Куди звертатися і як покарати шахраїв в інтернеті?

З кожним роком рівень інтернет-злочинності в нашій країні неухильно зростає. Шахраї вигадують більш витончені схеми обману, а їх жертвами стає все більша кількість людей. Що робити, якщо інтернет шахраї вийшли на вас, і куди повідомити про шахрайство в інтернеті в Україні. Розповідаємо в нашій статті.

Якщо ви стали жертвою аферистів в мережі, слід негайно звернутися до відділення поліції за місцем проживання і написати заяву про те, що вас обдурили. Існує відділ по боротьбі з інтернет шахрайством в мережі, в якому вам допоможуть розібратися в ситуації і повернути кошти, розкажуть, що робити і куди звертатися, якщо вас обдурили в інтернет магазині.

Детально розкажіть про ситуацію, що склалася. Добре, якщо залишилося листування з шахраєм і ви зможете показати його поліцейському і разом скласти заяву із зазначенням важливих деталей. Це один із способів як повернути гроші відправлені шахраєві.

Органи, що займаються інтернет-шахрайствами

Покарати інтернет шахрая в Україні можна за допомогою спеціального органу, який займається розслідуванням інтернет-злочинів. Це Департамент кіберполіції. Використовуючи новітні інформаційні технології, вони намагаються знайти афериста і передбачать покарання за дрібне шахрайство в інтернеті.

Департамент займається відстеженням хакерських атак; розслідуванням інтернет-шахрайства і іншим. Якщо інтернет магазин обдурив при покупці товарів, співробітники департаменту пояснять, як можна покарати шахраїв в інтернеті.

Що загрожує порушникам за дрібне шахрайство в інтернеті

Не існує окремої статті за шахрайство в інтернеті кримінального кодексу України. Сучасні кіберзлочини потрапляють під 190 статтю КК України. Покарання за статтею за обман і розвод людей на гроші в інтернеті залежить від тяжкості злочину та інших обставин. Наприклад, зловмисник може бути засуджений до штрафу в розмірі до 50 неоподатковуваних податком мінімумів, а також арешту строком до 12 років.

Що робити, якщо шахраї вкрали останні гроші?

Незважаючи на те, що стаття інтернет шахрайства в Україні працює і передбачає відповідальність за шахрайство в інтернеті, знайти зловмисників і повернути гроші буває дуже важко, а іноді і практично неможливо. І якщо ви звернулися в МВС, то приготуйтеся до бюрократичної процедури за всіма правилами. Найгірше, якщо ви витратили на покупку останні гроші і не знаєте, куди потрібно звертатися при обмані в інтернет магазині, до зарплати ще цілий місяць, а кошти на щоденні потреби потрібні терміново. Хочемо порадити вам один із способів, що робити якщо обдурили на гроші в інтернеті.

Пропонуємо простий і вигідний варіант швидкого кредитування під вигідний відсоток. Це краще, ніж просто взяти гроші в борг у знайомих, і набагато простіше, ніж оформити кредит в банку. І ось чому: для оформлення вам знадобиться тільки паспорт, ІПН і діюча банківська картка.

Щоб оформити позику, вам не потрібно шукати поручителів, заставу, запитувати на роботі довідку про доходи і навіть приїжджати в відділення банку. Для подачі заявки в MyCredit потрібен комп'ютер або телефон. Сервіс функціонує онлайн і ви можете звернутися в будь-який час доби, у вихідні та святкові дні.

Зараз діє вигідна пропозиція для нових клієнтів - знижка 50% на першу позики, тобто оформити кредит всього під 0,8%.

І найголовніше - з нами безпечно! Ми надійно захищаємо ваші персональні дані відповідно до міжнародних стандартів безпеки.