Скільки коштує УЗД судин голови та шиї?

Ультразвукова доплерографія призначається неврологом для вивчення кровотоку. Датчик вимірює швидкість, оцінює стан стінок артерій, їх діаметр, прохідність каналів. У розшифровці буде видно проблемну ділянку, ступінь її занедбаності. Це дозволяє лікарю-неврологу скласти ефективну терапію або призначити хірургічне втручання. Іноді першопричина криється в іншій частині. Тоді слід підійти до проблеми комплексно і дізнатися вартість повного обстеження організму.

У цій статті розберемося, скільки коштує УЗД судин голови та шиї по країні.

При яких показниках варто зробити УЗД судин головного мозку та шиї?

Лікар направляє на УЗД шийних судин при таких захворюваннях/симптомах:

  • Венозний тромбоз;
  • Локальний остеохондроз;
  • Грижі (хребетні);
  • Аневризми в зоні живота;
  • Артрит кінцівок;
  • Асиметрія пульсу;
  • Пульсуючі утворення;
  • У профілактичних цілях людям після сорока, курцям, з вагою вище норми, що страждають на цукровий діабет.

Вартість УЗД судин голови та шиї в Києві, Дніпрі та інших містах України

Ціна УЗД судин головного мозку та шиї залежить від місця розташування поліклініки. Так, у столичних медцентрах ціна УЗД судин шиї становить 500-600 грн. Середня ціна УЗД судин голови та шиї починається від 800 гривень. У цих діагностичних центрах встановлено якісне обладнання, задіяний висококласний персонал. Мінімальна межа по Києву - 280 грн.

Вартість УЗД судин в провінціях нижче. У таблиці вказана УЗД брахіоцефальних судин ціна, актуальна на 2019 рік.

Дніпро

Клініка JMC «Довіра» Oxford Medical
Тариф (грн) 275 200 300
Адреса Шолом-Алейхема 4/26 Воскресенська, 2 д, 4-й поверх Глінки, 7

Підготовка до УЗД судин голови та шиї

УЗД-фахівці наполегливо рекомендують дотримуватися правил підготовки перед процедурою, виконання яких підвищує ефективність дослідження та можливість правильно розшифрувати результати:

  • 24 години до прийому не вживати кофеїн, алкогольні напої;
  • 3 години до процедури не курити сигарети (активним курцям);
  • Утриматися від їжі перед візитом.

Протипоказання до ультразвукової діагностики судин шиї і голови

Цей спосіб не має протипоказань і є найбезпечнішим методом обстеження, який призначають дітям, немовлятам, жінкам в положенні. Єдине, надмірна вага може служити причиною труднощів при перегляді через великий шар жирового прошарку.

Що робити, якщо немає грошей на УЗД?

Якщо ви помічаєте за собою запаморочення, забудькуватість, хронічну втому, занепад сил, підвищену сонливість, це сигнали діяти. Якщо ціна уздг судин голови та шиї не входила в заплановані витрати, можна взяти кредит в інтернеті цілодобово за 15 хвилин.

В сервісі онлайн-кредитування Mycredit можна взяти до 10 000 на лікування або медстраховку (поцікавтеся, скільки коштує медична страховка з відповідними персональними параметрами). Кошти зараховуються моментально та без високої ймовірності відмов: відсоток схвалення - 95%, в тому числі безробітним, студентам, пенсіонерам, людям з низьким рівнем доходів.