Скільки коштує видалити гланди (мигдалини) в Україні?

З дискомфортом і запаленнями в горлі потрібно негайно звертатися до отоларинголога за первинною консультацією та майбутнім наглядом, призначенням ліків. Так, вартість прийому лора в профільному закладі з новим обладнанням - від 350. Але разова діагностика може не дати однозначної відповіді, іноді потрібні більш ретельні дослідження проблеми. Вартість повного обстеження в кабінеті "вухо-горло-ніс" - від 2000.

Нерідко медики призначають хірургічні дії для усунення кореня скарг. У цій статті розберемося, скільки коштує видалення гланд лазером в Україні та інші пов'язані з цим нюанси.

В яких випадках варто вдатися до операції з видалення мигдалин?

При яких порушеннях варто вирізати гланди:

  • Немає результатів від альтернативних способів терапії;
  • Тромбоз яремної вени, сепсис;
  • Формування перитонзилярного абсцесу;
  • Виникають складнощі з ковтанням, диханням;
  • Набряклість миготливого епітелію та гіпертрофія оболонки;
  • Збільшені запалені органи;
  • Регулярні захворювання ангіною (3-4 рази на рік);
  • Виявлено скупчення гною;
  • Хронічний тонзиліт не можна перемогти антибіотиками та іншими сильними ліками.

Якщо вчасно не вдатися до терапії, ймовірний навіть летальний кінець.

Які види видалення гланд бувають?

Всі ймовірні заходи проводяться в стаціонарних умовах, припускають хірургічне втручання фахівця. Формат знеболюючих вибирає провідний доктор у справі.

Отже, які методи практикують сьогодні:

  • Класичний. За допомогою скальпеля, ножиць, дротяної петлі та вмілого хірурга. Проводиться під загальним наркозом. Інфекційний осередок видаляється раз і назавжди, і більше не потурбує пацієнта. Хірургічне видалення піднебінних мигдалин ціна виходить "пристойною", адже додайте ще чималий список мед аналізів, супутніх лікарських засобів, оплата палати.
  • Лазерне видалення гланд (мигдалин). Обпалюють тільки уражені тканини. Використовують такі промені, як інфрачервоний, вуглецевий, гольмієвий, волоконно-оптичний. Без можливих кровотеч. Локальні транквілізатори. По часу - півгодини. Ціна видалення мигдалин лазером в Україні в середньому 6000 без урахування інших витрат.
  • Кріодеструкція (виморожування). Вимагає кілька етапів (залежить індивідуально). В результаті маніпуляцій тканини відмирають і потім відторгаються. Процес не болючий, досить місцевих транквілізаторів. Точну вартість операції з видалення гланд в цьому випадку озвучити складно, один сеанс приблизно 600 грн.
  • З використанням рідкої плазми - коблація мигдалин - найсучасніший підхід, але він має як прихильників, так і супротивників. Лікар користується коблатором - утворюючий плазму інструмент. Відбувається нагрівання та подальше розпадання на вуглекислий газ, низькомолекулярні речовини, воду. Проводиться під тотальним знеболюючим. Так, вартість операції з видалення мигдалин під загальним наркозом буде вище, включаючи препарати та роботу анестезіолога.

Скільки коштує вирізати гланди в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Запоріжжі?

Ціни на видалення гланд лазером мають широкий діапазон, варіюються від:

  • Лікарні: комерційної або державної. Відомо, що перший варіант виходить дорожче;
  • Міста та рівня життя в ньому. Так, дешевше коштує видалити гланди лазером дорослому в провінційних населених пунктах, ніж у великих обласних центрах.

У порівняльних таблицях нижче представлено, скільки коштує операція з видалення мигдалин лазером (Київ, Харків, Дніпро).

Установа ЛОР Клініка CERTUS Добробут
Ціна в Києві (грн) 12 500 (за весь спектр послуг*) 10 000 9 700
Адреса Дегтяревська 33А, 5 поверх Петра Запорожця, 26 Софієвська Борщагівка, Яблунева, 26

* Під повним діапазоном мається на увазі: процедура, перебування в стаціонарі, обстеження, медикаменти, але не входять передопераційні аналізи.

Установа МЦ «Еввіва» Лорідан Доктор Алекс
Ціна в Харкові (грн) 7 000 5 000 7 000
Адреса Сумська, 90 Пр. Московський, 137 Воробйова, 4
Установа Garvis

Дніпровський медико-хірургічний

центр ім. Н.І. Пірогова

Ціна в Дніпрі (грн) 9000 5000
Адреса Батумська, 7А пгт Слобожанське, Теплична, 17

Що робити, якщо не вистачає грошей на операцію з видалення мигдалин?

Якщо для вашого бюджету ціна операції на гланди занадто висока, краще відразу звернутися до джерел додаткового фінансування, щоб не втрачати час на відкладання коштів. Гроші на лікування можна запросити в банку, як цільову позику, надавши документи з медичними показаннями. Але існує ймовірність а) довгого очікування; б) кінцевої відмови з різних причин.

Коли необхідно кредит отримати швидко, найпростіше зв'язатися з небанківськими організаціями. Так, в сервісі онлайн-кредитування Mycredit легко отримати кредит до 15 тисяч гривень за 15 хвилин в день заявки, не надаючи документації, крім даних паспорта, ІПН і номера банківської картки. До того ж, згідно зі статистикою, ймовірність відмови мінімальна - 5%.