Скільки грошей дарують на весілля в Україні?

Раніше напередодні чиїхось іменин ми мучилися роздумами, що вибрати на подарунок. Сьогодні суспільні норми змінилися: на зміну презентам прийшли банкноти. Новою проблемою став вибір їх кількості. Зрозуміло, що заробіток і можливості у всіх різні, але універсальні показники все ж сформувалися.

У цій статті розберемося, скільки грошей зараз дарують на день народження, як цікаво вручити, щоб сюрприз запам'ятався надовго.

Чи можна дарувати гроші на день народження?

Люди не сходяться у поглядах з цього приводу. З одного боку, важливий сам предмет, особлива річ. Це означає, що людина добре знає винуватця святкування, витратила час, сили на підбір. З іншого, практичною боку, складно догодити іншій людині, особливо якщо ви бачитеся тільки на свята. Можна дати їй кошти, а вона їх витратить на свій смак. Відмінною альтернативою служать подарункові сертифікати, об'єднуючи обидва підходи в один варіант. Так гість не буде переживати, чи сподобається, чи підійде, а іменинник точно буде задоволений.

Кому і скільки грошей зараз дарують на день народження?

В темі скільки грошей подарувати подрузі на день народження, важливо враховувати:

  • Рівень доходів;
  • Міцність відносин;
  • Місце святкування.

Мінімальна кількість грошей, яку прийнято дарувати на день народження подрузі (другу) - 500-1000 грн. На дитячих святкуваннях можна менше грошей подарувати дитині на день народження - 300-500. А скільки грошей подарувати мамі на день народження - питання, що вимагає індивідуального рішення. Матерям краще все-таки вибрати повноцінний подарунок. При побоюваннях не вгадати, сертифікат в парфумерний магазин - безпрограшна універсальна відповідь.

Щодо круглих дат, більше грошей прийнято дарувати на ювілей. Ювілейні суми стартують від 1500 гривень.

Як красиво піднести гроші в якості подарунка?

Більше приємних емоцій отримає товариш, якщо не просто вручити грошовий конверт (листівку-конверт), а підкріпити кмітливістю:

  • Оформити триярусний грошовий торт, викладений скрученими в трубочки купюрами, що перев'язані атласними стрічками;
  • Банка-закрутка, наповнена банкнотами та цукерками;
  • Зшити мішок, намалювати на ньому знак євро/долара, помістити туди гривні дрібним номіналом у великій кількості, щоб вийшло об'ємно.

Крім грошей треба дарувати на день народження дитини ще і настрій, тому гелієві, повітряні кульки, кольорові ковпаки, аквагрим піднімуть настрій дітям і батькам.

Не вистачає грошей? Не проблема!

Іменини близької людини вже завтра, а ви без подарунка? Швидше заходьте на платформу онлайн-кредитування Mycredit, де можна взяти мікропозику до 10 000 за 15 хвилин 24/7. Сервіс надає першу позику під нуль відсотків, а наступні з 20% знижкою.

Потрібно заповнити невелику анкету, написати номери документів (паспорта, коду ІПН, банківської картки, і чекати підтвердження оператора. 95% заявок отримують "зелене світло", включаючи студентів, безробітних, пенсіонерів.