Як заощадити на ліках? Найдешевші аналоги дорогих ліків

Як заощадити на ліках - одвічне питання, що цікавить кожну людини, якій доводиться регулярно залишати круглі суми на аптечних прилавках. Статистичні дані, надані Міністерством охорони здоров'я, свідчать, що українці за рік витрачають на медикаменти близько 60 млрд гривень. З огляду на стабільні подорожчання, дана сума буде збільшуватися.

За спостереженнями МОЗ визначено, що дешеві аналоги дорогих ліків у більшості українців не викликають довіри, внаслідок чого вони продовжують купувати дорогу продукцію. У деяких випадках, таблетки, по вартості в 4-5 разів нижче, ніж у брендового аналога, діють не гірше. Знаючи нюанси, виникає можливість помітно економити гроші. Щоб не витрачати заощадження даремно, спирайтеся на думку кваліфікованого лікаря, а не рекламного ролика.

Також обов'язково цікавтеся, скільки коштує медична страховка, надана багатьма страховими. У багатьох випадках її наявність якісно вирішує завдання, як заощадити на здоров'ї.

Як купити таблетки недорого?

Експерти радять дотримуватися певних правил, що дозволяють позбутися від питання як купити таблетки недорого:

  • Не беріть зайвого товару. Купуючи медикаменти, нам не завжди потрібна ціла пачка, іноді вистачає і однієї пластини. Попросіть фармацевта дати потрібний обсяг медикаментів, і вам не відмовлять;
  • Спробуйте знайти ліки дешевше - сьогодні на ринку реалізується безліч лікарських засобів, серед яких маса аналогів, що відрізняються назвою і ціновою політикою. Існує маса препаратів, істотно різних за вартістю, але ідентичних за дією на організм. Бувають випадки, коли однаковий продукт в різних спеціалізованих магазинах має різну ціну. Як знайти де найдешевші ліки? Скористатися пошуком в інтернеті. На даний момент є сервіси, на яких зібрані ціни на таблетки і інші медичні засоби з усіх медичних складів України;
  • Використовуйте картки з кешбек - намагайтеся витрачати гроші на лікування за допомогою карток з Кешбек. Це дозволить повернути частину витраченого;
  • Пам'ятайте про програми лояльності - якщо у вас є місце, в якому скуповуєтеся частіше, заповніть форму постійного клієнта і надалі користуйтеся знижками або бонусами, передбаченими від її застосування;
  • Онлайн замовлення ліків - є інтернет-ресурси, що дозволяють виконати вигідну покупку медичного товару по мережі. Щоб розуміти, в якій аптеці можна замовити ліки, слід уважно вивчити інформацію і вибрати перевірений ресурс.

Однак, перестаратися з економією вкрай не рекомендується. Будь-яке запущене захворювання має властивість переходити в хронічне, що негативно позначається на самопочутті і здоров'ї в цілому. Записуйтеся на прийом до лікаря, дотримуйтесь в першу чергу його порад і не забувайте про вищеописані рекомендації.

Як замовити ліки онлайн?

Замовлення медикаментів через інтернет є популярною послугою. Це економить час і дає можливість вивчити ринок більш широко, і вибрати вигідний варіант. Купити ліки через інтернет можна не тільки в спеціально розроблених веб-магазинах, але і в звичайних аптеках, що дають можливість замовити товар на їх офіційному сайті.

Щоб купити таблетки або інші засоби по інтернету, потрібно:

  • Знайти перевірений спеціалізований сервіс;
  • Вибрати препарат;
  • Вказати кількість і дозування;
  • Натиснути на кнопку підтвердження;
  • Заповнити поле з номером телефону та електронною поштою (якщо буде потрібно);
  • Вказати адресу доставки.

Онлайн замовлення ліків виконується в двох варіантах:

  • З доставкою в медичний склад - на вказану адресу надходить замовлення, після чого клієнту на номер телефону приходить відповідне повідомлення із проханням забрати покупку найближчим часом;
  • З доставкою кур'єром - в деяких закладах можна замовити онлайн ліки з доставкою додому, але перш ніж замовляти, упевніться, чи присутня ця функція там, де ви робите покупку.

Найдешевші аптеки в Україні

Категорично відповісти на питання яка найдешевша аптека, не так і просто. Справа в тому, що на деякі препарати в одному місці ціни значно нижче, в той час як на інші вище в два рази. Щоб точно знати, де можна замовити ліки вигідніше, доведеться ретельно досліджувати ринок і проводити персональні спостереження. Але є очевидні закономірності, наприклад, більш дешеві аптеки, розташовані подалі від центру міста або ТРЦ. Завищена ціна на товар в подібних місцях обумовлюється високою вартістю оренди. Також не вигідно купувати медичну продукцію в туристичних містах, або в густонаселених районах.

Економісти не радять отоварюватися в розрекламованих закладах, де товари такі ж як в інших магазинах, а ціна вдвічі вища.

Бракує грошей на ліки, що робити?

У житті трапляються сумні моменти, одним з яких є раптове захворювання, що вимагає оперативного дорогого лікування. Позика на картку в сервісі кредитування допоможе максимально впоратися з проблемою і не змусить псувати нерви питанням: «Де взяти гроші?». Позика без відсотків в компанії Майкредіт оформляється протягом 5 хвилин, сидячи вдома чи на роботі. А запитувані кошти в разі схвалення, надійдуть на вказану в заявці картку протягом півгодини. Слід зазначити, що за рахунок лояльного ставлення до позичальників, відсоток позитивної відповіді на кредит становить понад 90%. Це говорить про те, що не потрібно турбуватися про результат, а при необхідності звертатися за ефективною допомогою.