Як обманюють адвокати та розводять на гроші?

У адвокатських послугах зацікавлені люди з проблемами. Скажімо, ви взяли гроші в борг, не змогли вчасно повернути, майно в заставу, насідає банк, загрожує судом. Природно, ви шукаєте адвоката, здатного оскаржити договір позики, звільнити майно від застави.

Інша ситуація: ви нарвалися на шахраїв, контрпартнер не хоче виконувати взяті на себе зобов'язання. Куди звертатися якщо вас обдурили? У суд. Знову ж таки — потрібен хороший фахівець.

Професіонал або шахрай?

На жаль, буває, що звернення до юристів загрожує новими неприємностями. На ринку юридичних послуг розплодилося безліч пройдисвітів, які вміють тільки виманювати гроші у клієнта.

Щоб не ламати голову над тим, як повернути гроші відправлені шахраєві, потрібно вміти відрізняти сумлінного фахівця від пройдисвіта з юридичним дипломом.

Як впізнати аферистів?

Як дізнатися чи не обманює адвокат? Є кілька ознак, що дозволяють це зрозуміти при першій же зустрічі.

  • Поважаючий себе фахівець не надає безкоштовні послуги. Мета безкоштовних «консультацій», пропозиціями яких переповнений інтернет, — заманити потенційного клієнта, а потім «розкрутити» на гроші. Справжні професіонали подібними прийомами не користуються.
  • Зазвичай адвокати-шахраї, не вивчивши обставини, вже запевняють, що справа «стовідсотково» виграшна. Професіонал ніколи не дає абсолютну гарантію, тим більше до ознайомлення з деталями.
  • Недобросовісні юристи вартість ведення справи вказують відразу, в телефонній розмові. Можете не сумніватися — реальна ціна робіт виявиться значно вище.
  • Якщо в юридичній фірмі пропонують оформити договір не від імені адвоката, який має відповідну ліцензію, а від імені суб'єкта підприємництва (ТОВ або ФОП), від укладення угоди краще відмовитися.
  • Зазвичай недобросовісні адвокати розводять на гроші, пропонуючи укласти «типовий договір». Послуги фірми в ньому описуються туманно. В результаті виявляється, що контора не несе перед клієнтом реальних зобов'язань, за кожну дію юриста доводиться доплачувати.
  • Шахраї кваплять з укладенням договору. Нерідко обманюють адвокати, заманюючи довірливих людей знижкою, що діє «останній день». Пам'ятайте — знижки дорого обходяться.
  • Коли в юридичній фірмі негативно реагують на бажання замовника подумати, це повинно насторожити.
  • Юристи-пройдисвіти не пояснюють алгоритм запланованих дій, відмовляються внести його в договір.

Відмінні риси сумлінних юристів:

  • Справжній професіонал ніколи не стане озвучувати вартість послуг до докладного ознайомлення з деталями справи.
  • На прохання клієнта викладе план дій, опише все докладно, пояснить необхідність кожного кроку, зафіксує план документально.
  • У договорі відобразить всі деталі, обсяг і вартість робіт.
  • Не буде поспішати з підписанням угоди. Впевнений в собі фахівець знає - проконсультувавшись в інших місцях, людина отримає той же відповідь.
  • Спрогнозує ймовірний результат справи, але не дасть стовідсоткової гарантії.

Якщо потрапив в пастку

Якщо адвокат обдурив вас і тільки «тягне гроші», від його послуг краще відмовитися. Однак сподівання на повернення коштів плекати не варто. Судитися з юристами-пройдисвітами майже завжди безглуздо - у відносинах з клієнтами вони вміють себе убезпечити. Просто пошукайте справжнього професіонала, здатного вам допомогти. А якщо кошти потрібні терміново, звертайтеся в MyCredit, де завжди готові надати фінансову допомогу всім, кому вона дійсно потрібна.