Які маски купити для захисту від вірусів коронавірусу, ГРВІ, грипу?

У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції, уряд змушений продовжити карантин і посилити його заходи, щоб зупинити поширення інфекції і в цілому епідемію. Найбільш відомий захист від коронавірусу - це маска-респіратор для захисту від вірусу в комплексі з іншими важливими заходами:

  • Ґумові рукавиці;
  • Дотриманням дистанції (1,5 - 2 метри);
  • Регулярного миття рук і обробкою антисептиком після вулиці;
  • Униканням багатолюдних місць, громадського транспорту і тісних контактів.

Захист дихальних органів - найважливіший компонент в боротьбі з поширенням Covid-19, тому різко зріс попит на одноразові маски-респіратори від коронавірусу. Аптечна промисловість явно не справляється із завданнями, і ми відчуваємо на собі тотальний дефіцит.

Залишається розібратися, наскільки ефективні маски сильного захисту від вірусів, які бувають види і де їх придбати в умовах масової нестачі.

Види масок для захисту від вірусів

Люди, далекі від медицини, можливо навіть не підозрюють, що маски медичні для захисту від вірусів бувають різними з різноплановими призначеннями для застосування:

  • Хірургічна маска для захисту від вірусів прямокутної форми, зроблена з нетканої матерії. Зазвичай тришарові з фільтруючим шаром посередині, іноді-чотиришарові з додатковим зовнішнім бар'єром водовідштовхувального призначення. Її прабабуся - знайома всім марлева маска. Даний вид захищає не тих, хто її носить, а оточуючих людей, допомагає не поширювати мікроби хворої людини. Вона затримує частинки слини, в якій знаходяться бактерії. Що стосується здорових людей, вона не справляється із завданнями, оскільки закриває тільки ніс і рот, а підступна інфекція може потрапити на обличчя, руки, після чого досягти кінцевої мети;
  • Респіратори приносять набагато більше користі з метою персонального захисту здорових індивідів. Вони виготовляються з фільтруючого матеріалу, щільно примикають до обличчя і міцно зав'язані ремінцями. В цьому випадку ступінь захисту маски від вірусів при ГРВІ вище і спрямована на захист тих, хто її носить.

Де можна придбати маски крім аптек?

Якщо в аптеках маски для захисту від вірусу відсутні, то варто звернути увагу на інші торгові точки:

  • В інтернет-маркетах на порталах з оптовими і роздрібними покупками. Так, на Prom.ua середня ціна становить 400-500 грн за упаковку;
  • Варто досліджувати сайти дошки оголошень. Можливо, хтось купив для запасу і готовий поділитися (в сенсі, продати);
  • У мережі безліч оголошень від приватників про продаж на будь-якому ресурсі. Вони пропонують оптові поставки, з роздрібною торгівлею пропозицій менше. Однак важливо усвідомлювати високу ймовірність нарватися на шахраїв. Оформляючи замовлення на медичні маски, запропонуйте оплату при отриманні. Цей жест допоможе відсіяти авантюристів і не втратити гроші.

Що робити якщо карантин застав зненацька і залишив без грошей?

Для безлічі українських сімей період ізоляції може виявитися кризовим, оскільки частина громадян втратила роботу, підприємства закрилися або призупинили діяльність. У зв'язку з цим деякі українці позбулися зарплати, а заощадженнями похвалитися можуть одиниці.

Безумовно, в поточний період безконтактне кредитування жодним чином не порушує норми ізоляції: процес від початку до кінця відбувається онлайн.

У такому складному становищі знайти засоби до існування особливо нелегко, коли немає у кого зайняти, та й взаємодіяти з іншими людьми небезпечно для здоров'я. У цьому випадку ідеальним рішенням буде звернутися в сервіс MyCredit, який готовий допомогти фінансами до 6000 грн при першому зверненні і до 12000 при наступних. Кредитування відбувається в режимі онлайн - гроші зараховуються на картку через 15 хв, включаючи час на заповнення заявки та її розгляд.

Звернутися за підтримкою можуть всі повнолітні громадяни України, незалежно від наявності офіційної роботи, рівня окладу та якості кредитної історії. Тут дають позитивну відповідь на 9/10 заявок, включаючи студентів, пенсіонерів та безробітних.