Як захиститися від коронавірусу?

З метою зупинити поширення коронавірусної інфекції, практично по всьому світу введений карантин. Людей закликають не відвідувати громадські місця і виходити з дому тільки в разі потреби. Але, як мінімум, ходити в магазин і аптеку доводиться всім. Важливо знати, як захиститися від коронавірусу і убезпечити себе і близьких.

Заходи захисту від коронавірусу. Поради медиків

В умовах пандемії важливо поставитися до свого здоров'я і безпеки максимально відповідально. Не варто недооцінювати серйозність проблеми. Для вас ми зібрали основні заходи захисту від коронавірусу, які рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ):

  • Мити руки або обробляти їх антисептиком. Важливо мити руки ретельно, не менше 20 секунд, приділяти увагу ділянкам між пальцями, нігтьової зоні і кисті. Якщо ви перебуваєте не вдома - регулярно обробляйте руки антисептичним розчином. Ми підготували корисну статтю про те, як приготувати антисептик вдома.
  • Обробляти мильним розчином або антисептиком все, що приносите додому і берете з собою на вулицю. Як можна частіше обробляйте дверні ручки, вимикачі, крани.
  • Не чіпати обличчя руками, перебуваючи на вулиці - це допоможе уникнути коронавірусу. Вірус потрапляє в організм через слизову, і якщо бактерія потрапила на руку, а вам надумалося почухати око - наслідки можуть бути серйозними.
  • Носити маски для захисту від вірусу. Розберемо цей пункт докладно. ВООЗ повідомляє, що надягати маску здоровій людині слід тільки в разі надання допомоги хворому. Медики і співробітники медустанов при контактах з хворим обов'язково повинні носити медичні респіратори як захист від коронавірусу. Якщо у людини простежуються будь-які ознаки простудного захворювання - носити маску також обов'язково. Важливо відзначити, що з 6-го квітня українцям необхідно надягати маску при відвідуванні будь-яких громадських місць.
  • Обмежити особисті контакти і дотримуватися дистанції. Намагайтеся не користуватися громадським транспортом, не знаходиться в місцях скупчення людей; на касі або в черзі стійте на відстані мінімум 1 метр. Не варто вітатися за руку і обніматися при зустрічі.
  • Якщо ви або член вашої родини відчули нездужання - звертайтеся до сімейного лікаря або телефонуйте в швидку. Самостійно ставити діагнози та займатися самолікуванням може бути небезпечно.

Що не допомагає захиститися від коронавірусу?

Поряд з дієвими засобами захисту, в інтернеті можна знайти масу неперевіреної або фейкової інформації. Наприклад, на торгових майданчиках в мережі можна зустріти оголошення про продаж вакцини та антивірусних засобів з позначкою "захист від коронавірусу". ВООЗ повідомляє - на сьогоднішній день лікування і медикаментозної профілактики covid-19 немає. Не допоможуть і вітаміни для підвищення імунітету. Вітаміни можуть поліпшити загальний стан організму, але в профілактиці або боротьбі з вірусом вони безсилі. Сюди ж - цибуля, часник, імбир і спеції. Ці продукти мають сприятливий вплив на організм, проте наукових доказів їх ефективності в боротьбі з коронавірусом немає.

Щоб бути в курсі актуальної і перевіреної інформації і захистити себе від фейків, рекомендуємо підписатися на сторінки ВООЗ і МОЗ в соціальних мережах і канали в месенджерах. Там містяться офіційні новини, поради лікарів, інструкція про те, що робити, якщо з'явилися симптоми захворювання, телефони гарячої лінії та інша важлива інформація про Covid-19.

Де взяти гроші в період карантину?

У сформованій ситуації багато фірм змушені відправляти співробітників у відпустку за свій рахунок або зовсім скорочувати робочі місця. Важливо знати, де взяти гроші в період карантину і хто не відмовить у фінансовій допомозі.

Наш сервіс працює згідно зі стандартним графіком 24 на 7, і ми продовжуємо кредитувати українців. Гроші перераховуються прямо на вашу картку, а заявка подається в режимі онлайн буквально за 15 хвилин. Якщо терміново знадобилися гроші під час карантину - MyCredit стане хорошим варіантом виходу з проблемної ситуації.