Як заощадити на будівництві будинку в Україні? На чому не можна економити при будівництві?

Економія при будівництві власного будинку - непросте питання. Проектування і реалізація споруди дозволяють обзавестися необхідними компонентами за раз. Купуючи матеріали, намагаючись заощадити на будівництві будинку, є ризик обзавестися неякісними товарами. Крім того, в процесі будівництва виникають нюанси, що вимагають заміни придбаних заздалегідь компонентів.

Але одночасно якісне і економне будівництво заміського будинку можливо. Потрібно не поспішати з вибором сировини, ретельно вивчити питання, що цікавлять, пропозиції на ринку і здійснювати покупку, посилаючись на рекомендації фахівців. Також обов'язково вивчіть питання щодо того, на чому не можна економити при будівництві заміського будинку.

Які матеріали використовувати для економічної спорудження будинку?

Побудувати економно будинок можна масою різних способів. В першу чергу, потрібно визначитися з власними уподобаннями і з сумою грошей, яку ви готові витратити на економ варіант будівництва будинку.

  • Дерево. Дві головних переваги у будівлі такого типу - екологічність і економність. Спорудження дерев'яного будинку коштує дешевше інших матеріалів. Плюс до всього, процес зведення займає 2-3 місяці, а пора року не впливає на якість і швидкість будівництва. Така конструкція рідко потребує додаткової обробки, так як відразу виглядає презентабельно;
  • Цегла. Зведення цегляного будинку в Україні є найпопулярнішим варіантом - близько 70% будинків будується з цього компонента. Порівняно з деревом, цегла не дозволить реалізувати саме економічне будівництво приватного будинку. Сам по собі він коштує дорожче, тут необхідна обробка і міцний ретельно продуманий фундамент, здатний витримати велику вагу матеріалу;
  • Каркас. Якщо ви вирішили заощадити при будівництві заміського будинку, цей варіант вам підійде. Цей тип споруди відноситься до швидкомонтованих споруд. На його зведення вистачає декількох тижнів. Але враховуйте, що термін експлуатації каркасного будинку в кілька разів менше, ніж дерев'яного або цегляного. У світі реалізація будівель з каркаса отримала величезну популярність - понад 80% всіх приватних осель. У наших широтах, такий варіант не отримав особливого поширення;
  • Газобетонні блоки. Крім процедури зведення, будинки потребують обробки і утепленні для максимального комфорту мешканців. Можна заощадити на будівництві будинку з газобетону, якщо в процесі його споруди збільшити товщину стін і таким чином відразу зробити утеплення, та не витрачатись на додаткові матеріали.

Де дешевше буде побудувати будинок? Вибір території під будівництво

Якщо для вас важлива економна будівля будинку, і ви не знаєте де вибрати територію - однозначно вибирайте передмістя. Вартість ділянки в мегаполісі в рази дорожче за землю, що знаходиться за межами міста.

З іншого боку, перш ніж прийняти рішення, зважте «за і проти». Якщо ви і дня не можете прожити без міського шуму, звикли бути в русі і в курсі того, що відбувається, проживання в тиші і в оточенні природи може здаватися нудним і занадто самотнім.

На вартість споруди також впливає:

  • Рельєф;
  • Наявність комунікацій;
  • Стан ділянки.

Як вигідніше будувати будинок - самому або з підрядниками?

Як тільки папери про купівлю ділянки підписані, перед вами постає серйозне питання - будувати самостійно або найняти підрядників. Якщо проектування споруди правильніше буде доручити професіоналам, то у випадку зі зведенням можна розглянути обидва варіанти. Але враховувати при цьому можливі плюси і мінуси.

При наявності достатньої кількості грошей найбільш економічна будівля будинку не є принциповою. Тут навіть думати не варто - навіщо витрачати сили, нерви і час, якщо можна найняти досвідченого підрядника і бути впевненим у високій якості споруди.

Однак, якщо придбання території змусило економити гроші практично на всьому, то коштів на найманих працівників просто може не виявитися. В цьому випадку потрібно брати кредит на будівництво або братися за справу самому. При виборі другого варіанту, доведеться прочитати чимало тематичної літератури, подивитися навчальні відео, проконсультуватися з професіоналами і братися за роботу.

Будинок майже побудований, але не вистачає зовсім трохи?

До здійснення великої мрії залишається всього нічого, але не вистачає пари тисяч на завершення обробки? Вам допоможе компанія MyCredit! Завдяки даному сервісу, кожен повнолітній громадянин України може отримати кредит в лічені хвилини, оформивши заявку на позику, сидячи вдома.

Необхідні кошти надійдуть на рахунок після виконання нескладних дій:

  • Реєстрація в особистому кабінеті Майкредіт;
  • Введення даних: ПІБ, ІПН, номер паспорта, телефон, номер банківської картки;
  • Вказівка суми і терміну погашення позики;
  • Підтвердження заявки;
  • Очікування відповіді від менеджерів.

Як тільки ви зробите перераховані вище операції, кредит на житло надійде протягом найближчого часу на зазначену картку будь-якого українського банку.