Скільки коштує медична страховка в Україні?

Система охорони здоров'я реформується вже пару років, і простежується чітка спрямованість на західну модель і відмова від сформованою роками парадигми безкоштовного обслуговування в муніципальних поліклініках.

На 2020 рік застраховано за схемою ДМС не більше п'яти відсотків громадян. Виходячи з цього, актуальним буде розібратися, що з себе представляє платне лікування, а також скільки коштує медична страховка в Україні.

Що входить в медичну страховку?

Перш, ніж дізнатися вартість медичного страхування, визначимо повний спектр послуг, що входять в поле його дії:

  • Амбулаторні: прийоми, первинний і подальший огляд, консультування за скаргами, діагностування, виклик сімейного лікаря додому, оформлення довідок/листів;
  • У лікарнях: курс лікування у відділенні, проходження аналізів, досліджень;
  • Екстрені: машина швидкої, транспортування до спеціалізованої установи, надання невідкладної допомоги;
  • Знижки на закупівлю призначених препаратів;
  • Стоматологічні: консультаційні заходи, виявлення проблем, протезування, знеболювання, хірургія.

Ці пункти включаються у вартість страхування життя і здоров'я середньостатистичного зразка. Передбачені також і додаткові параметри, але ціна на додаткове медичне страхування в Україні вираховується окремо.

Яка ціна добровільного медичного страхування?

Середня ціна поліса добровільного медичного страхування варіюється від 3 до 6 тисяч гривень на рік. В першу чергу ціна мед страховки залежить від міста (Київ, Харків, Запоріжжя або провінційні місцевості).

Максимально бюджетний варіант - платити за обов'язкове медичне страхування від 400 грн. Варто врахувати, що він покриває базовий набір медпослуг.

З широким діапазоном можливостей, включаючи стоматологію і профілактичні масажі - від 5000.

У 2020 році число популярних страхових випадків поповнила коронавірусна пневмонія. Вартість стаховкі від COVID-19 коливається в межах 300-3000 грн, але для отримання виплат необхідно мати на руках позитивний результат ПЛР-тесту тп виписку про стаціонарне лікування. Страховики неохоче пропонують послугу пенсіонерам та пацієнтам, які перебувають у групі ризику.

Які компанії оформляють мед страховку?

Вартість страховки в Україні залежить від компанії-посередника: одні - розкручені бренди, інші - світові/європейські лідери, треті - регіональні мережі.

СК АХА Уника Инго ТАС АСК
Річна виплата 1080 8760 1050 300 1460
Сума покриття 60000 75000 75000 50000 200000

Представлена тарифікація не включає вузькопрофільних фахівців, дорогих досліджень (МРТ і т. д.). Є і більш великі тарифи.

Вартість медичної страховки для виїзду за кордон

Обов'язкова вимога консульств інших держав, щоб виїжджаючі туристи мали поліс. Вартість мед страховки для виїзду за кордон різна, залежить від її наповненості. Вона купується, щоб в екстреному випадку вам надали невідкладну підтримку і не залишили один на один в складному становищі. Її наявність перевіряється при перетині кордону.

Мінімальний розмір - 100 грн (10 днів на рік); максимальний - 810 на повний період. В середньому коштує медичний страховий поліс 200-300 грн. Можна брати самий примітивний пакет для "пожежного" випадку, якщо є хронічні захворювання - запастися ліками попередньо перед поїздкою.

Не вистачає грошей на медстраховку?

Ми з'ясували, скільки коштує застрахувати здоров'я, залишається відкритим питання, де взяти фінансування, якщо зараз “на мілині”. Один з дієвих способів - отримати позику онлайн на картку за пару кліків.

Терміновий мікрокредит онлайн за 15 хвилин від сервісу онлайн-кредитування MyCredit можна оформити вдома/на роботі/в дорозі цілодобово. Досить зайти на ліцензовану платформу і зробити запит. Кредит без відмови до 15 000 може отримати будь-який повнолітній українець без пред'явлення відомостей про зарплату, офіційне працевлаштування. Імовірність схвалення 95%.