Скільки потрібно грошей на новорічний стіл?

Уже випав перший сніг, вдарили перші морози й останній місяць року перевалив за першу декаду. Це означає, що новий рік наближається дуже стрімко і потрібно починати готуватися до свята. Обрати відповідне вбрання, придбати подарунки для близьких, прикрасити будинок і визначитися з новорічним меню - завдання нелегкі і досить затратні. Новорічний образ можна створити з уже наявних речей, обмежитися недорогими подарунками для близьких і дістати з антресолей куплені багато років тому ялинкові іграшки. А ось питання вартості новорічного столу не втрачає актуальності щороку.

Топові страви

Щоб розібратися з закупівлею необхідних продуктів до свята, ми склали список страв, без яких традиційно не обходиться жоден новорічний стіл.

  • По-перше, це салати. Звичайно, варто враховувати, що салати бувають різні за складом і, відповідно, за вартістю. Якщо ви захочете приготувати салат з морепродуктів або з декількома видами м'яса, він обійдеться в кілька разів дорожче, ніж звична "Мімоза" або "Крабовий". Але є і такі, без яких не проходить жоден Новий рік. Це салат "Олів'є" та "Оселедець під шубою".
  • Закуски також є обов'язковим атрибутом новорічного столу: сирна і ковбасна нарізка, бутерброди з червоною ікрою і червоною рибою - важко уявити святковий стіл без усього цього.
  • Основна страва традиційно готується з м'яса і картоплі: курка-гриль в тандемі з пюре або ж свинина з картоплею, запечена в духовці.
  • Також неможливо уявити новорічний стіл без мандаринів, шампанського і коли.
  • Також неможливо уявити новорічний стіл без мандаринів, шампанського і коли. Що стосується інших алкогольних напоїв, тут вже все залежить від особистих бажань і можливостей: хтось віддає перевагу горілці, хтось може дозволити собі дорогий віскі, а хтось і зовсім не вживає алкоголю.

Як заощадити грошей при покупці продуктів?

З основними новорічними стравами ми визначилися, а ось питання скільки потрібно грошей на новорічний стіл і як не витратити на нього весь святковий бюджет залишилося відкритим. Ми сформулювали кілька корисних порад про те, як накрити стіл для торжества і при цьому заощадити значну суму.

  • Продукти варто купувати заздалегідь. Не секрет, що ціни перед святами щорічно зростають на 10-15%. Тому продукти з тривалим терміном придатності краще купувати завчасно. Тим більше в супермаркетах часто бувають усілякі акції та вигідні пропозиції, а от ближче до новорічного періоду більшість привабливих акцій насправді є штучно сконструйованими і не дозволять вам заощадити.
  • Різні продукти потрібно закуповувати в різних місцях. Тут все залежить від вартості продукту, терміну зберігання та "свіжості". Консервацію, алкоголь, напої, ковбасу і сир краще купувати в супермаркеті - там ці продукти, як правило, мають більш низьку вартість, ніж на ринку і в спеціалізованих магазинах, а термін зберігання таких продуктів можна легко перевірити. Що ж стосується м'яса, овочів і фруктів, ці продукти краще купувати на великому ринку - хороший вибір дозволить знайти найсвіжіші продукти, а наявність великої конкуренції серед продавців дасть можливість придбати необхідний продукт за низькою ціною. І не забувайте торгуватися!
  • Вирушаючи за покупками, обов'язково складіть список і візьміть його з собою. Це не тільки вбереже вас від необдуманих покупок, але й дозволить заощадити купу часу.

Порахуємо необхідну суму

А тепер давайте все ж повернемося до головного питання: скільки ж потрібно грошей, щоб накрити стіл? Приблизну суму ми порахували відповідно до нашого списку традиційних новорічних страв в розрахунку на компанію з 4-х осіб.

  • Салати. "Оселедець під шубою" та "Олів'є" обійдуться вам в суму близько 300 гривень.
  • Закуски. Ковбаса, сир, ікра та риба - задоволення не з дешевих. Будьте готові, що цей пункт списку принесе досить великі витрати - близько 800 гривень.
  • Основна страва на компанію з 4-х осіб буде коштувати приблизно 400 гривень.
  • Що стосується алкоголю і безалкогольних напоїв, ми підрахували витрати на основні новорічні напої - шампанське і колу. Вони обійдуться вам близько 300 гривень.
  • І, звичайно, мандарини. Ціна за кілограм мандарин варіюється і, швидше за все, перед святом зросте, тому порахуємо орієнтовну вартість кілограма мандарин - 40 гривень.

Підведемо підсумки

Таким чином, накрити стіл для 4-х осіб з традиційними новорічними стравами обійдеться вам близько 1800 гривень. Зверніть увагу, що сума вказана без урахування алкоголю (крім шампанського), а ця частина святкових витрат може обійтися в досить велику суму. Не забувайте наші поради про те, як можна заощадити на новорічному столі, але враховуйте, що заощадити більше 200-250 гривень навряд чи вийде.

Якщо не вистачає грошей на новорічний стіл, ви можете взяти позику онлайн від Майкредіт. Щоб отримати кредит без відмови, потрібно просто вказати свої особисті дані та прив'язати банківську картку. Дуже важливо заповнювати анкету уважно і вказувати максимально правдиві дані. Майкредіт надає новим клієнтам можливість отримати першу позику під 0 відсотків, що дозволяє оцінити всі плюси роботи з сервісом без переплат. Взяти кредит у Києві, Харкові та інших містах України з Майкредіт стало ще простіше - залишайте заявку на сайті й уже через 20 хвилин отримаєте необхідну суму на рахунок.