Сімейний відпочинок на вихідні. ТОП 7 ідей для сімейного відпочинку з дітьми

Більшість сімей проводять будні одноманітно. Графік «робота-дім-робота» дуже стомлює, тому спільний відпочинок просто необхідний. І не тільки тому, що це може стати хорошою традицією, а й тому що це відмінна можливість розслабитися, отримати нові враження, знайомства, емоції, які в майбутньому можуть стати в нагоді. Адже враження - теж інвестиції.

Відпочинок не обов'язково може бути дорогим. Є цілком доступні за ціною розваги. Ми підібрали ідеї для літнього відпочинку з дітьми на вихідні, на який ви точно не витратите багато грошей.

Сімейна фотосесія

Фото на пам'ять, мабуть, найкраще вкладення для сім'ї. Спільна фотосесія допоможе не тільки розслабитися і ще раз досягти єдності, а й отримати справжній заряд емоцій. Причому сама фотосесія може коштувати зовсім недорого (близько 500 грн), якщо звертатися не до професійних фотографів, а до любителів. Також часто багато навчальних фотостудій в рамках навчання учнів проводять безкоштовні фотосесії і самі шукають, кого б їм пофотографувати безкоштовно.

А якщо придумати незвичайну сцену (щоб і дітям було весело, наприклад, в стилі піратів Карибського моря), за результатом можна отримати оригінальний альбом, який весело буде показувати друзям, бабусям і дідусям.

Відправляйтеся в похід

Похід може виявитися справжньою пригодою для всієї сім'ї. Наймальовничіші місця України: Карпати, озера, чарівний зелений тунель на Волині. Ви точно не пошкодуєте якщо підете в піший похід в ці чудові місця.

В інтернеті можна знайти інформацію про багато незвичайних місць, про існування яких багато хто навіть не здогадується. Причому поїхати відпочити сім'єю можна в будь-який час року і вартість такого відпочинку буде цілком прийнятною. Наприклад, можна організувати поїздку машиною з Києва в місто Клевань (Рівненська область), можна подивитися на тунель кохання. Це просто казковий зелений тунель, подивитися на який можна абсолютно безкоштовно.

Вартість поїздки - 1 500 грн (бензин + продукти в дорогу) для всієї сім'ї.

Аквапарк

Здавалося б, аквапарк - досить банальна ідея відпочинку з дитиною. Але якщо ви хочете поплавати в басейні, покататися на крутих гірках і просто розважитися - цей варіант для вас. У багатьох великих містах є аквапарки. А якщо ви живете не в обласному центрі, поїздка в інше місто - привід для нових сімейних пригод. Переваги аквапарку в тому, що тут безліч розваг: гірки, тунелі, басейн, водне поло. Діти точно не занудьгують!

Вартість квитка для київських аквапарків - від 265 грн для дорослих і від 210 грн для дітей.

Домашній театр

Домашній театр можна обіграти так, що буде весело і дітям, і дорослим. І зробити це абсолютно безкоштовно. Цікаво буде розіграти невеличку виставу або казку. У якості наряду можна взяти старий одяг, а декорації намалювати самим. Якщо діти будуть головними героями, зробіть кілька фотографій або зніміть відео. Кадри залишаться в сімейному альбомі на пам'ять, а відео можна викласти на сімейний канал в YouTube (а раптом, ви отримаєте мільйон переглядів і почнете заробляти на цьому).

Влаштуйте квест

Любителям активного відпочинку цікаво буде організувати квест. Звичайно, можна просто відвідати квест-кімнати (там пропонують дуже цікаві завдання і створюють класну атмосферу і декорації). А можна придумати квест самим - вдома, на природі, і навіть в центрі міста. Локацію бажано вибирати побільше. Відмінно підійдуть для цього заміські будинки, дачі. Тематику, наприклад, можна взяти «Мафія» або «Вбивство в замку». Жанр на вибір - хоррор або комедія. Мінімум декорацій і максимум емоцій забезпечено.

Вартість квитка в квест-румі складе від 500 грн для компанії.

Тематична вечірка

Тематична вечірка буде прекрасною розвагою не тільки для родини, але і для друзів. Якщо у кого-сь з друзів є басейн, організуйте вечірку біля нього. Наприклад, ввечері. Можна все прикрасити LED-лампами, портативними ліхтариками, зробити фуршет з канапе, фруктами і фрешем. Увімкніть танцювальну музику і одягніть яскраве вбрання. Емоції для всієї родини гарантовані.

Вартість - від 2000 грн для компанії з 4-8 чоловік.

День здоров'я

Якщо ви любите кататися на роликах, велосипеді, але давно не робили цього - привід реалізувати давнє бажання. При цьому не обов'язково купувати велосипед. Завжди можна взяти транспорт напрокат, а вартість прокату велосипеда буде зовсім недорогою. Зараз в моді кататися на гіроскутерах, сігвеях і моноколесах. Так що саме час освоювати нові види активного відпочинку!

Вікенд-подорож

Щоб отримати заряд емоцій, вражень і як слід відпочити не обов'язково організовувати відпочинок на вихідні за кордоном. Цей варіант досить витратний, та й вирушати далеко на пару днів не найкраще рішення: дорога і очікування рейсу, акліматизація, поселення в готель - все це займе чимало часу і замість того, щоб насолоджуватися відпочинком, велику його частину ви проведете в нікуди.

Добре відомі і звичні кращі місця для сімейного відпочинку в Україні - це:

  • Вікенд у Львові. Незабутня атмосфера, вузькі вулички, запах кави - всі ці, здавалося б, дрібниці, нікого не залишать байдужим.
  • Вихідні в Карпатах. Поїхати в гори буде відмінним варіантом незалежно від пори року: насолодитися місцевими красотами, подихати гірським повітрям - любителі природи обов'язково оцінять такий відпочинок.
  • Морський вікенд в Кирилівці. Відмінний бюджетний варіант провести вихідні на море. Діти будуть в захваті від такого відпочинку, та й батьки знайдуть чим зайнятися: розважальні програми, аніматори, вечірні дискотеки - зараз це є практично на кожному пляжі.
  • Сімейний відпочинок на Азовському морі з дітьми. Крім Кирилівки популярним місцем відпочинку є Бердянськ. Протягом декількох років там багато що змінилося - привели в порядок пляжі, побудували гарну набережну, організували масу цікавих розваг, тому якщо ви збираєтеся на море всього на кілька днів - це буде відмінний варіант.
  • Сімейний відпочинок в Одесі (Затока) на вихідні дні. Якщо Азовське море не ваш варіант - вирушайте в Одесу. Ви зможете насолодитися унікальною архітектурою, найкрасивішою набережною і місцевим колоритом. А ось купатися краще в Затоці - там набагато чистіше море і пляжі.
  • Відпочинок з сім'єю за містом на вихідних. Поблизу практично кожного міста є хороші бази відпочинку з водоймами, дерев'яними будиночками, мангалом і польовою кухнею. Наприклад, відмінний заміський відпочинок на вихідні під Києвом чекає вас у Вишгороді, Княжичах, Ворзелі, Бучі. Густі ліси, чисті річки і озера, свіже повітря - це якраз те, чого так не вистачає у великому місті.

Де взяти гроші для втілення ідей?

Не потрібно економити на емоціях і часу з сім'єю. Організувати відпочинок всім разом - привід отримати нові враження, яскраві емоції і зблизитися ще більше. Це може бути і досить бюджетний відпочинок (близько 1 000 грн або взагалі безкоштовно). І економити не завжди потрібно.

Якщо ви налаштовані на відпочинок, але грошей не вистачає, можна взяти кредит на потрібну суму від MyCredit всього за 15 хвилин. Це найпростіший спосіб знайти гроші і не пропустити, можливо, самий веселий вихідний всією сім'єю.