Чи потрібно давати гроші дітям на кишенькові витрати?

Питання, чи варто давати дітям кишенькові гроші, досить спірне: приблизно 65-70% дорослих згодні з цим твердженням, 20% батьків відгукуються різко негативно, критикуючи "гроші з неба". Залишається невелика частина, що займає нейтральну позицію з ідеєю оплачуваної праці (допомоги по господарству, хороші позначки в щоденнику). Звичайно, сім'я вирішує самостійно позицію з даного аспекту. Нам залишається лише з'ясувати, скільки кишенькових грошей давати підлітку в сучасних реаліях.

Що таке кишенькові гроші?

Кишеньковими грошима прийнято вважати кошти, що видаються батьками дітям на дрібні витрати:

  • Хобі;
  • Перекушування, снеки, солодощі;
  • Поїздки в транспорті;
  • Шкільна канцелярія (блокноти, ручки);
  • Гроші в скарбничку на значні цілі.

Якщо одні батьки беззастережно дають купюри на постійній основі, інші нагороджують за слухняність, заслуги в навчанні, досягнення в спорті. Є й такі, хто не готовий давати на руки ні копійки, але це поодинокі випадки.

Скільки грошей давати дитині на кишенькові витрати?

Якщо в Німеччині на законодавчому рівні закріплено право отримувати фінансування від батьків з чіткими сумами, то в Україні нюанс, скільки грошей потрібно на дитину, не регулюється на вищому рівні. Таким чином, скільки грошей давати дитині на кишенькові витрати - тема індивідуальна та делікатна, що залежить від:

  • Матеріального становища сім'ї;
  • Віку утриманця.

В середньому, прийнято давати кишенькові гроші дітям молодшого шкільного віку (1-4 класи) в розмірі 10-15 грн щодня. Цього вистачить на булочку з чаєм і батончик. Старші школярі отримують більше, часто додаються витрати на автобус (20-30 грн). Якщо говорити про старшокласників, то гроші дітям на кишенькові витрати видають у більшому обсязі - 50-80 грн. Звичайно, вищевказані цифри досить умовні, і переважно ця тема вирішується в колі сім'ї.

Як заробити, якщо кишенькових грошей не вистачає?

Якщо ваше чадо старшого шкільного віку, звичайно, виданих грошей йому часто не вистачає. Зараз такий час, що і підлітки шукають варіанти заробити самостійно і стати фінансово незалежними. Це може бути робота прямо всередині сім'ї (позайматися з молодшими братами/сестрами, помити машину, зробити генеральне прибирання) або реальний підробіток, куди беруть до 18 років (фасування товарів на дому, біржі копірайтингу, переклади текстів).

Звичайно, привчати дитину до праці важливо з дитинства, але якщо ви не готові жертвувати навчанням дитини - доведеться шукати вихід самостійно. У подібних ситуаціях простіше і швидше за все взяти гроші в кредит в сервісі MyCredit, бо ми пропонуємо найм'якші умови фінансування населення.

Щоб оформити мікропозику онлайн, досить заповнити онлайн-заявку на сайті, ввести дані паспорта та ІПН-коду, і прив'язати банківську картку, на яку через 10-15 хв надійдуть позикові кошти.

Майкредіт відноситься до клієнтів максимально лояльно та видає мікропозики різним категоріям громадян, включаючи кредит студентам з моменту повноліття.