Поїхати на відпочинок взимку? Дешевий зимовий відпочинок в Україні та Європі

Далеко не завжди вдається отримати відпустку на літні місяці, буває, що випадає на холодний період. Не варто турбуватися з цього приводу. Є безліч способів перетворити грудневий вояж в незабутні спогади. Тим більше що велика кількість працівників, навпаки, прагнуть оформити звільнення від роботи саме в морозну пору. Одні віддають перевагу активному, спортивному види, інші - засмагати під палючим сонцем далеко на островах. Але це, мабуть, дуже затратно?

Ми розповімо, де найдешевший відпочинок в Україні взимку і куди можна з'їздити на відпочинок взимку за кордоном недорого для звичайного громадянина.

Куди поїхати взимку недорого?

Отже, всупереч розхожій думці, зимову подорож може бути таким же яскравим, незабутнім, як і класичні літні канікули. Спланувати подорож можна в декількох варіантах:

  • Лижні катання в Україні;
  • Гірський спорт за кордоном;
  • Пляжний, морський в теплих країнах;
  • Культурний, архітектурний туризм.

Який підходить особисто вам, залежить від інтересів, способу життя, рівня доходів. Але всі вони вимагають відповідальної підготовки, планування, витрат.

Дешеві гірськолижні курорти в Карпатах

Досить доступні ціни пропонує вітчизняний виробник послуг. Так, дешевий відпочинок в Карпатах взимку 2019 можливий в таких місцях:

  • Славське (Львівська обл.) - комплекс, що включає 11 висококласних спусків (22 км). Для новачків ідеальні нижні траси на спуску гори Тростян. Один підйом - 40-60 грн, денний абонемент - 350-450. Прокат амуніції - до 150. Приїжджайте з листопада по початок квітня спокійно.
  • Пилипець (Закарпатська обл.) Має 20 км доріг різної складності, навчальну школу з інструкторами. Вартість підйомника - 40 грн, багаторазовий сертифікат - 400. Бугельний - 25. Прокат споряджень - від 70. Сезон - грудень-квітень.
  • Верхній Студений - найкраще місце для новачків, сімей з маленькими дітками. Відрізняється низькими прайсами. Функціонал такий же.
  • Орявчик-Звенів, Плай, Жденієво, Рахів, Подобовець - найбільш бюджетні пропозиції, знижений список сервісів, зате природа нічим не поступається Буковелю.

Як бюджетно дістатися до Карпат

У Карпатах немає гострого дефіциту транспорту, поїхати туди можна з будь-якої точки країни:

  • Поїздами з центру (Київ-Ужгород, Київ-Відень), зі східної частини Лисичанськ-Харків-Ужгород. Купе 600-750 гривень;
  • Автобусними перевезеннями (від 800);
  • Особистим автотранспортом (виходячи з машини);
  • З сервісом для попутників Бла-бла-кар (зі столиці мінімум 400).

Щоб заощадити, слід подбати про бронювання проїзних талонів заздалегідь. Ближче до відкриття сезону ціни різко підвищуються, тому займіться цим за 4-6 місяців. Також моніторте пошукові сайти, можуть зустрітися акції, знижки, гарячі пропозиції.

Доступне проживання в Карпатах

Щоб організувати відпочинок в Закарпатті взимку недорого, потрібно подбати про дешеве житло.

  • Зняти кімнату у приватника (господаря) - економ 200; середній 300; вищий 400. Навесні від 100 гривень. Середня максимальна межа - 1000 (за цілий особняк).
  • Готелі: три зірки - 400-1000; одна-дві зірки - 150-300.
  • Хостели, намети - 100-150 на добу.

Заплатити за одне гаряче блюдо доведеться від 40. Тому про їжу теж варто задуматися до від'їзду. Взяти з собою мінімальний запас, скупитися в супермаркеті.

Де недорого покататися в Європі?

Для українців також відкритий дешевий зимовий відпочинок в Європі. Краще розглядати курорти східної частини материка (Болгарія, Румунія, Югославські держави). Це більш бюджетний вибір, ніж Швейцарія, Франція.

Отже, ці пункти в Європі будуть по кишені середньостатистичному українцеві:

Курорт Ski-pass на 3 дні, € Ski-pass на 6 днів, €
Пампорово (Болгарія) 68 109
Пояно Брашов (Румунія) 45 60
Луосто (Фінляндія) 74 110
Бохинь (Словенія) 75 120
Копаоник (Сербія) 25 47
Ясна (Словаччина) 70 138

Де взяти грошей на зимовий відпочинок?

Якщо вам не вистачає накопичень на здійснення мрії, відправитися на відпочинок взимку в теплі країни допоможе сервіс онлайн-кредитування MyCredit.

Ми з готовністю надамо мікропозику онлайн на будь-які потреби в розмірі до 10 000 грн. Якщо вам буде потрібно велика сума - звернутися в сервіс можуть відразу кілька членів родини. Взяти гроші на подорож за 15 хвилин може кожен повнолітній громадянин.

Зима - час не тільки загадувати бажання, а й рішуче їх виконувати. Подаруйте собі та рідним незабутню подорож, а ми підтримаємо фінансово.