Тарифи на ЖКГ 2019-2020 роках. Які будуть ціни на комунальні послуги ЖКГ в Україні?

Щомісячна квартплата займає вагому частину бюджету кожної української родини. Якщо в літній період платити за комуналку в принципі не викликає ускладнень, то в опалювальний сезон квитанції можуть перевищувати 2000-3000 гривень. Важливо знати, чи варто очікувати підвищення тарифів на ЖКГ в 2019 році і де можна швидко знайти гроші для погашення боргів, щоб не залишитися без комунікацій.

Тарифи на комуналку залежать від:

  • Регіону проживання;
  • Наявності лічильників;
  • Сезонності;
  • Пільг конкретних цивільних категорій.

Однак простежується незаперечна тенденція - нові тарифи на ЖКГ в 2019 році в Україні стрімко зростають, і за останні 10 років ціни за комунальні послуги в Україні збільшилися на 40-50%.

Газ

Вартість газу визначається в залежності від наявності лічильника. Так, формула розрахунку для тих сімей, що мають прилад, включає суму тарифу (зараз - 8,55), помножену на спожиту кількість кубічних метрів ресурсу щомісяця. Фахівці прогнозують, що даний показник виросте до 12,00 грн/куб. Таке подорожчання буде відбуватися поетапно до 2021 року.

Вода

Оплата за воду ділиться на оплату гарячої та холодної води. Окремо оплачуються послуги поставки централізованого водопостачання та водовідведення. Для кожного регіону ціна буде своя. Найвищі показники зареєстровані в Бердянську, Жовтих Водах, Павлограді. Найнижчі - Луцьку, Вінниці. Так, холодна вода коштує 15-30 грн/куб.

У вартість гарячої води закладені витрати на електрику і обслуговування систем, і її ціна залежить від підключеної рушникосушки. Так, в Києві з підключеною рушникосушкою - 80,62 грн, без - 74,53 грн. Найдорожчі міста в даній категорії - Рівне, Полтава, Миколаїв, Львів.

Електрика

На сьогоднішній день нові тарифи на електроенергію не встановлені, тобто діють ті, які були прийняті з 1 березня 2017:

  • До 100 кВт/год - ви платите 0,9 грн;
  • Понад 100 кВт/год - 1,68 грн.

Пільги отримують багатодітні сім'ї - вони платять фіксовані 0,9 при будь-яких витрачених обсягах.

Опалення

При централізованому форматі опалення оплачується або за лічильником (якщо він є), або по квадратурі житлоплощі. Так, вартість домашнього тепла в Київській області налічує:

  • З приладом (за Гкал) - 1470-1530 грн;
  • За площею (за кв.м.) - 35,63-38,50 грн.

Приблизно така ж картина в Харкові, Запоріжжі, Полтаві. Дешевше буде в Дніпрі, Львові, Одесі.

Чи варто чекати підвищення тарифів на ЖКГ в 2019-2020 рр?

За словами міністра економіки, тарифи на комунальні послуги ЖКГ на 2019 рік будуть піддаватися збільшенню. До нового року радикальних змін не передбачається, однак з настанням 2020 тарифи на комунальні послуги в Україні однозначно виростуть. Подорожчання пройде нерівномірно: в столиці на 10-15%, а регіонам пощастить менше - до 50 (!)%. Представники міністерства повідомляють, що це пов'язано, в першу чергу, з переходом на ринкові умови, по-друге, з нестабільною національною валютою.

Бракує грошей на оплату ЖКГ? - Візьми в Майкредіт

Якщо не вистачає грошей на оплату комунальних послуг, відмовлятися від обов'язків - не варіант. Виплатити заборгованість все одно доведеться, адже комунальні служби можуть звернутися до суду, внаслідок чого можна взагалі втратити власне майно. Щоб не допустити відключення газу/світла/води, кожному громадянину необхідно знати, де можна дістати гроші для термінових рішень в будь-який час. Сьогодні взяти споживчий кредит можна швидко і легко в сервісі онлайн-кредитування MyCredit, який відправляє позику онлайн на картку за 15 хвилин вдень і вночі.

Перша експрес позика онлайн до 6-ти тисяч - безвідсоткова, наступні (до 12000) - під лояльну ставку і автоматичне схвалення заявки. Як бачите, що є реальні способи оплатити комуналку, навіть коли зарплата через два тижні.