показники схвалення 9/10;
  • Доступність. Розраховувати на позику можуть безробітні, люди з низьким рівнем доходу, з поганою кредитною історією;
  • Терміновість. Ви отримуєте гроші прямо в день звернення;
  • Робота в режимі нон-стоп. Сервіс працює цілодобово;
  • Без застави. Не вимагає забезпечення майном;
  • Простота. Прості умови, викладені зрозумілою мовою;
  • Відстань. Отримання і погашення не вимагає відвідування відділень і банкоматів, оплатити можна через мережу.