Двотарифний лічильник електроенергії - реальна можливість платити менше

Багато хто намагається економити на комунальних послугах по-різному, і найпоширенішим способом є установка двухфакторного лічильника, який налаштований на час активного і неактивного використання приладів. Чи дійсно ефективна така схема і скільки дозволяє заощадити?

Всі знають, що, наприклад, мікрохвильова піч «їсть» більше всього електрики (це при умові, що вона включається всього лише на пару хвилин), а постійно включений холодильник може в принципі не впливати на суму в рахунку. У чому причина? Річ у тому, що виробники при виведенні товару на ринок, оцінюють маркетингові дороги, якими можна скористатися при продажі товару. Зрозуміло, що людина, яка купує техніку, яка буде постійно підключена до мережі, цікавиться «А скільки світла вона їсть?». Чого не можна сказати про дрібну техніку. Хто цікавився витратами мікрохвильових печей, чайників, фенів і т.п? Меншість. Але незалежно від того, яка у вас техніка, лічильник електроенергії двотарифний дозволить заощадити до 50%.

Принцип роботи двотарифного лічильника

Двотарифні лічильники електроенергії нараховують суму залежно від часу:

  • З 07:00 до 23:00 ви платите за звичайним тарифом;
  • З 23:00 до 07:00 – в 2 рази менше.

Фахівці говорять, що встановити двозонний лічильник є сенс тоді, коли об'єм енергії перевищує 500 кВт в місяць.

Ціна на двотарифні лічильники в Україні

Купити двотарифний лічильник електроенергії можна в Інтернеті або спеціалізованих магазинах. Товар має попит, тому ринок активно поповнюється новими і новими моделями. Ціна на найдешевшу модель – 444 грн., на дорогу – 3000-3500 грн. Популярні моделі коштують в середньому 1500-2000 грн., що сповна розумна плата за вигідну інвестицію на майбутнє.

Як лічильник допомагає економити?

З прикладів із практики можна сказати, що лічильники електроенергії двотарифні будуть корисні там, де дійсно передбачаються великі витрати. Наприклад, в приватному будинку встановлений бойлер, електроплита, електроказан і тепла підлога. При стандартному рахунку в 3700 грн. за допомогою лічильника вийде заощадити більше 1200 грн., що вже буде достатньо, щоб сплатити рахунки за холодну і гарячу воду.

Підведемо підсумки

Купити прилад, звичайно, варто. Це – вигідна інвестиція на декілька років. Але грошей навіть на найдешевшу модель може не виявитися, тоді можна оформити заявку на кредит онлайн, наприклад, в Майкредіт. Сервіс кредитує цілодобово. Тут можна взяти до 15000 грн. і вирішити більшість фінансових проблем. Мінімальний вік позичальника – 18 років і жодних документів, окрім паспорта і кода надавати не потрібно. Щоб отримати кредит, досить подати заявку, вказати мобільний номер телефону, номер банківської карти і вже через 20 хвилин чекати перерахування грошей на рахунок.