Як накопичити гроші на автомобіль в Україні без кредиту

Чи можна накопичити гроші на новий автомобіль без кредиту, не маючи додаткових джерел доходу, крім заробітної плати? Так, якщо вам платять хорошу ЗП і ви вмієте грамотно розподіляти витрати, економити на другорядних речах. Назбирати гроші на машину це ідея краще, ніж взяти кредит на авто. Щоб купити автомобіль на власні заощадження, потрібно величезне бажання і трохи часу, в той час як позика в банку це тривала фінансова залежність і відповідальність.

Щоб накопичити гроші на нову машину швидко з маленькою зарплатою, знадобиться обмежити себе в звичних розтратах, вчитися економити гроші, робити розрахунки по доходах/витратах. Це може здатися вкрай складним завданням, але труднощі будуть тільки перший час. Варто тільки почати збирати гроші на машину, як згодом процедура перейде в звичку і почне приносити задоволення при появі позитивних результатів.

Як правильно збирати гроші, щоб купити машину?

Відсутність контролю над витратами буде їх тільки збільшувати. Щоб правильно збирати гроші на машину, необхідно виробити в собі звичку записувати все, що витрачатися. Заведіть невеликий блокнот, який поміститися в вашу сумку або портмоне і вносіть туди суми на будь-які послуги, продукти та інші товари, куплені протягом дня.

Позбавити себе від спокуси витратити гроші на яку-небудь дрібницю допоможе переказ коштів в інтернаціональну валюту. Українці менш охоче розлучаються з грошима в доларах, в той час як таку ж суму в гривнях нам витратити набагато простіше.

Скільки за часом потрібно збирати на нову машину?

Щоб швидко накопичити грошей на автомобіль з маленькою зарплатою, доведеться слідувати правилам:

  • Визначити суму, можливу для відкладання в місяць. Розрахунки мають наступну формулу: місячна зарплата + додатковий дохід протягом місяця - обов'язкові витрати = відкладається грошова сума;
  • Вибрати автомобіль. Не прагніть купити авто, вимогам якого ви не зможете відповідати з фінансової точки зору. Ідеальним варіантом вважається авто за вартістю відповідно до свого річного заробітку;
  • Розрахувати час, необхідний для збору потрібної суми. Ціна машини ділиться на суму, яку ви можете відкладати щомісяця. Результат відповідає часу, необхідному для накопичення.

Накопичити на машину студенту в Україні в деяких моментах простіше, ніж дорослій людині. Безліч учнів проживають в гуртожитку, оплата якого в кілька разів дешевше оренди квартири. При цьому працюючих студентів в нашій країні з кожним роком стає більше. Раціональний розподіл грошей, мінімізація витрат і грамотна економія дозволять купити перший автомобіль навіть при невеликій заробітній платі.

Чому не варто брати автомобіль в кредит?

Купувати транспорт в кредит зараз прагне все менше людей. Є маса причин, які демонструють нерозумність такої затії:

  • Висока процентна ставка, виставлена умовами банку;
  • Виплати за касовими зборами, про наявність яких клієнт дізнається вже після підписання контракту з банком;
  • Тривалість позики прямо пропорційна розміру процентної ставки. Чим довше ви маєте намір виплачувати позику, тим більше доведеться переплатити. І тут мова йде не про сотні гривень, а про тисячі чи десятки тисяч. Погодьтеся, не найвигідніший варіант, особливо якщо є іпотека та інші обов'язкові платежі;
  • Штрафи при мінімальних простроченнях;
  • Трата часу на часті платежі.

Машина вже куплена, а грошей на реєстрацію не залишилося? Є вихід!

Кілька фінальних штрихів - і машина повністю у вашому розпорядженні! Але тут ви різко розумієте, що всі заощадження витрачені на покупку транспорту, а на решту нюансів ви не відклали? Тоді вам просто потрібно оформити кредит в сервісі мікрокредитування MyCredit, який підставить плече допомоги в лічені хвилини. Все, що потрібно від позичальника - витратити 5 хвилин на складання онлайн-заявки та очікувати результату. У разі позитивної відповіді на запит, прийде позика на картку миттєво. Майкредіт лояльно ставиться до клієнтів, висуває вигідні умови і робить все можливе, щоб кожен позичальник залишався під приємним враженням від співпраці.