Скільки коштує розмитнити авто в Україні? Ціна розмитнення автомобіля з Європи та Америки

Багато українців обирають замість джипів/універсалів з салону уживане "залізо" з-за бугору, тому що ціни на б/у автомобілі з Європи нижче на 25-30% середньо ринкових. Це відчутна різниця для гаманця середньостатистичного земляка, що живе від получки до зарплати. Однозначною перевагою виступає рівень/клас (БМВ, мерседес, опель, шкода, ауді, фольксваген). Однак є і заковика - складне (дороге) розмитнення автомобіля в Україні.

Держава встановила додаткові пункти повинностей, тепер вартість розмитнення автомобіля може перевищувати його фінансову значимість.

Проблема загострилася в минулому році, коли влада посилила правила імпорту "евроблях". У цій публікації корисним буде розглянути, яка актуальна ціна розмитнення авто на евробляхах в Україні, нововведення уряду, а також як розрахувати вартість розмитнення автомобіля з Америки та Європи в Україні.

Що потрібно робити перед тим, як приступити до розмитнення автомобіля?

Першочергове - зняти ТЗ з реєстрації в країні-експортері (Польщі, Німеччини, Чехії). Скласти договір купівлі-продажу, де новоявлений власник-українець стає єдиним повноправним власником. Далі отримати тимчасовий техпаспорт (реєстраційний папір) та номерний знак.

Заздалегідь особливо важливо розрахувати розмитнення в онлайн-калькуляторі, щоб не виникло неприємного “сюрпризу” на КПП.

При перетині контрольно-пропускного пункту необхідно заплатити:

  • Ввізне мито - 10% від транспортного засобу;
  • Акцизний збір - 0,1 цент за кубічний сантиметр;
  • ПДВ - 20%;
  • НПФ - 3% (5%).

Сплативши перераховані вище позиції, слід звернутися в МРЕО за місцем проживання та внести платежі за:

  • Техпаспорт на ТЗ (250грн);
  • Номерні знаки за місцем нової реєстрації (140грн);
  • Бланки (200);
  • Експертиза-дослідження (250-300).

Після зазначеного алгоритму можна їздити на українських дорогах спокійно, не побоюючись отримати повідомлення про нарахування штрафу.

Коли вступить в силу новий закон?

У листопаді 2018 року набув чинності закон, спрямований на врегулювання проблем із ввезенням "євроблях" та їх законною реєстрацією. У зв'язку з цим розрахунок розмитнення автомобіля з Європи та Америки в Україні став більш простим і зрозумілим простій людині.

У водіїв є півроку для оформлення паперів, передбачена 50% знижка для тих, хто вкладеться за 3 місяці. У цей період штрафні санкції не діють на громадян-водіїв. Виходячи з цього буде коштувати розмитнити автомобіль в Україні дешевше.

Також стало простіше розрахувати вартість розмитнення авто з Європи в Україну в 2020 році за новим законом, скориставшись онлайн-калькулятором на ліцензованих інтернет-платформах.

Єдиного цінового показника не встановлено: коштує розмитнення машини в Україні по-різному, в залежності від безлічі показників, що формують розрахунок вартості розмитнення авто за новим законом.

Від чого залежить вартість розмитнення авто?

Щоб точно підрахувати, скільки буде особисто Вам коштувати розмитнити авто в Україні, потрібно враховувати такі нюанси:

  • Тип мотора;
  • Об'єм двигуна;
  • Вік автозасоба, кількість років в експлуатації;
  • Ринковий прайс автомашини.

Розмитнення іномарок має пільгові категорії, куди входять електрокари, як найбільш екологічний продукт на ринку.

Передбачена і фіксована ціна на розмитнення авто у випадках гібридів (ДВС + електродвигун) - 100 євро за одну провезену одиницю.

Приклад розрахунку вартості розмитнення автомобіля в Україні

Дізнатися вартість розмитнення машини в Україні можна вдома самостійно, скориставшись інтернет-порталами з калькуляторами.

Для наочності зробимо розрахунок розмитнення автомобіля (мотор - дизельний, на 2,5 л, десятирічний експлуатаційний період, повна вартість становить 2500 євро). Коштує розмитнити авто на євро номерах в Україні в цьому випадку 1960 євро (якщо господар встигне за 90 діб). Як ми отримали цей результат:

  • Акциз - 940;
  • Імпортний податок - 250;
  • Пенсійний - 75;
  • Додатковий (пдв) - 735.

Робимо висновок: коштує розмитнення авто з Європи та Америки в Україні від 80% грошової цінності самого автотранспорту.

Не вистачає грошей на розмитнення? Вихід є

Як видно з прикладу, "залізний кінь" із зарубіжжя виходить золотим. Однак для багатьох співгромадян це залишається єдиним шансом сісти за кермо якісного Мерса або Форда, враховуючи його вживаність.

Автовласникові належить багато витрат: вищезгаданих і пов'язаних з подальшим використанням (вартість автостраховки КАСКО/ОСАГО). Щоб значні витрати не вдарили по кишені разом, можна взяти кредит на авто, і погашати зручними частинами в плавному темпі.

Так, кредит швидко схвалюють в сервісі онлайн-кредитування Mycredit, де перша позика дорівнює 5000 гривень, а подальші звернення підвищують до 10000. Інтернет-сервіс працює цілодобово, обслуговуючи клієнтів за 15 хвилин - період від заявки до перерахування на банківську картку заявника. Для віддаленого запиту потрібен доступ до мережі інтернет, заповнити міні-анкету, ввести номери персональних документів (замість сканованих копій).