Як заощадити на поїздках в метро

Постійне підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті зачіпає велику частину населення. Мільйони українців щодня і по кілька разів користуються послугами метрополітену. Подорожчання пояснюється непростою економічною обстановкою в країні, затяжною кризою і невирішеним військовим конфліктом. І зниження цін найближчим часом не передбачається. Як заощадити на поїздках метро читайте в цій статті.

Ціна проїзду в метро в містах України в 2019 році

Починаючи з 7 лютого 2019 року, вартість квитка в підземці в Києві і Харкові становить однаково - 8 гривень. Дане підвищення обумовлене зростанням витрат на зарплати співробітникам метрополітену, матеріали, енергоносії та ін. В таблиці нижче показані розцінки, а також дати, коли останні підвищення тарифів вступили в силу в декількох містах України.

Місто Вартість квитка підземного транспорту Дата підвищення
Київ 8 грн 14.07.2018
Харків 8 грн 07.02.2019
Дніпро 6 грн 05.08.2018

Подорожчання, безумовно, вдарило по гаманцях, проте, навіть в цьому випадку сервіс підземки до сих залишається одним з найекономічніших, порівняно з іншими видами громадського транспорту. Саме тому важливо вивчити питання додаткової економії, щоб максимально безболісно ставитися до питання зростання тарифів.

В яких містах можна заощадити на проїзді в метро

На даний момент, економія на поїздках в метро можлива тільки в Києві. Жителям Харкова та Дніпра поки такі привілеї недоступні. Поради про те, як заощадити на проїзді на метро в столиці читайте нижче:

  • Купівля безконтактного проїзного. Це рішення скоротить не тільки грошові, а й часові витрати. Поповнюючи картку на 50 поїздок, одноразовий проїзд в такому разі буде коштувати не 8, а 6,50 грн. Вона залишається дійсною рік з моменту використання. Таким чином, навіть якщо ви катаєтеся в метро раз на рік, вам все одно буде вигідно;
  • Придбання проїзного на місяць. У цьому випадку ціна квитка скорочується до 6 гривень 30 копійок;
  • Оплата за допомогою мобільних додатків. Не сказати, що це вирішить питання як дешевше їздити на метро, але швидше вже точно;
  • аощадити час також допоможе використання картки Visa або MasterCard на жовтих турнікетах. Немає необхідності в простоюванні в довгих чергах за жетонами або квитками. Слід зазначити, що тут також більше економиться час ніж гроші.

Які системи діють для зниження ціни проїзду метро

Щоб скоротити вартість жетона на пару гривень, обов'язково потрібно придбати безконтактну картку. Вона є відмінним способом ефективної економії. Таким чином, закинувши на картку гроші за 50 поїздок, вони обійдуться по 6,50 кожна. Крім цього є нові квитки, на 10, 14 і 30 проїздів. Їх ціна становить 7,50 грн і 7 грн відповідно. Якщо ви маєте намір купувати проїзні на кожен місяць, то з 6,50 сума впаде ще на 20 копійок. Спочатку подібні знижки здаються несуттєвими, однак, при щоденному відвідуванні підземки по кілька разів на дню, такий варіант є дійсно ефективним спосіб економії.

Метро зберігає при кожному підвищенні тарифів всі пільги. Метрополітен перевозить цілих 23 категорії пільгових пасажирів, серед яких є міські та державні. Серед пільгових категорій можна виділити ветеранів війни, ліквідаторів ЧАЕС, студентів, військовослужбовців, інвалідів, багатодітних батьків, школярів тощо.

Що робити, якщо і так на всьому економите, а грошей все одно не вистачає

Економити гроші складне, але при цьому необхідне обмеження для більшості українських громадян. Ну що ж робити, якщо кожна копійка на рахунку, але коштів абсолютно не вистачає? Тоді на допомогу приходить сервіс онлайн-кредитування Майкредіт. Оформити позику на картку в цій компанії можна протягом 15 хвилин, з урахуванням складання заявки і очікування перерахування коштів на рахунок.

Процедура оформлення кредиту складається з декількох етапів:

  • Вивчити вимоги і умови співпраці сервісу з позичальниками;
  • Зареєструватися в особистому кабінеті;
  • Внести свої дані: номер паспорта, ідентифікаційний код, номер телефону, банківську картку;
  • Вказати суму кредиту і термін погашення;
  • Чекати відповіді від кредитних менеджерів.

Ви можете звертатися в Майкредіт з будь-якого важливого для вас приводу, наприклад, потрібні гроші на лікування, оплату ЖКГ, оренду квартири, погашення банківського кредиту, подорож тощо. Співпрацюючи з даною компанією, не слід переживати про ваші персональні дані, оскільки сервіс особливу увагу приділяє цьому питанню і виключає всілякий витік інформації. Щоб отримати позику без відсотків потрібно лише наявність гаджета і інтернету.

Переваги компанії:

  • Оптимальна процентна ставка (перша позику під 0,01%, повторне звернення - 1,6%);
  • Можливість пролонгації кредиту;
  • Співпраця в режимі онлайн;
  • Оформлення позики навіть безробітним і людям, що знаходяться в чорному списку;
  • Можливість користуватися послугами студентам, пенсіонерам та неофіційно працевлаштованим;
  • Наявність бонусної системи, знижок, промокодів тощо.

Обращайтесь в любое удобное время и получайте финансовую поддержку без лишних вопросов и надоедливой бюрократической волокиты.