Скільки грошей дають на дитину в Україні в 2019 році?

Уряд країни орієнтований на підтримку зростання демографічного рівня, тому заохочує поповнення в сім'ях. Щорічно виділяють мільйони гривень на бюджетну допомогу для стимуляції народжуваності. Виплати можна використовувати на великі покупки, пов'язані з немовлям, або на поліпшення житлових умов. Деякі кладуть отримані гроші на народження першої дитини на ощадний (накопичувальний) рахунок в банку. Куди витрачаються фінанси ніхто не контролює. Але обов'язково зайде комісія перевірити умови, в яких утримують малюка. Переконаються, чи є необхідні речі для комфортного проживання, розвитку.

Скільки грошей дають на дітей в Україні, і як оформити соціальні виплати - розберемося в статті.

Закон України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми»

Згідно з чинним законодавством з бюджету належить надавати цільові виплати:

  • Допомога у зв'язку з вагітністю, пологами;
  • Фінансова допомога на новонародженого;
  • Засоби при усиновленні, встановленні опіки/піклування;
  • Одиноким мамам.

Дитячі гроші на першу дитину в 2019 році становлять 41 280 гривень. Також чітко обумовлено: скільки грошей виплачують на першу дитину, рівно стільки належить нараховувати на наступних. Всю суму поділяють на два етапи:

  • Одноразова виплата виділяється після оформлення необхідних документів. Розмір становить 10 320 грн;
  • Щомісячні потоки платять до 3-х річного віку рівними частинами (близько 1000 грн/міс).

Які документи потрібні для отримання грошей на дитину

Для подачі паперів на субсидію (гроші на 2 дитини) слід звертатися в органи соціального захисту населення (скорочено УПСЗН). Прийти туди варто якомога раніше після виписки, щоб заощадити час очікування, прискорити процес. Записатися на прийом можна по телефону.

Щоб отримувати належну підтримку від держави, потрібно зібрати пакет документів/довідок:

  • Оригінал/копія громадянського паспорта заявника;
  • Свідоцтво про народження немовляти (плюс ксерокопія);
  • Написати заяву від руки (зразок на сайті, в представництві);
  • Довідка про склад сім'ї (діє 30 днів);
  • Банківські реквізити.

Важливо: в заяві вказуйте виключно достовірні, актуальні дані про місце проживання, працевлаштування та інші відомості.

Яка сума покладена за народження двійні або трійні

В Інтернеті розвелося багато суперечок на тему: "Скільки дають грошей на народження другої дитини в Україні?" І "Яка кількість грошей дають на третю дитину в 2019 році?" Одні впевнені, що існує певна різниця в обсягах. Але це в минулому. До 2014 року гроші на другу дитину до 3 років перевищували за розміром (50 000), а кошти, що дають на 3 дитини в Україні сьогодні, були більше в два рази (75 тисяч).

Але норми змінилися, маємо оновлену картину: єдина сума, яку дають на 1 дитину, відповідає тому, скільки дають грошей на 2 дитини. І так далі. Тобто сума грошей на 4 дитини не перевищує встановленої норми.

Але що, якщо доля підготувала сюрприз у вигляді двійні, трійні? У подібних випадках отримують в подвійному, потрійному обсязі відповідно.

Сервіси через які можуть здійснюватися виплати грошей

У списку наданих паперів позначений банківський рахунок. На зазначені реквізити і виробляються нарахування. Тому отримати гроші на народження дитини можливо виключно на картку. При цьому можна вибрати будь-яку компанію-посередника, орієнтуючись на близьку відстань від будинку або інші параметри.

Що робити, якщо дитячої допомоги не вистачає?

Безумовно, молоді батьки переживають: чи достатньо дають грошей на народження першої дитини в Україні, щоб їх вистачило на перші потреби, пов'язані з поповненням? З огляду на, скільки потрібно грошей на дитину в місяць, всю допомогу буде витрачено до копійки. Не кажучи про додаткові, непередбачені, дорогі витрати. Але все ж вони трапляються: ремонт, лагодження техніки, автомобіля, відпустка, торжества. На такі випадки нічого не залишається, як взяти кредит.

З подібними витратами допоможе розібратися сервіс онлайн-кредитування MyCredit, надаючи мікропозику онлайн за 15 хвилин прямо на картку. Спочатку максимально доступні фінанси - 4 000, видаються новим клієнтам безпроцентно. Наступні звернення (до 10 тисяч) - з 20% знижкою і автоматичним підтвердженням.

На відміну від інших кредитних організацій, тут дають "добро" практично всім без відомостей про доходи, стаж роботи. Скористайтеся сервісом і переконайтеся особисто в лояльності компанії.