Як заощадити на ремонті квартири в новобудові? Бюджетний ремонт своїми руками

Нарешті придбали нове житло в недавно відбудованому будинку, і тепер чекає складна робота - обжити і оформити затишне гніздечко. Зрозуміло, що бюджет урізаний, адже ви вже досить витратилися на велике придбання нерухомості. Тому потрібно подбати про раціональне використання коштів. Заощадити на ремонті квартири в новобудові своїми руками можна більше, ніж у "вторинці". Немає необхідності в демонтажі старого облицювання, заміні електропроводки, вирівнюванні стін. Сучасні забудовники здають житлоплощу з витриманими стандартами. Простір готовий до втілення ідей. У цій статті розберемося, як зробити економний ремонт в новобудові, щоб не переплатити зайвого і залишитися задоволеним.

З чого почати ремонт в новобудові?

Економний ремонт квартири починається з етапу планування, вибору стилю оформлення, складання кошторису, розрахунку фінансів, пошуку постачальника. Основний етап - фінансова можливість. Потрібно мати достатній обсяг, щоб стартувати. Якщо вкладати поступово, процес може зависнути в повітрі на довгі місяці.

Послідовність визначається персонально, згідно особистої зручності. Однак практичніше дотримуватися такого плану:

  • Ванна. Зазвичай це перший пункт і найбільш витратне приміщення. Тут слід особливу увагу звернути на обробку. Бюджетний матеріал - пластикові панелі.
  • Кухня. Займає друге місце за ціною. Можна відійти від звичної повсюдної плитки, викласти тільки фартух на робочій зоні, решта пофарбувати однотонної фарбою.
  • Спальня. Досить недорого обходяться некондиційні шпалери екстра-класу. Видимих пошкоджень немає, зазвичай це недомірені смужки, зрушення принта.
  • Вітальня. Стіни покрити водоемульсії, а одну використовувати для декору: викласти вагонкою, ламінатом. Дерево в залі додає затишку і сімейного обстановки.

Як дешевше купити будматеріали для ремонту квартири в новобудові?

Недорогий ремонт квартири в новобудові змушує скорочувати витрати на будматеріали. Але не за рахунок їх якості, а на точках торгівлі. Дешевше скупитися на оптовій будівельної базі, в спеціалізованому гіпермаркеті.

Більш економно використовувати продукцію вітчизняного виробника. Це не означає, що вона погана (в її вартість не входить розмитнення і дорожні витрати нижче). Також цікавтеся про доступні аналоги відомих брендів.

Пам'ятайте, що подібні майданчики надають дисконт-картки і бонусні накопичувальні програми.

Самостійний ремонт або наймання підрядників?

Щоб зробити найдешевший ремонт в новобудові, доведеться відмовитися від професійної участі. Зазвичай ціна роботи приблизно збігається з витратами на будматеріали. Порахувати нескладно.

Якщо є час і бажання, навчитися ніколи не пізно. Перегляньте навчальні ролики в мережі, почитайте форуми. Швидко і дешево вийде, якщо залучити на допомогу друзів, родичів.

Також бюджетно найняти будівельника з невеликим досвідом, який тільки практикується. Він напевно знає технології, допоможе в розрахунках. У цьому випадку на швидкість розраховувати не варто.

Що робити, якщо не вистачає грошей на ремонт?

Ремонт квартири вартість визначається розмахом. Навіть скромний варіант змушує не тільки економити гроші, а й шукати додаткове фінансування в кредитних компаніях.

У сервісі онлайн-кредитування Mycredit кожен українець, який досяг повноліття, може отримати кредит на квартиру і її подальше облаштування. Кошти в розмірі до 10 тисяч гривень зараховуються на банківську картку заявника через 15 хвилин після заповнення інтернет-анкети. Крім її заповнення інших вимог немає. Все вкрай просто і зроблено для зручного користування людей будь-якого віку.