Скільки потрібно грошей на ремонт двокімнатної квартири та чи варто брати кредит?

Скільки потрібно грошей на ремонт двокімнатної квартири та чи варто брати кредит?

Ремонт квартири - відповідальна справа, від якості якої залежить не тільки комфорт, але і безпека проживання. Стан внутрішнього оздоблення квартири впливає на наше естетичне сприйняття і психологічне самопочуття. Справність технічних систем: водопроводу, каналізації, газової мережі - питання безпеки, що вимагає особливої уваги.

Внутрішнє оздоблення квартири

Асортимент будівельних матеріалів, представлених на ринку, вражає своїм різноманіттям. У зв'язку з цим, вибір виду матеріалу для благоустрою квартири часто може здатися нелегкою справою. У будь-якому випадку, основне завдання - дотриматись балансу між вартістю будівельних матеріалів і якістю ремонту. Спроба заощадити на якості продукції неминуче призведе до додаткових витрат - переробка в результаті або недовговічность обійдеться дорожче.

Внутрішня декоративне оздоблення приміщень умовно розділяється на кілька етапів:

  • Система підлогового покриття. Використовуються такі найпоширеніші матеріали: плитка, паркет, ламінат або лінолеум.
  • Обробка стін. Застосовують фарбування водоемульсійною фарбою, обклеювання стін шпалерами або обшивку панелями, що імітують дерево або камінь.
  • Оздоблення стелі. Застосовуються матеріали, як і в разі обробки стін: фарбування, обклеювання шпалерами. Популярність набирають натяжні стелі.

Кожен вид матеріалу має свої унікальні характеристики і перевагі. Вибір залежить від уподобань і смаків власника квартири і, звичайно, від фінансових можливостей.

Визначення вартості ремонту

Вартість ремонту визначає два основні чинники:

  • Вибір матеріалу. Варто відзначити, що більш високий клас матеріалу коштує дорожче, але має підвищенні експлуатаційні характеристики. А це означає, що наступний ремонт доведеться робити набагато пізніше, ніж при використанні менш дорогих аналогів. Тому слід ретельно зважувати всі «за» і «проти» під час складання кошторису при поході в будівельний супермаркет.
  • Вибір спеціалізованої організації. Послуги з ремонту квартир - популярний вид діяльності. Займаються цим як офіційні солідні фірми, так і окремі бригади, що складаються з кількох людей. Але не виключений варіант проведення ремонту своїми силами, звичайно, за умов того, що ви це зможете зробити самостийно.

Отже, при варіанті ремонту своїми руками, основна витратна частина буде складатися з вартості і доставки матеріалів. У разі співпраці з будівельною фірмою, додаткові витрати знадобляться на оплату праці фахівців.

Для простоти підрахунку, попередню вартість ремонту в другому варіанті можна визначити, помноживши вартість матеріалів вдвічі.

Зробимо приклад умовного розрахунку вартості ремонту двокімнатної квартири житловою площею 50 м². Розглянемо випадок з наймом фахівців, і з використанням доступних за вартістю матеріалів:

  • Лінолеум, підкладка 55 м² - 10 500 грн.
  • Шпалери паперові 150 м², клей - 5 200 грн.
  • Фарба водоемульсійна для стелі кімнат і коридору, 20 кг - 900 грн.
  • Фарба водоемульсійна для стелі і стін ванної та кухні, 10кг - 700 грн.
  • Витратні матеріали: валики, пензлики, ножі для різання шпалер і лінолеуму - 200 грн.

Загальна вартість матеріалів склала 17 500 грн. Відповідно, робота із залученням майстрів обійдеться близько 35 000 грн. Сума умовна, і може з багатьох причин не співпадати з вищезазначеною. Також можуть бути додаткові витрати по демонтажу старих покриттів.

Що робити в разі нестачі коштів на ремонт квартири? Чи варто брати кредит?

А чи варто брати кредит?

Життєві ситуації бувають непередбачувані. І якщо в плани втрутився непередбачений випадок - кредит на ремонт квартири може виявитися виходом з неприємної ситуації.

Наприклад, не виключений варіант виходу з ладу, повного або часткового, системи опалення, водопроводу або газу. В такому випадку, заміна комплектуючих потрібна негайно. Найчастіше власники квартир не готові до такого повороту справ. Оперативно отриманий кредит в такому випадку виявиться досить доречним.

Затримка зарплати, а наймані фахівці очікують розрахунку, помилка при розрахунку вартості ремонту, а будівельний процес в самому розпалі, може виникнути потреба докупити матеріали, а кошторис вже складений - причин для оформлення кредиту на ремонт квартири може бути досить багато.

Взяти кредит онлайн в Мycredit - кращий варіант з можливих. Головна особливість даного кредиту - оперативність видачі без довідок і поручителів. Важлива прозорість і доступність умов користування кредитом. Основні переваги роботи:

  • Висока ймовірність отримання кредиту. Вісім з десяти клієнтів отримують позитивне рішення.
  • За завчасно погашену частину кредиту відсоток не нараховується.
  • У випадку, коли відсутня можливість повернути кредит в строк, Мycredit надає три дні додатково без штрафу.

Як отримати кредит? Для максимальної зручності процедура скорочена: оформіть заявку на кредит із зазначенням особистих даних - отримайте смс про зарахування грошей на карту.

Безсумнівно, порадує і готовність співробітників MyCredit допомогти при виникненні питань будь-якого роду.