Скільки коштує побудувати гараж в Україні?

Будь-яке будівництво, не залежно від обсягів, влітає в копієчку (навіть невеликі господарські будівлі, ангари і т. д.). Передбачити витрати необхідно заздалегідь, щоб не зупинити зведення на півдорозі. По-перше, закупівля будматеріалів, по-друге, наймання робочої сили. Власники автомобілів жартують, що ціна побудувати гараж в Україні (Житомир, Полтава, Кременчук, Миколаїв, Чернігів) перевищує вартість самого транспортного засобу. Але є деякі рекомендації, які допомагають трохи скоротити витрати. У цій статті розберемося, скільки коштує зараз побудувати гараж в Україні (Одеса, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Київ), з чого його споруджувати, щоб заощадити вкладення.

Що потрібно для побудови гаража

У вартість будівництва гаража входять:
  • Сировина, будівельні ресурси;
  • Професійні будівельники.

Ціна будівництва гаража під ключ дорожче, адже вона містить в собі обидва критерії. Однак можна обійтися без професійної допомоги і зберегти до 50% витрат, зайнявшись побудовою своїми силами.

Щоб самостійно звести кам'яний гараж, важливо заздалегідь підготуватися інформативно, вивчити технології, ознайомитися з відео-інструкціями. Потім складається кошторис витрат, тобто скільки матеріалів потрібно, щоб реалізувати гараж з пінобетону або іншого сировинного ресурсу.

Досвідчені працівники радять не купувати будматеріал впритул, а накидати 10-15% зверху. Це убезпечить від ймовірних недоліків і зіпсованих в процесі одиниць.

З чого дешевше будувати гараж?

Найбільш бюджетно варто побудувати металевий гараж із жерстяних листів, але при цьому доведеться викласти додаткову суму на утеплення. Недорого виходить побудувати гараж із шлакоблоку, особливо закуповуючи його прямо з цеху. Цей варіант давно знайомий всім, зарекомендував себе стійким і надійним.

Але з'являються більш нові різновиди сировини, що не поступаються якісним і фінансовим показникам. Так, українці цікавляться, скільки коштує побудувати гараж з піноблоків в Україні під ключ. Це досить нова формація, з якою знайомі далеко не всі. Однак її використовують через дешевизну, гарну теплоізоляцію приміщення.

Побудувати цегляний гараж виходить дорожче, а якість теплообміну страждає, в порівнянні з вищевказаними прикладами. До того ж обов'язкова робота досвідчених мулярів. Простіше за технологією побудувати гараж з каменю (черепашки), що не вимагає професійних навичок.

Для ефективної економії закупівлі слід проводити не через постачальників, а безпосередньо з виробничих стройцехів.

Скільки матеріалів потрібно щоб побудувати гараж

Як обмовлялося вище, кошторис - найважливіший етап, від якого залежить закупівля будматеріалів. На числовий показник, скільки коштує побудувати гараж з цегли або газобетону, впливають параметри будови (ширина, довжина, висота, наявність віконних прорізів, воріт).

Так, на піноблочну конструкцію площею 6*4*2 метра знадобиться 530 середніх блоків. Якщо використовувати камінь-ракушку, на обсяг 6*3* 2,2 м знадобиться 1030 штук. Цегляна споруда 5*6*2,5 зажадає 5560 одиниць. Розрахунки зроблені, орієнтуючись на середні дані, краще перерахувати, виходячи з персональних цифр для точності.

Не вистачає грошей на матеріали для будівництва гаража? Mycredit допоможе!

Приватна забудова - справа витратна. Мало хто може дозволити собі подібні витрати, не вдавшись до джерел кредитування. У таких випадках кредит на будівництво - реальна альтернатива, яка дозволяє не відкладати заплановане в довгий ящик, а відразу ж приступити до реалізації. Великі фінансово-кредитні концерни часто відмовляють у позиці при найменшій невідповідності висунутим вимогам. Швидко і без труднощів взяти кредит можна в організаціях небанківського сектора. Так, в сервісі онлайн-кредитування Mycredit будь-який повнолітній громадянин України може взяти до 5 000 гривень за 15 хвилин при першому зверненні в компанію (безвідсотковому). Сайт функціонує в режимі 24/7, щоб кошти були доступні при першій потребі.