Скільки грошей необхідно на народження дитини

У підготовці до поповнення сім'ї, подружжя очікують переживання, пов'язані з кардинальними змінами життя. Бентежить питання: скільки грошей необхідно на народження дитини в 2019 році, адже фінансова сторона важлива в сучасному світі. Навіть далекій від "пелюшок" людині зрозуміло, що це дороге задоволення (виходячи з цін на звичайні продукти і предмети першої необхідності). А дитяче, як відомо, дорожче на порядок.

У цій статті ми розберемося, скільки треба грошей на народження дитини, що входить в обов'язковий "кошик" і чи вистачить на це дитячої допомоги.

Список необхідних покупок до пологів і після

ДО ПІСЛЕ
Речі побутові, меблі Ліжечко, комод з пеленатором, коляска, ванночка з підставкою для немовляти Іграшки, брязкальця, музична карусель
Одяг Пелюшки, постільна, сорочки (5 шт), шкарпетки, рукавички, шапочка кімнатна,

ковдра, конверт для виписки з пологового будинку

Боді (мінімум 5 штук), комбінезон "чоловічок", одяг для прогулянок, теплий комбінезон (зимовий)
Посуд, харчування Пляшки скляні (3 шт), соска Суміші, вода
Гігієна, ліки Гіпоалергенний крем, присипка, гель для купання, упаковка підгузників, вологі серветки

Мазь від почервоніння, жарознижувальну, протиалергічний засіб, електронний термометр,

збір трав для заспокоєння перед сном, запас памперсів, великі упаковки вологих серветок, рушник

На що вистачить допомоги при народженні дитини

Після виписки з пологового будинку слід негайно відвідати відділення УПСЗН (соціальний захист населення) для оформлення покладеної допомоги. Отримати гроші на народження дитини вийде не відразу: для початку потрібно зібрати документи. Через пару місяців кошти почнуть перераховуватися на банківський рахунок.

Порівнюючи показники "скільки грошей дають на дитину" (разово 10 320 грн) і "скільки коштує народити дитину" (мінімум 20 тисяч), стає очевидно, що отриманих коштів не вистачить покрити всі витрати повністю.

Очевидно: грошей потрібно на новонароджену дитину більше, ніж на обох батьків. Є варіант заощадити більше 30%, користуючись речами, переданими родичами "у спадок", або купуючи речі на вторинному ринку (знайомі, дошки оголошень, секонд-хенди). Але для свого малюка хочеться тільки найкращого, особливо в його перші місяці життя.

Що робити, якщо грошей все одно не вистачає?

З огляду на, що грошей потрібно на народження дитини багато, а допомога нараховують через місяць/два, слід мати на прикметі організацію, де можна оформити кредит швидко, не переживаючи про відмови. В Україні функціонує сервіс онлайн-кредитування Майкредіт, в якому видають мікропозику на картку за 15 хвилин в будь-який час доби, включаючи свята, вихідні дні.

Рівень зарплати, робочий стаж і поручительство не важливі: взяти кошти можуть мами в декреті, студенти, безробітні. Буде потрібно тільки:

  • Заповнити коротку анкету;
  • Номер громадянського паспорта та ідентифікаційного коду;
  • Банківська картка;
  • Смартфон з виходом в інтернет.