Допомога малозабезпеченим сім'ям в 2020 році в Україні

За останні роки число неспроможних жителів зросло в два рази. Це пов'язано з нестабільною економічною ситуацією, затяжною кризою і фактичним обвалом гривні щодо долара. Держава намагається допомогти нужденним категоріям населення шляхом субсидування, пільг, додаткового фінансування. Законом передбачені виплати допомоги для малозабезпечених сімей 2020 року. Зрозуміло, не кожен "осередок суспільства" може ними скористатися: існують чіткі вимоги отримання фінансової допомоги.

Довести статус малозабезпеченого можна, надавши інформацію про:

  • Заробітну плату за рік;
  • Дані про інші види урядових компенсацій, якщо такі є;
  • Відомості про інвалідність, про одиночне вихованні і т.д.;
  • Довідка про склад родини (в паспортному столі);
  • Документи, що підтверджують наявність недієздатних підопічних.

У цій статті ми розберемося, хто може претендувати на пільги, яка їх сума, а також запасні варіанти на випадок нестачі фінансування.

Які виплати належать малозабезпеченим сім'ям в 2020 році?

Основна спецвиплата нужденним - це стабільна грошова допомога, яка становить не менше 75% від мінімалки. Розмір вираховується за схемою: фіксована державою норма мінус наявна сума доходу. Перший показник - фіксований мінімум множиться на коефіцієнт (діти - 85%; дорослі - 21%; непрацездатні - 100%). Засоби виплачуються півроку, потім слід знову підтверджувати свою незабезпеченість.

Грошові допомоги малозабезпеченим сім'ям в 2020 році надаються при дотриманні ряду правил:

  • На кожного члена родини припадає менше одного прожиткового мінімуму (1921-2027 грн);
  • Всі її члени постійно проживають на території країни, "заробітчани" не підходять під цю категорію;
  • Беруть до уваги спосіб життя, стан будинку, ремонту, наявність автомобілів, дорогі продукти, предмети розкоші. Матеріальний стан має бути нижче середнього.

Тепер дізнаємося, які соціальні виплати покладені малозабезпеченим сім'ям на дитину в Україні в 2020 році. Отже, згідно з українським законодавством, допомоги на дітей малозабезпеченим сім'ям покладається разове і стабільне (місячне). Також можна розраховувати на допомогу на дітей малозабезпеченим, при виникненні з особливими обставинами (втратою годувальника, батько-одинак і т.д.).

Одноразова допомога малозабезпеченим

Одноразова виплата малозабезпеченим сім'ям в 2020 полягає в дотаціях за народження дитини. Разова підтримка - 25 000 грн, і з моменту пологів протягом трьох років держава виплачує сім'ям по 2083 грн щомісяця.

Оформляють документи на одноразову допомогу малозабезпеченим сім'ям з дітьми в 2020 в органах управління соцзахисту (УПСЗН) за місцем реєстрації або проживання (із заявою). Важливий момент: не має значення друга, третя або четверта - встановлена сума не змінюється. Але за близнюків - подвоюється, за трійню - потроюється і т.д.

Щомісячні виплати на дитину

Щомісячні виплати допомоги на дитину малозабезпеченим - стабільна матеріальна підтримка урядом і органами місцевої влади тих, хто знаходиться в складному фінансовому становищі.

Так, кожній матері, що народила, нараховується регулярна грошова компенсація на 3-х річний період. Розмір щомісячної допомоги на дитину до 3 років малозабезпеченим сім'ям в 2020 році дорівнює приблизно 1100 гривень.

До систематичних відноситься допомога матері одиначці. Нараховується у випадках, коли батька не вказано в свідоцтві, його позбавили батьківських прав. Становить 1626-2027 до 18/23 років. У разі смерті тата або мами оформляється пенсія по втраті годувальника (від 1600, від 9 років стажу і важких умов праці зростає).

Ще пропонується допомога для багатодітних сімей, на кожну неповнолітню 250-500 гривень.

Розміру допомоги не вистачає? Вихід є

Часто буває, що державних коштів недостатньо навіть на просте існування, адже ми розуміємо, скільки грошей потрібно на дитину, її різнобічний розвиток. Великі покупки змушують звернутися в інші структури за додатковими фінансами. Але оформити кредит в банку вдається не всім слабозахищеним категоріям громадян.

Не варто забувати, що є альтернативні джерела позик - МФО. Наприклад, сервіс онлайн-кредитування MyCredit фінансує всі без винятку верстви населення (пенсіонерів, студентів, безробітних). Компанія працює в режимі 24 на 7 і звернутися сюди можна в будь-який час доби. Щоб отримати позику онлайн на картку, просто заповніть заявку на сайті організації, і через 15 хвилин необхідні гроші (до десяти тисяч) будуть на рахунку/картці.

Не переживайте про довідки з роботи, про рівень зарплати - досить номеру паспорта та ІПН. Також не вимагають застави, поручителя.

Виникла потреба в незапланованих витратах - звертайтеся в MyCredit, де відсоток схвалення дорівнює 90%.