Розмір мінімальної пенсії в Україні у 2017

razmer-pensii

Якщо заробітну плату в Україні підвищили до 5000 грн, то пенсії за 2020 рік зросли всього на 8%, і зараз мінімальний розмір обов'язкових виплат становить 1769 грн. Як вижити пенсіонерам на ці гроші та що робити, якщо вони закінчилися?

Пенсіонери – найбільш соціально незахищена частина населення. Багато хто вже не має можливості працювати, і залишається розраховувати тільки на допомогу дітей та держави.

З жовтня 2017 року після проведення реформи мінімальна пенсія в Україні складає 1452 грн, тобто підвищили її лише на 11%. Що вже говорити, що чекає потенційних пенсіонерів, адже разом зросла не тільки сума мінімальної пенсії, але й стаж – до 35 років до 2028 року.

І хоча мінімальний розмір пенсії в Україні зріс, вижити на неї все так само залишається важко (хоча б виходячи з того, що прожитковий мінімум становить понад 1500 грн). Щоб сплатити комунальні платежі за світло, газ і воду, потрібно витратити близько 1500 грн, на продукти харчування буде йти близько 1000-2000 грн. Виходить, замість мінімальних 2500-3500, пенсіонеру дають тільки 1452 грн.

Розмір мінімальної пенсії за віком

Розмір мінімальної пенсії за віком також складає 1452 грн. Також для визначення права береться до уваги, якщо:

  • Людина займалася підприємницькою діяльністю і платила податки (в разі реєстрації ФОПа);
  • Проходив військову службу до 31.12.2017;
  • Перебувала в декреті;
  • Навчався в інституті на бюджеті по держ. замовленням.

Розмір мінімальної пенсії по старості

Це те ж саме, що й пенсія за віком, тому розмір мінімальної пенсії по старості складає 1452 грн.

На пенсію мають право претендувати громадяни:

  • Які мають стаж роботи понад 25 років (з 2018 року);
  • 35 років - з 2028 року.

На розмір мінімальної пенсії по старості впливає також сума зарплати, сума відрахувань у пенсійний фонд.

Мінімальна пенсія по інвалідності

Підвищення пенсій по інвалідності до грудня 2017 року має становити 1373 грн.

Отримати її можуть інваліди 3-х груп, діти-інваліди віком до 6-ти років, інваліди ВВВ, АТО, бойових дій.

Сума мінімальної пенсії при втраті годувальника

Розмір мінімальної пенсії в Україні в разі втрати годувальника було збільшено ще з травня 2017 року та підвищилося до 1968 грн для загальної категорії осіб (неповнолітні особи, непрацюючі й такі, що перебували на утриманні годувальника) і до 2624 грн для військовослужбовців.

Розмір пенсії для працюючих пенсіонерів

Для працюючих пенсіонерів варто також очікувати підвищення. У рамках реформи уряд також скасував податок на пенсії, що раніше становив 15% від її суми.

Чого очікувати в 2017-2018 році?

На жаль, сьогодні мінімальна зарплата в Україні та пенсійні виплати ніяк не пов'язані по сумі, що є не зовсім справедливо. Після проведення пенсійної реформи в 2017 році найближчим часом чекати чергового підвищення не доведеться. Проте ніхто не дає гарантії, що «за традицією» після збільшення пенсійних виплат, не зростуть ціни на продукти харчування, проїзд у громадському транспорті і т. п.

Переживати, що грошей може не вистачити, не варто, адже завжди можна оформити заявку на кредит, наприклад, в Майкредит. Тут за 20 хвилин можна оформити кредит для пенсіонерів до 3000 грн без проблем і переживань, що відмовлять.

Умови кредитування:

  • потрібен тільки паспорт і код;
  • сума доходу не має значення;
  • кредитна історія практично не впливає на схвалення заявки;
  • є можливість продовжити договір;
  • зручний особистий кабінет;
  • підтримка менеджерів;
  • кредитування в будь-який час доби;
  • можливість взяти до 500 грн за все під 0,04%.

Кредит без довідки про доходи від Майкредит дозволить швидко вирішити фінансові питання в будь-який час доби на одних з найвигідніших умов в Україні.