Як жити без грошей, без роботи та з дітьми?

У нинішній економічній ситуації, спровокований пандемією, багато українських родин освоюють нову науку — як можна жити без грошей в Україні. Причини безгрошів'я очевидні та банальні:

  • масові звільнення, ліквідація підприємств, тотальні скорочення;
  • відсутність фінансової «подушки безпеки», накопичувальних рахунків, депозитів;
  • психологічні бар'єри та страхи, пов'язані з новими реаліями, які не дозволяють рухатися далі.

У цій публікації розберемося, як навчитися жити без грошей та відповімо на питання, чи можна прожити без грошей тиждень, місяць.

Навчайтеся економити

Людям, яким набридло жити майже без грошей, в першу чергу необхідно почати вести домашню бухгалтерію: записувати доходи, витрати, аналізувати отримані дані і, найголовніше, витягувати висновки. Для ведення сімейного бюджету створено величезну кількість різних додатків для смартфонів, інтернет-сайтів та програм, включаючи безкоштовні варіанти. Вони зручні, максимально інтерактивні і їх використання займає буквально кілька хвилин на добу. Зазвичай вже після першого місяця ведення записів можна зрозуміти, куди йдуть кошти та на яких витратах можна заощадити.

Багато хто не підозрює, що витрачають на розваги і відпочинок більше, ніж передбачалося, тому корисним буде дізнатися, чим зайнятися у вихідні без грошей, але з користю та інтересом.

Перетворіть непотрібні речі в дивіденди

Особливо складно жити без грошей з маленькою дитиною, якій постійно потрібні вітаміни, одяг (з якої він виростає зі швидкістю світла), іграшки. Але є пару лайфхаків, як жити без роботи та грошей з дітьми.

  • Зайнятися продажем дитячих речей, з яких дитина виросла. Це легко реалізувати на численних інтернет-дошках оголошень та соціальних мережах. За виручені фінанси можна придбати новий одяг, потрібне приладдя та банально продукти (при складному фінансовому становищі).
  • Регулярно сортувати іграшки відповідно до віку й також виставляти їх на продаж, коли вони втрачають актуальність для дитини або банально набридають. Дитячі предмети в хорошому стані й не пошарпаному вигляді можна реалізовувати за 80-100% вартості.

Шукайте шляхи заробити більше

Багатьом українцям не вистачає зарплати або державної допомоги, щоб покрити всі витрати і потреби. Тому особливо важливо розуміти, як легко заробити гроші на додатковій основі, не витрачаючи багато часу і енергії.

В інтернеті часто трапляється реклама заробити на обміні валют. Така діяльність дійсно дуже прибуткова, проте є складнощі. По-перше, потрібно мати особливі навички в фінансово-економічній області та мати, так би мовити, чуйку. По-друге, потрібно витрачати на дослідження й аналіз багато часу, що не завжди можуть собі дозволити працевлаштовані люди.

А ось фінансисти стверджують, що заробити на депозитах можуть навіть найвіддаленіші від сфери фінансів люди. Цей тип додаткового доходу не вимагає спеціальних знань та навичок. Головне — знайти гідну ринкову пропозицію та вкласти суму під максимально допустимий відсоток.

Кошти потрібні терміново? Зверніться в MyCredit

Часто (особливо в кінці місяця) багатьом українцям потрібні гроші до зарплатні, оскільки комунальні, проїзди та інші регулярні витрати часом не залишають навіть гривні в кишені. У подібних випадках простіше й швидше за все взяти кредит онлайн, звернувшись в сервіс MyCredit, який спеціалізується на онлайн-кредитуванні. Подати інтернет-запит можуть всі повнолітні громадяни України, які проживають в межах країни, незалежно від їх роду занять, соціального статусу та наявності відкритих заборгованостей.

Для відправки заявки потрібен лише внутрішній паспорт та ідентифікаційний код, а також діюча банківська карта, видана на ім'я заявника. Процес оформлення займає близько 10-15 хвилин й не прив'язується до певної локації: відправити онлайн-заявку можна з дому, роботи, в дорозі.

Звертаючись в Майкредіт, ви отримуєте першу позику без відсотків, а наступні — зі знижками до 90%. При цьому компанія регулярно проводить розіграші та цікаві акції-пропозиції для користувачів.