Скільки грошей дарують на весілля в Україні?

Торжество одруження - найважливіша подія близьких і рідних. Щиро хочеться привітати гідним презентом, щоб висловити достатнім чином любов, підтримку. Але, отримавши запрошення, доводиться вирішувати, скільки грошей дарувати на весілля другу, родичу. В соціумі не склалося певних рамок, обсяг залежить від різних факторів (особистого матеріального стану, емоційної близькості, спорідненості). Кінцева сума виходить різна. У цій статті розберемося, скільки грошей зараз дарують на весілля в Україні в 2019, як оригінально піднести презент.

Як можна подарувати гроші на весілля?

Існує широке розмаїття способів вручити гроші в подарунок на весілля:

  • Традиційний метод, коли дають особисто в руки, упакувавши в іменний вітальний конверт;
  • Креативно "закатати" долари в банку-закрутку, приклеївши тематичні наклейки з побажаннями;
  • Використувати пляшку вина з індивідуальною етикеткою ("Сім'ї Іванових від кузини/хрещеної”);
  • Букет із банкнот;
  • Грошовий торт;
  • Фотоальбом зі вставленими гривнями замість фотографій;
  • Фоторамка з фінансами під склом;
  • Простий, оригінальний варіант - у великий подарунковий коробок помістити повітряні гелієві кулі, наповнені різними купюрами.

Технічну сторону легко знайти на просторах інтернету з докладними інструкціями, порадами. Незвичайне оформлення здивує, порадує наречених.

Хто і скільки дарує на весілля молодятам?

Питання "яку кількість грошей подарувати на весілля друзям" - персональне, проте в суспільстві вже склалися прийняті норми. Так, зараз прийнято дарувати грошей на весілля близько 1000 гривень. У великих містах, де рівень життя вищий, приблизний стандарт - 100 євро. Далека рідня, сусіди зазвичай кладуть 500 грн, щоб "окупити" місце в ресторані.

Всі показники умовні, тому яку суму грошей прийнято дарувати на весілля друзям, в першу чергу, залежить від рівня доходу гостей.

Що крім грошей подарувати другу (подрузі) на весілля?

Епоха сервізів і покривал добігає кінця, і багато хто обходяться виключно фінансами. Однак хочеться порадувати близьких пам'ятною річчю, яка стане в нагоді в сімейному гніздечку.

Так, крім грошей подарувати братові або сестрі на весілля можна картину, портрет подружжя. Це символічно, та буде хорошим елементом декору в спільному житлі. Крім грошей дарувати друзям на весілля можна більш практичні побутові прилади - кавоварку, мультиварку, хлібопічку, мікрохвильовку, робот-пилосос, посудомийну машину. Це полегшить їм побут, забезпечить більше часу для двох.

Замість грошей подарувати другу (подрузі) на весілля можна подорож. Наприклад, романтичний вікенд у Венеції, Парижі, Римі, Санторіні, на екзотичних островах. Замовивши поїздку заздалегідь, туроператор запропонує значну знижку (30-40%). Любителям активного відпочинку підійде спуск по річці на байдарках, підйом в гори.

Не вистачає грошей на весільний подарунок? Не проблема!

Вже визначилися, скільки треба дарувати грошей на весілля, а в кишені порожньо? Без паніки: повнолітні українці можуть взяти кредит на весілля і в момент вирішити проблему нестачі коштів.

Якщо запрошення прийшло п'ятничним вечором, в урочистий день ви все одно будете з конвертом, оформивши в сервісі онлайн-кредитування Mycredit швидко позику на картку в розмірі 5 тисяч. Цього вистачить на пристойний сюрприз і на цікавий підхід вручення. Взяти кредит можна в будь-який час, навіть у вихідні/свята, не відвідуючи відділень. Досить зайти на офіційний сайт, заповнити міні-анкету, ввести дані паспорта, коду та банківської картки - через 15 хвилин позика зарахована на рахунок заявника.