Скільки грошей потрібно на дитину в Україні

blog-deneg-na-rebenka

Плануючи поповнення в родині, пари цікавляться, скільки грошей потрібно на народження дитини, для його повноцінного розвитку, комфортного існування. Витрати, як відомо, не маленькі. Особливо, з появою первістка. Купити коляску, ліжечко, стільчик, ванночку, одяг, ігри - тільки підготовчий етап. Далі - щомісячні розтрати на харчування, гігієну, ліки... Діти - це величезна відповідальність.

У цій статті ми підрахували, скільки грошей потрібно на дитину в Україні, як бути готовими до великих витрат і де шукати підмогу.

Розрахунок суми на утримання дитини в перші місяці, рік і період дорослішання

Види витрат\Вік До 1 року 1-3 3-6 6-18
Харчування 500 800 900 1050
Навчання 0 0 550 950
Одяг 800 650 450 400
Здоров'я 1500 1000 1000 800
Іграшки 300 400 500 800
Інше 900 700 800 1000

Зі складеної таблички видно, скільки грошей потрібно на дитину в перший рік життя, і в наступні стадії до законного повноліття.

Як заздалегідь підготуватися до проекту під назвою «Дитина»

Готуватися до малюка важливо заздалегідь, коли плануєте поповнення. Вагітність теж дуже витратна, але зараз не про неї. Отже, скільки потрібно грошей на народження дитини? Пологи в хорошій обласній клініці обходяться в 5 тисяч грн. Найбільше грошей потрібно на утримання немовляти в перший місяць. Закупівля первинного необхідного (ліжка, стільці, комода, коляски, манежу) виливається у велику суму. Варто відразу ж подати документи в УПСЗН і отримати гроші на народження дитини. Якщо не вистачає, скажіть близьким, що придбати - родичі дарують подарунки на появу малюка на світ, або просто захочуть допомогти молодій парі з дорогими покупками.

Велика сума грошей в місяць йде на грудну новонароджену дитину - понад 4 000 грн. Саме стільки грошей треба на новонароджену дитину в місяць для повного її забезпечення всім необхідним (якісними продуктами, підгузками, кремами). Далі стане простіше: харчування стане загальним, вже не доведеться купувати дорогі засоби по догляду для немовлят.

Але регулярні витрати зменшуються незначно: до 18 років потрібно годувати, одягати, взувати, розвивати своє потомство. Додається вартість навчання, секцій, гуртків, додаткових занять з репетиторами. У школі потрібно на дитину комп'ютер для занять або планшет. Велосипеди, ролики, скейти…

Підіб'ємо підсумок

Таблиця показує: в середньому йде грошей на дитину в рік більше 40 тисяч. Ми бачимо також, яка кількість грошей витрачається на дитину в місяць - приблизно 4 000.

Сума скоротиться, якщо:

  • Брати б/у-шний одяг, взуття, предмети побуту;
  • Закуповуватися оптом на складах, через інтернет, здійснювати спільні покупки.

Тоді грошей іде на однорічну дитину менше на 30-40%.

Якщо підрахувати витрати на 2 дітей, слід помножити на два показники їжу, одягу і т.д. В цьому випадку можна не збільшувати обсяг іграшок, а просто розділити їх навпіл. На порядок більше потрібно грошей на трьох дітей. У такій сім'ї дітвора частіше хворіє, тому доведеться регулярно витрачатися на лікарські препарати і оздоровчі санаторії.

Що робити, якщо не вистачає грошей на утримання дитини?

Ми з'ясували, скільки потрібно грошей на утримання однієї дитини в місяць. Виходить значна цифра. Зазвичай витрати на молодшого члена сімейства досягають 50% загального бюджету. Кошти, що залишилися підуть на оплату комунальних послуг, проїзди. У такому режимі майже нереально дозволити накопичити на відпустку або покупку техніки. Очевидно, фінансова допомога потрібна.

Коли велика сума грошей іде на дитину до року в місяць, в цей період "осередку суспільства" складно виділити фінанси на свої "радості". Ми пропонуємо не відмовляти собі в задоволеннях, звернувшись за швидкою позикою в сервіс онлайн-кредитування MyCredit. Компанія працює цілодобово, включаючи свята і вихідні дні. Отримати кредит до 10 тисяч гривень можна всім, включаючи мам в декреті.

Гроші в кредит зараховуються прямо на банківську картку через 15 хвилин з моменту звернення. Погашається також через інтернет. Зручний сервіс, знижки по промокодам, автоматичне схвалення для постійних клієнтів.