Як зробити економний ремонт в кімнаті?

Вирішили обновити обстановку в житлі, підрахували витрати і жахнулися? Так, ремонт квартири вартість передбачає значну. Простому українцю складно викласти таку суму за раз - доводиться довго і наполегливо економити гроші. У цій статті ми зібрали слушні поради, як зробити ремонт в кімнаті недорого.

На яких видах ремонту можна заощадити?

Якщо в приміщенні значно нерівні стіни, що вимагають великої кількості штукатурки, старту, фінішу, то заощадити на ремонті кімнати можна, скориставшись гіпсокартоном. Це ідеально рівні панелі, що не потребують додаткової обробки: можна відразу наносити декоративне покриття.

Також дешево можна оформити стелю. Замість натяжних і підвісних варіантів (безумовно приховують всі дефекти), досить пофарбувати фактурною фарбою, яка також приховає всі нерівності, але не вкраде 10-15 см, як у випадку вище.

Чорнові роботи і підготовка до ремонту

Економний спосіб старту процесу - демонтаж старих покриттів, вивіз будівельного сміття виконати самостійно. Ця робота брудна, трудомістка, але не передбачає спеціальних навичок, додаткових умінь. Зібравши компанію підтримки, впоратися можна за день.

Оздоблювальні роботи

Як вже говорилося, ремонт кімнати недорого оформити, якщо використовувати гіпсокартонні каркаси. Зверху - шпалери або водоемульсійна фарба. А можна скомбінувати і отримати відмінне дизайнерське рішення. Лайфхак: пофарбувати однотонно, а на порожню стіну підібрати паперовий матеріал з некондиційної серії. Тобто сам "папір" гарної якості, але десь порушився орнамент або неповна довжина рулону.

У цегляному будові легко заощадити на ремонті квартири в новобудові, покривши цеглу лаком. Виходить новомодний стиль - лофт.

Ремонт підлоги

Найдешевший вид покриття - лінолеум. Є і ламінат низької проби. У вітальню підійде будь-який, адже, швидше за все, зверху ви покладете килим. Це додасть затишку, підвищить звукоізоляцію і збереже тепло.

Бюджетне меблювання кімнати

Сьогодні в тренді мінімалізм, що грає на руку людям з невеликим грошовим запасом. Отже, недорогий метод витратити менше на дивани-комоди-шафи - взяти готові зразки, а не під замовлення. Зверніть увагу на зимові, святкові знижки.

У меблевих салонах придбати вітринні експонати вийде на 30-40% дешевше. Це стосується як економ, так і екстра-класу.

Чи потрібно наймати підрядників для ремонту в кімнаті?

Якщо людина абсолютно далека від даної сфери та не має навіть мінімального досвіду, краще звернутися за допомогою профі. Однак найм не вписується в концепцію бюджетного ліміту. Тому має сенс вивчити інтернет і спробувати займатися самостійно. Це збереже близько 50% витрат.

Що робити, якщо не вистачає грошей?

Навіть економний ремонт квартири передбачає серйозні витрати на матеріал, облаштування. Своїми силами разово не всі потягнуть. На допомогу прийде сервіс онлайн-кредитування Mycredit, який пропонує позику онлайн до 10 тисяч гривень за 15 хвилин по паспорту та ІПН. Кошти зараховуються на банківську картку заявника в день звернення.