Скільки грошей треба на харчування в місяць?

Хоча б раз у житті кожна людина задавалася питанням про те, куди ж витрачається вся її зарплата. Основні статті витрат для сім'ї в місяць полягають в оплаті комунальних послуг, витратах на проїзд, грошах на розваги і, звичайно, покупці продуктів харчування і побутової хімії. Спробуємо розібратися, скільки грошей в місяць йде на харчування і як скоротити цю статтю витрат.

Чи можливо заощадити на харчуванні

Навіть якщо ви не балуєте себе делікатесами, щомісяця на харчування йде досить вагома частина сімейного бюджету. А з огляду на той факт, що ціни на продукти стрімко підвищуються у зв'язку з курсом валют і зростанням цін на бензин і дизельне пальне, витрати, пов'язані з харчуванням стають все більше. Спробувати заощадити гроші на харчуванні можна декількома способами.

  • Робіть закупівлю різних продуктів в різних місцях. Купувати овочі, фрукти і м'ясо краще на ринку, по-перше, вас порадує якість цих продуктів і досить демократичні ціни. Консервацію, крупи, соуси, приправи і напої сміливо можете купувати в супермаркетах і гіпермаркетах - як правило, ці продукти мають досить довгий термін придатності, а перевірити його можна просто глянувши на упаковку. Плюс в таких магазинах досить часто бувають акції та вигідні пропозиції. Ковбаси, сири, молочні продукти і кондитерські вироби краще купувати в спеціалізованих магазинах. І цінова політика і асортимент продукції вас приємно здивує. До того ж, в спеціалізованих магазинах також часто бувають акції і знижки.
  • Другий спосіб як можна скоротити кількість грошей, які йдуть на харчування в місяць полягає в тому, щоб формулювати список необхідних продуктів і строго його дотримуватися. Ніякої раптової покупки тортика, піци або обіду в Макдональдсі цей спосіб не передбачає.

Що робити, якщо Вашого доходу не вистачає?

Якщо все-таки грошей в місяць йде на їжу більше ніж ви розраховували, а заощадити пристойну суму у вас не виходить, є кілька способів вийти з ситуації, що склалася.

  • Влаштуватися на нову роботу або знайти підробіток. Якщо грошей на їжу в місяць треба набагато більше, ніж ви можете собі дозволити, слід розглянути варіант зміни роботи на більш високооплачувану або пошуку підробітку. При цьому слід враховувати, що процес пошуку роботи може затягнутися на досить тривалий період і якщо у вас немає відкладених коштів, на які можна буде жити в цей час, то звільнення зі старої роботи тільки погіршить ситуацію. Для тих, чия робота відрізняється високою відповідальністю і завантаженим графіком, варіант поєднання пошуку роботи з виконанням посадових обов'язків навряд чи підходить. Та й знайти підробіток, який не відніме багато часу і принесе бажаний заробіток, буде досить складно.
  • Взяти грошей в борг у знайомих або родичів. Варіант позики від приватної особи, тим більше від близької людини, завжди має особливу перевагу - можливість повернути борг без відсотків. Але є і свої нюанси. Як правило, кожна сім'я ретельно планує свій місячний бюджет заздалегідь і вільних коштів, щоб дати в борг може просто не виявитися.
  • Також ви можете взяти необхідну суму в банку. Вибираючи цей варіант, слід пам'ятати, що отримати кредит в банку без відмови не так просто. Для цього вам може знадобитися довідка про доходи і поручитель. І взагалі процедура кредитування в банку, як правило, забирає багато часу.

Майкредіт - допоможе в будь-якій ситуації!

Не впадайте у відчай, якщо жоден із запропонованих варіантів вам не підходить. Сервіс онлайн-кредитування Майкредіт дозволяє отримати споживчий кредит на будь-які потреби. Все, що вам потрібно зробити - залишити заявку на сайті із зазначенням особистих даних і прив'язати вашу банківську картку. Вже протягом 20 хвилин зазначена сума надійде на рахунок. Для нових клієнтів команда Майкредіт розробила спеціальну пропозицію - перша позика під 0 відсотків, що дозволить вам оцінити плюси роботи з нами без переплат. Якщо на їжу в місяць грошей йде дуже багато, а відмовляти собі в приємних смачних дрібницях зовсім не хочеться - вам допоможе Майкредіт.