Як заощадити на житлі і зняти квартиру в оренду недорого

Пошук гідного житла - відповідальне заняття, адже архіважливо все передбачити і врахувати специфічні нюанси. Хотілося б адекватні умови і тверезу оцінку вартості. Адже крім лізингу вистачає інших стабільних витрат (харчування, проїзди, комуналка). Тому варто подбати про те, як економити гроші на винаймання квартири і жити в гарній обстановці.

На щастя, сьогодні немає дефіциту орендованої квартири. Є попит - є пропозиції. Варіацій багато: починаючи від фешенебельних пентхаусів, до ліжка-місця в гуртожитку. Діапазон прайсів відповідний.

У цій статті розберемося, де шукати відповідні апартаменти і як заощадити на житлі.

Пошук квартири. Самостійно або через агента?

Шукати житло можна:

  • За допомогою ріелтора. У кожному місті регулярно зустрічаються контори, які заробляють на посередництві між власниками і квартиронаймачами. У них постійно оновлюється база і за короткий термін вони підберуть відмінну версію по персональним параметрам. Але їхні послуги платні - від 50 до 100 відсотків щомісячної плати.
  • Своїми силами. В інтернеті доступні сервіси з оренди квартир (mestо, lun, est, olx), віртуальні дошки оголошень, групи в соціальних мережах. На спеціалізованих платформах і програмах можна вводити переваги: поверховість, кількість спалень і т.д. Тобто це гідна безкоштовна альтернатива агентству. Так легко заощадити на оренді квартири, домовляючись з господарем безпосередньо.

Основні нюанси при виборі квартири для знімання

Важливо підібрати хороший варіант відразу, щоб не сидіти "на сумках" і постійно міняти локації. Зверніть увагу на те, що потрібно знати щоб зняти квартиру вдало:

  • У центральній частині міста завжди дорожче. Краще вибрати тихий район з доступом до супермаркетів, поліклінік, шкіл. дитячих садків.
  • Який вид транспорту доступний поблизу: метро, трамваї, автобуси.
  • Внутрішні показники відіграють не останню роль.
  • Центральна гаряча вода і опалення - висока ймовірність відключень, краще знайти з котлом/колонкою.
  • Поверховість. Верхні поверхи можливо знайти дешевше.
  • Студія, одиничка, двокімнатна, трійка.
  • Огляньте кондицію труб, техніки, ремонту. Якщо щось не відповідає заявленому, просіть знижку.

Територіальне розташування

Вартість залежить і від місця розташування за такою схемою: центр - дорого, спальні райони - середній показник, околиці - дешевше. Вибирайте виходячи з переслідуваних інтересів.

Так, подружжю краще всього зняти квартиру в класичному спальному мікрорайоні з розвиненою інфраструктурою. У центрі, як правило, зосереджені розважальні організації, торгові марки і будівлі уряду.

Околиця і промислові околиці по функціоналу не поступаються спальним. Але там гірше йдуть справи з транспортом. Якщо є авто, труднощів з мобільністю не виникне. Це найбільш бюджетний варіант з перерахованих вище.

Наявність меблів

Облаштування житла меблями може відбитися на ціні. Особливо, якщо вона нова, якісна. Оренда бюджетних квартир передбачає відсутність меблів або їх мінімальну кількість. Часто в недорогих будинках ставлять старі меблі, які зжили себе. Якщо у вас є своя (або можливість купити стару в пристойному стані), сміливо вибирайте порожню житлову площу і економте пару тисяч гривень.

Де швидко знайти гроші для оренди квартири?

Плануєте переїзд в окреме житло, а зарплату, як на зло, затримали? Хороші новини: можна взяти кредит на квартиру, щоб не змінювати планам. Отримати позику експреc можна не у всіх кредиторів. Даремно витратите час на звернення. Краще відразу звернутися в перевірену організацію, де вам не відмовлять. Отримати кредит швидко в сервісі онлайн-кредитування Майкредіт за 15 хвилин може будь-який повнолітній громадянин України (студент, мама в декреті, безробітний).

Зайдіть на сайт компанії, заповніть коротку анкету і отримаєте гроші на банківську картку прямо в день заявки.