Скільки коштує повне обстеження організму

Якщо ви відчули якусь недугу, але лікар не може визначити джерело, варто пройти повне медичне обстеження всього організму, щоб знайти першопричину. Також медпрацівники рекомендують проводити ґрунтовну діагностику раз в п'ять років. Якщо фінанси дозволяють - раз в пару років; після 45 років - щорічно. Адже можна виявити захворювання на початковому етапі і без шкоди швидко його позбутися. Також особам з поганою спадковістю радять не жартувати, а регулярно проходити комплексне медичне обстеження організму, включаючи генетичні тести.

Кожен стежить за станом здоров'я, але ціна повного обстеження всього організму не є загальнодоступною. Якщо ми маємо на увазі абсолютно повне обстеження здоров'я (скринінг, МРТ, лабораторію), то воно вимірюється десятками тисяч гривень. Дорогувато, погодьтеся.

Що включає в себе комплексне медичне обстеження організму для жінок:

  • Аналіз на гормони щитовидної залози, статеві інфекції;
  • Наявність онкогенних штампів ВПЛ;
  • Загальний, біохімічний аналіз крові;
  • Мікроскопія мазка;
  • Основне обстеження УЗД органів (малого таза, черевної порожнини, щитовидної залози, сечовивідної системи, молочних залоз).

Це мінімальний набір перевірки жіночого організму. До цього варто додати перевірку офтальмолога, невролога, стоматолога, отоларинголога.

Що включає в себе комплексне медичне обстеження організму для чоловіків:

  • Аналізи (зішкріб на ІПСШ, мазок на флору);
  • Загальний аналіз крові (біохімія);
  • Комплексне обстеження УЗД мошонки, передміхурової залози.

Чоловікам обов'язково відвідування кардіолога, уролога, гастроентеролога, офтальмолога.

Вартість повного медичного обстеження здоров'я для жінок і чоловіків в Києві

Процедура\Клініка Добробут ОБЕРІГ ПЕРСОМЕД Медіком
Клінічний мінімум 300 550 290 730
УЗД До 1350 До 1800 600 (ч); 1200 (ж) 700
Повний курс 7010 (ч); 6470 (ж) 9230 (ч); 10216 (ж) Від 1100 Від 5815 (ч);От 7365 (ж)

Всі ціни актуальні на травень 2019

В Харкові

Процедура\Клініка Регіональний медичний центр Еввіва Oxford Med Лінія життя
Клінічний мінімум - 185 305 -
УЗД 900 (ч); 1000 (ж) 310 1180 380(ч); 580(ж)
Повний курс Запитайте адміністратора 3202 (ч); 3556 (ж) 1560 2950

Ціна представлена в гривнях

Підіб'ємо підсумки

Таблиця показує: загальне обстеження організму у великих містах (Київ, Одеса, Харків) коштує чималих грошових витрат. Але є резон хоча б раз викласти пристойну суму на благо свого здоров'я. Профілактика - теж лікування, тільки дешевше.

Якщо підрахувати, скільки коштує капсульне обстеження кишечника, повний набір досліджень біоматеріалів, ЕКГ, ультразвукові дослідження, скільки коштує обстеження на безпліддя - можливо має сенс заплатити за докладний повномасштабний огляд. Деякі установи пропонують пакети послуг з сезонними знижками, для студентів, пенсіонерів.

Що робити, якщо немає потрібної суми?

Економити на здоров'ї не можна. Оскільки вартість повного медичного обстеження організму досить висока, слід просто пошукати організації, що надають гроші на лікування на лояльних умовах. Таким чином витрати будуть поступово гаситися, без стресу для гаманця.

Взяти кредит за 15 хвилин можна в сервісі онлайн-кредитування Майкредіт, надавши тільки номер паспорта, коду і банківського рахунку. Отримати позику онлайн до 12 тисяч гривень, не виходячи з дому, може кожен повнолітній українець, який уміє користуватися інтернетом.

Не відмовляйте собі в найнеобхіднішому, звертайтеся в Mycredit!