ТОП-5 літніх фестивалів України, які повинен відвідати кожен

Літо - пора відпочинку. Але ви ж не здивуєтеся, якщо дізнаєтеся, що влітку відпочити можна не тільки на морі? Фестивалі України за своєю масштабністю давно не поступаються закордонним - тут збираються тисячі людей і десятки або навіть сотні артистів з усього світу. Це те саме місце, де можна класно відпочити, послухати живу музику і завести нові незабутні знайомства. Найближчі фестивалі в Україні 2018 проходитимуть саме в літній період.

Ми підібрали найкращі музичні фестивалі в Україні, де вам точно не буде нудно.

Atlas Weekend 2018

Традиційні фестивалі в Україні проводяться щорічно і таким по праву можна вважати Atlas Weekend - один з найбільш масових музичних фестів. Про нього точно знають всі любителі року, поп-музики, RAP і інших жанрів, адже саме на Атлас приїжджають топові українські та світові виконавці. Наприклад, в 2018 році учасником буде Placebo, які і просто концерти в Україні дають рідко.

Ціна квитка стартує від 500 грн. Максимальна вартість на всі дні - 2 000 грн.

ZaxidFest 2018

Один з найбільш популярних українських фестів, який проходить щороку в серпні недалеко від Львова. Відвідувачі ночують в основному в наметах, але мають при цьому всі необхідні умови: територія, що охороняється, в'язка дров кожному жителю, станції для зарядки телефонів, паркінг для авто, 120 польових душів і екстрені служби.

Ціна квитка становить від 450 грн до 1 200.

Імпульс Фест

Проходить щороку в Харкові (у липні-серпні). Формат організації - під відкритим небом, в такій обстановці як правило і проводяться фестивалі рок-музики. Час проведення - 3 дні. В основному з артистів тут можна знайти популярних рок- і поп-виконавців України.

Вартість - 400-740 грн.

Джаз-фестивалі

Джаз-фестивалі в Україні займають окрему нішу. У нашій країні відбуваються джазові фестивалі світового масштабу, на які з'їжджаються гості з усієї Європи. До таких можна віднести "Alfa Jazz Fest", "Флюгери Львова", "Koktebel Jazz Festival".

Республіка

Музичний фестиваль, який проходить в Кам'янець-Подільському, де збираються до 10 000 чоловік. Унікальним є місце проведення - стара фортеця 16 століття. Жанр - рок, електронна музика, класика, джаз і навіть поетичні читання). Проходить “Республіка” в серпні-вересні і триває 3 дні.

Ціна - від 450 грн.

Файне місто

Щорічний фестиваль, який проходить в липні в Тернополі. Стартував фест ще в 2013 році і з того часу збирає щороку на території аеропорту «Тернопіль» більше 16 000 чоловік. Причому історія створення - дуже цікава. У 2013 році троє друзів вирішили, що створять і організовують свій фестиваль, який об'єднує тисячі музичних фанатів з усієї України. І у них все вийшло - в перший рік вдалося зібрати 1 500 осіб, а за 3 роки кількість відвідувачів збільшилась в 10 разів!

Ціна вхідного квитка на фестиваль

Вартість вхідних квитків - відносно доступна. Але з урахуванням того, що фестивалі тривають кілька днів, при виборі квитка необхідно враховувати такі моменти:

  • Подивитися програму і список артистів на кожен день;
  • Якщо квиток на всі дні - дорого, купуйте тільки на дні з виступом вашого улюбленого артиста;
  • На танцювальні фестивалі обов'язково потрібно взяти змінне взуття і кілька комплектів одягу;
  • Враховуйте, що деякі локації мають на увазі нічліг в наметі, тому, якщо ви не готові, заздалегідь плануйте транспорт додому.

А тепер пропонуємо ознайомитися з вартістю квитків (грн) на кожен із заходів:

  • “Atlas Weekend 2018” - 500-2 000; Київ;
  • “ZaxidFest 2018” - 450-1 200; Львівська область;
  • “Імпульс Фест” - 400-740; Харків;
  • "Koktebel Jazz Festival" - від 445; Чорноморськ;
  • “Республіка” - від 450; Кам'янець-Подільський;
  • “Файне місто” - від 170; Тернопіль.

До розтрат ще потрібно враховувати вартість дороги. Добиратися можна самостійно автобусом, поїздом або приєднатися до автобусних груп, поїздки яких проводяться організаторами фестивалів. Вартість поїздки в такому випадку буде дешевше і обійдеться в 300-500 грн.

Виходить, мінімальна вартість поїздки обійдеться в 470 грн, максимальна - 3 000 грн. І якщо ви розумієте, що в цьому році точно не хочете пропустити фестиваль або навіть вже купили квитки, але не вистачає грошей на дорогу, завжди можна взяти кредит в Майкредіт. Тут всього за 10 хвилин кожен можна позичити до 10 000 грн практично без відмови.