Яка мінімальна допомога з безробіття в Україні?

Будь-який українець, який залишився без офіційного працевлаштування, має право на одержання виплат по втраті роботи. Однак, як відомо, з початку 2017-го мінімальна заробітна плата становить 3200 грн. Чи вплинуло це якось на збільшення виплат і на що можна розраховувати, якщо ви раптом втратили роботу.

З 01.04 2017 мінімальна допомога по безробіттю в Україні збільшилася на 120 грн і складає 1280 грн у місяць. Таке збільшення «зачепило» тільки застрахованих громадян. Розмір допомоги по безробіттю в Україні залежить не від мінімальної заробітної плати, а від прожиткового мінімуму, який зростає кожні півроку протягом останніх 3-х років.

Розмір допомоги по безробіттю на 2017 рік

Виплати допомоги та обліком безробітних осіб займається Державний центр зайнятості. Право на виплати мають громадяни, які втратили роботу або які шукають роботу вперше після випуску з Вузу. При зверненні в Центр зайнятості за місцем реєстрації громадянин отримує офіційний статус безробітного.

Рівень безробіття в Україні досить високий. Це пов'язано з економічною кризою, якої позначилася на бізнесі - багато підприємств були змушені закритися протягом останніх 2-3 років. Можливо, це змусило державу переглянути суму виплат і збільшити мінімальну допомогу до 544 грн. Саме на таку суму після закінчення університету або звільнення з військової служби можуть розраховувати безробітні. Максимальна сума становить 5512 грн.

Порядок оформлення допомоги від держави

Щоб отримати право на допомогу, потрібно звернутися в Центр зайнятості за адресою реєстрації.

  • Необхідні документи;
  • Паспорт та код;
  • Трудова книжка;
  • Довідка з останнього місця роботи за нарахованими заробітками;
  • Заява, яке відбудеться за місцем.

Всю актуальну інформацію потрібно отримати у спеціаліста центру, щоб підготувати документи заздалегідь.

Періоди виплати

Отримати кошти можна вже починаючи з восьмого дня з моменту постановки на облік, при цьому розмір допомоги по безробіттю в Україні буде змінюватись:

  • Перші 3 місяці ви отримуєте 100% виплат;
  • Після 3 місяців - 90-80%;
  • Через півроку - 70%.

При цьому людина, який звільнився за власним бажанням, отримує право на виплати тільки з 3-го місяця з моменту реєстрації.

На що вистачить цих грошей?

Якщо брати мінімальну суму 544 гривні, можна сказати, що грошей вистачить хіба що на проїзд. На жаль, мінімальна виплата - навіть не розмір мінімальної зарплати в Україні 3200 грн, яких теж ледве вистачить, щоб прожити місяць.

Аналіз динаміки рівня безробіття свідчить про те, що безробітних стає більше, однак виплати не збільшуються також стрімко, тому на підвищення розраховувати не доведеться. У Майкредит, як одному з найбільш популярному онлайн-сервісів, всього за 20 хвилин можна взяти кредит без довідки про доходи до 3000 грн під 0% при першому зверненні, а при наступних - до 10000 гривень під 1,6%. Позики онлайн від Майкредит – швидкий спосіб вирішити проблеми.