Виплати допомоги багатодітним сім'ям в Україні в 2020 році

У період гострої економічної кризи великі сімейства, як ніхто інший, потребують особливої фінансової і соціальної підтримки держави. Країна тримає активний курс на розширення демографії (зростання популяції), тому уряд виділяє з держбюджету допомогу для багатодітних матерів, щоб допомогти їм справлятися з безліччю витрат на одяг, шкільне приладдя, продукти, розвиваючі секції, подарунки, ліки, відпочинок. У зимову пору взагалі важко (рахунки за газове обслуговування, теплі куртки, чоботи, застуди). Влітку - оздоровлення, море, вітаміни. Напередодні Дня знань - закупити шкільне приладдя влітає "в копієчку". Новий рік, Дні народження дітвори - суцільне витрачення грошей. Їх просто немає в бажаній кількості. Тому діють різні пільги, знижки (податкові, на прожиток, проїзд, навчання). Так, надаються безкоштовні обіди в їдальнях, знижена вартість школи, дошкільних установ.

На сьогоднішній день зареєстровано понад 300 тисяч таких "осередків суспільства" зі своїми завданнями, неполадками, занепокоєннями, тому ми розберемося, кому допускається дитяча допомога для багатодітних сімей в Україні в 2020 році, тонкощі оформлення паперів, види і нові законодавчі зміни, які стосуються бюджетної допомоги батькам.

Закон України про виплати багатодітним сім'ям

Виходячи з визначень в законних актах, суб'єктами виступають громади, які мають трьох і більше неповнолітніх членів, що проживають на одній житловій площі. Максимальний вік - 23 роки (якщо навчається за денною формою). Якщо не студент - до 18. Така категорія претендує на бюджетне субсидування - щомісячну допомогу на дітей з багатодітних сімей.

На додаткові фінанси можуть розраховувати сімейства, в яких загальний дохід не перевищує прожитковий рівень на кожного члена. Гарантовані дотації в розмірі, не менше 75% встановленого мінімуму. Також надаються пільги на оплату дошкільних освітніх установ (половина), комунальні платежі, шкільне харчування (50%), бюджетні місця у ВНЗ, чергу на розширення житлоплощі, звільнення/зменшення земельного оподаткування і т.д.

Цього року набув чинності новий закон, що забезпечує соцвиплати на кожну дитину до 6 років. Сума компенсації - 1700 гривень на кожного, хто підлягає під опис.

Яка допомога надається багатодітним сім'ям? Види допомоги

Держава робить численні спеціальні проекти, орієнтовані на полегшення, якісне перетворення життя великих сімейств, половина з яких направлена на субсидування. Яка допомога надається багатодітним сім'ям в 2020 році:

  • Одноразова полягають в разовій реєстрації та зарплаті;
  • Помісячна приходять раз в певний проміжок часу (місяць).

Щомісячна та одноразова виплата багатодітним сім'ям спрямовані на підвищення якості життя і повноцінне функціонування. Всі потоки держдопомоги в свою чергу діляться на різні напрямки, в залежності від матеріального становища та інших складних обставин. Інша частина надається в негрошовому еквіваленті, що теж дозволяє непогано заощадити на побутових постійних витратах:

  • Молочні продукти та дитяче харчування;
  • Черга на квартиру розміром побільше;
  • Знижка на комунальні внески;
  • Скорочення оподаткування;
  • Додаткова відпустка (оплачувана);
  • Звільнення від земельного збору;
  • Знижена розцінка на освітні установи, їжі в них;
  • Квота на місця в МДОУ;
  • Ранній вихід на пенсію (одному з опікунів).

Такі преференції значно економлять фінанси, приблизно 30 відсотків від обороту.

Одноразові допомоги для багатодітних матерів

Отримати одноразову допомогу багатодітним матерям в Україні в 2020 році можна при появі чергового малюка. Кошти спрямовуються на харчування, розвиток, покупку необхідних речей (коляски, ліжечка, поліпшення житлової обстановки).

Раніше (до 2014 року) нарахування залежало від того, яка за рахунком дитина: на першу-25 тис., другу - 50 тис., наступні - 75 тис. Сьогодні все по-іншому: материнський капітал має фіксований розмір - 41 280 грн на першу, другу, третю (без різниці). Важливий нюанс - це зарахування розбивається на 3 роки, перший платеж- злегка вище 10 тисяч, залишок видається рівними частинами (до трирічного віку).

Щомісячні допомоги багатодітним

Щомісячні грошові виплати багатодітним сім'ям в Україні в 2029 році отримують категорії, які потребують додатковому фінансуванні і націлені на більш впорядковану життєдіяльність. Щомісячна допомога багатодітним матерям в Україні на даний момент складає 1700 грн/міс на кожного малюка, який не досягнув шестирічного віку.

До 3-х років продовжують нараховуватися дитячі (гроші на народження, розбиті рівними частинами). В місяць приблизно 1 100 грн.

Допомога матері одиначці становить 30% прожиткового мінімуму (в середньому - 1800). Є вікові нюанси: до 6 років - 1699; на дитину до 16 років - 2118.

Обов'язкова матеріальна допомога призначається малозабезпеченим громадянам, коли їх спільний бюджет не перевищує прожитковий мінімум. Надається 75% від встановленого показника. Плюс на кожного нащадка до 13 років - 250; 13-18 років - 500. Але ця компенсація діє півроку, потім потрібно продовжувати, знову надавши документальні підтвердження малозабезпеченості.

Трохи більше покладається опікунам, які виховують інвалідів та іншим квотним категоріям жителів країни.

Умови отримання допомоги

Грошові щомісячні виплати покладені багатодітним сім'ям в Україні в 2029 році на підставі надання переліку документів. Тому на окрему увагу заслуговують умови отримати допомогу багатодітній родині:

  • Бути Українським громадянином, проживати на підконтрольних їй територіях (всі інші члени теж);
  • Ростити трьох або більше дітей до 23 років (учнів на очному);
  • Мати посвідчення численного сімейства;
  • Надати повний пакет документів (паспорта, свідоцтва про народження, ІПН);
  • Докласти довідки (про склад сім'ї, про доходи);
  • Створити рахунок у банку, оскільки отримує допомогу багатодітна мати на банківську картку, відкриту в будь-якій організації.

Розмір допомоги в Україні в 2020 році

Обсяг монетарної підтримки за поточний рік трохи виріс. Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати і рівня життя. Компенсування розраховане на 160 000 неповнолітніх Українців. Фіксований розмір щомісячної допомоги багатодітним сім'ям в 2029 році в Україні становить 1700 гривень на одного (до 6 років). Якщо дітей двоє - обсяг подвоюється, троє - відповідно потроюється.

Чи очікується збільшення суми для виплат?

Підвищення допомоги багатодітним 2020 - актуальна "наболіла" тема, що хвилює сотні тисяч співгромадян. Міністерство соціальної політики підготувало програму, націлену на збільшення виплат допомоги багатодітним сім'ям. Таке рішення викликане величезною кількістю Українців, які перебувають за межею бідності, постійним зростанням цін на їжу, комуналку, бензин та інше. Міністр запевняє, що обов'язково підвищать щомісячну дитячу допомогу багатодітним сім'ям в Україні в 2019 році. До грудня поточного року ставка збільшиться майже на 800 гривень. Тобто виплата допомоги багатодітним сім'ям буде дорівнювати 1779 грн/міс.

Що робити, якщо суми допомоги не вистачає?

З огляду на те, скільки грошей потрібно на дитину (особливо якщо їх 3/5!), Фінансової державної допомоги може не вистачити на якусь велику покупку або незаплановані витрати (лікування, ремонт, свята морський відпочинок). Адже соціальні грошові допомоги багатодітним сім'ям в Україні повністю йдуть на побутові витрати (їжу, гуртки і секції, проїзди). Де шукати відсутні фінанси, якщо на мілині і зайняти до авансу немає у кого? Є мізерний шанс взяти кредит в банківській структурі, тому що вони зазвичай неохоче видають позики малозабезпеченим верствам населення. Або вимагатимуть підкріплення заставним майном (квартирою/машиною).

Але швидкий кредит для багатодітних все-таки можливий, якщо звернутися до організацій небанківського сектора - мікрофінансові компанії. Кращі умови на ринку пропонує сервіс онлайн-кредитування MyCredit. Ви отримаєте мікрокредит на картку протягом 15 хвилин цілодобово з будь-якого місця знаходження. Головне доступ в Інтернет і сучасний гаджет. Пробна позика до 4 000 - безвідсоткова, а наступні звернення з кожним разом її збільшують до 10 000. МФО не вимагає довідок з роботи, відомостей про прибутки та інших численних документів. Застава та поручителі також не потрібні.

На швидку позику без відмов можуть розраховувати навіть ті, кому не довіряють банки (в тому числі пенсіонери, студенти, безробітні, з поганою КІ), адже тут дають "зелене світло" 9 з 10 людей, звернулися.