Ціни на лікування та операцію з видалення катаракти в Україні

Офтальмологічні захворювання - серйозна проблема, з якою стикається кожен третій житель Землі. Ігнорувати її не можна, адже вона призводить до можливої сліпоти. Одна з найпоширеніших хвороб - помутніння кришталика. Раніше вважалося, що подібне зустрічається тільки у старшого покоління (за 45-50 років), але сьогодні досить часто з цією недугою знайомиться і молодь, і навіть немовлята. Втрата гостроти споглядання успішно лікується. У цій статті розберемося, скільки коштує лікування катаракти в Україні, які є типи терапії, а також скільки коштує операція катаракта в Україні, і де її якісно реалізують в межах нашої країни.

Які причини та симптоми катаракти?

У профільній літературі виділяють дві великі групи причин:

  • Генетичні аномалії, вплив несприятливих явищ на вагітну, що виношує плід;
  • Придбані (через порушення обміну речовин, дефіцит антиоксидантів в організмі, вікові трансформації, зловживання наркотичними препаратами, ендокринні патології, анемія та ін.).

Виявити дане явище можна за такими ознаками:

  • Стали гірше бачити в сутінках, темряві;
  • Простежується нечіткість ліній, роздвоєння предметів;
  • Періодичне виникнення темних плям;
  • Все навколо набуває злегка жовтуватий відтінок;
  • Погіршується колірне сприйняття;
  • Складно сфокусуватися на конкретному об'єкті.

Це ознаки першої стадії, тобто самого початку змін в структурі. Дзвіночок, щоб негайно відправитися на прийом до офтальмолога та проаналізувати, яка ціна лікування ранньої катаракти ока. Якщо не звертати уваги на симптоматику, ймовірні подальші ускладнення.

Види лікування катаракти

Перед будь-якими медичними маніпуляціями необхідно підтвердити діагноз. Це може зробити рядовий окуліст в поліклініці за допомогою біомікропскопії, офтальмоскопії, очної тонометрії та інших.

Найпоширеніший варіант - хірургія, заміна кришталика штучним. Така процедура займає 20 хвилин і позбавляє від недуги на сто відсотків. Тому вартість операції з видалення катаракти ока значна.

  • Кріоекстракція - витяг капсулою повністю. В сучасній практиці використовується рідко, оскільки має місце бути ризик, що склоподібне тіло випаде.
  • Екстракапсулярна екстракція - зберігає задню частину. Однак спостерігається значна ймовірність травми рогівки. Призначають людям з глаукомою, підвищеної щільності, надриві зв'язок.
  • Факоемульсифікація - полягає в ультразвуковому дробленні осередка недуги. Лікарі гарантують швидке відновлення органів, без швів, але багатьох бентежить занадто висока ціна операції з видалення катаракти ока в Україні.
  • Лазерна операція - більш жорстка версія ультразвуку, тому коштує видалення катаракти лазером дешевше.

На початковій стадії можна обійтися ліками: краплями, розчинами, вітамінами. Вони діють тільки при безперервному вживанні та затримують процес розвитку. Також призначаються тим, хто не може бути операбельним через проблеми зі здоров'ям.

Лікарська практика показує, що в 95% скарг вибирають саме УЗ-технологію, як найбільш щадне та ефективне рішення.

Ціни на факоемульсифікацію в медичних центрах Києва та Харкова

Хірургічне лікування катаракти вартість має різну, залежить від технології та витрачених ресурсів. Також вартість операції катаракти в Україні може змінюватися від того, приватна лікарня або бюджетна. Відомо, що муніципальні - з більш лояльними прайсами. Очевидно, що вартість видалення катаракти в Україні змінюється від міста. В Одесі, Києві, Харкові, Дніпрі буде порядком дорожче, ніж у Вінниці, Черкасах, Чернігові, Житомирі. Знайти більш доступний варіант можна в Кременчуку, Миколаєві, Полтаві, Сумах, Херсоні.

За останні кілька років вартість лікування катаракти в Україні зросла. Це пов'язано з економічною стороною. Але в кабінетах з більш застарілим обладнанням тарифікація не така висока.

Виходячи з відомостей в таблиці, ми можемо спостерігати, що коштує операція з видалення катаракти ока в Україні по-різному, враховуючи вищевикладені фактори.

«Офтальміка» «Новий зір» «Ай-Кью» Клінік ОК ЦЕНТР
Адреcа О. Яроша, 16 Г Максиміліанівська, 14 Лермонтовська, 15 Сумська, 13
Тариф 8300 8900 6900 6900
«Візиум» «Oxford Med» «Новий зір» Британський офтальмологічний центр
Адреcа Пр. Героїв Сталінграду, 55 Глубочицька, 40X Глубочицька, 17 Крутий узвіз, 3а
Тариф 7000 6900 8000 11500

Необхідна операція з лікування катаракти, але не вистачає грошей?

Промоніторивши представлені ціни на лікування катаракти, ви прийшли до висновку, що дорогувато? Адже сума, швидше за все, більше вашої щомісячної зарплати, включаючи вартість повного обстеження зіниць на підготовчому етапі. Але відкладати не можна, тому варто починати шукати гроші на лікування.

Звертатися в банківську організацію - втрачати час: для початку зберіть довідки, показання, а потім - почекайте відповіді. Далеко не факт, що позитивної.

зяти мікропозику до 15 тисяч гривень можна в сервісі онлайн-кредитування Mycredit. Тут не потрібно надавати довідки з роботи, про рівень доходу. Досить ввести номери паспорта, ідентифікаційного коду та банківської картки - швидка позика за 15 хвилин схвалена, і кошти зараховані на картку. Сміливо займайтеся своїм здоров'ям, адже важливо не упустити момент.