Як заощадити на мобільному зв'язку? Найвигідніші оператори

Кілька років тому, на думку більшості абонентів, був вигідний мобільний зв'язок, що представляється багатьма постачальниками послуг. Вартість сервісу перебувала на мінімальному рівні, крім того, вона іноді навіть знижувалася, незважаючи на загальну тенденцію подорожчання. Але в даний час заощадити на мобільному інтернеті і стільниковому зв'язку не так просто. Підвищення цін обумовлюється важкою економічною ситуацією в країні і тривалою кризою. У такі моменти завдання як скоротити витрати на мобільний зв'язок і мобільний інтернет приймає серйозніше забарвлення і потребує ефективного вирішення.

Як правильно вибрати тариф, щоб заощадити гроші?

Щоб правильно економити гроші на телефоні, вибираючи стартовий пакет, треба вирішити для яких цілей він потрібний. Список пропозицій, наданих вітчизняними провайдерами, включає:

  • дзвінки;
  • короткі (SMS) і мультимедійні (MMS) повідомлення;
  • використання інтернету.

Якщо ви є любителем листувань або змушені постійно вести чати по телефону, слід вибирати тариф, за правилами якого пересилання повідомлень тарифікується на низькому рівні. Однак, останнім часом ціна на дзвінки знижується, що практично зводить до мінімуму використання SMS.

Рекомендується зробити інтернет дешевше на телефоні за допомогою вибору відповідного стартового пакета, або відключити його зовсім, якщо використання стільникового обмежується виключно дзвінками. Економія грошей значно зросте і ви не будете переплачувати за непотрібні служби.

При виборі потрібного тарифу, враховуйте, які напрямки дзвінків у вас найбільш популярні:

  • на стаціонарні телефони в межах країни;
  • на мобільні номери інших постачальників послуг;
  • за кордон.

Найдешевший зв'язок, як показує практика, здійснюється в межах одного провайдера. Найчастіше такі дзвінки безлімітні. Однак, при купівлі SIM-картки, враховуйте не тільки цей пункт. Обов'язково звертайте увагу на присутність вигідних пропозицій і бонусів, які надають можливість безперешкодно здійснювати дзвінки в перерахованих вище напрямках без значних фінансових втрат.

Не забувайте періодично перевіряти актуальність експлуатованого тарифу, бо навіть найвигідніші оператори мобільного зв'язку змінюють умови, на тлі яких безліч нових пропозицій стають для клієнта більш економними і виправданими ніж ті, якими ви активно користуєтеся останні роки.

Два оператора, як варіант економити гроші на телефоні

Для тих, хто має постійну необхідність зв'язуватися з двома і більше абонентами інших провайдерів, рекомендується купувати відразу 3-4 SIM-картки. У більшості випадків найнижчі тарифи мобільного зв'язку призначені для спілкування всередині одного провайдера, в той час як дзвінки на інші оператори або жорстко обмежені за часом, або невигідні з економічного боку. У тому випадку вам доведеться постійно носити з собою пару гаджетів, щоб завжди бути в мережі, або ж придбати сучасний смартфон, що володіє 3-ма або навіть 4-ма слотами для ваших карток.

Дешевий оператор мобільного зв'язку визначається в першу чергу можливістю підключення недорогих пакетних пропозицій. Для того, щоб при наявності двох і більше сім-карток витрачати по мінімуму, бажано на одній з них підключити дешевий пакет послуг, а на іншій, яку використовуєте частіше додати при необхідності 3G або 4G-інтернет.

Корисні USSD запити різних операторів зв'язку

Найдешевші оператори стільникового зв'язку дають можливість клієнтам користуватися корисними USSD-запитами, які дозволяють максимально швидко визначати тариф і можливі функції.

1) Vodafone Україна:

  • *101# перевірка балансу і наявності діючого тарифу;
  • *101*444# - умови по тарифу, бонуси, залишок хв, SMS, Гб;
  • *104*380ZZZZZZZZZ# - «Передзвони мені».

2) Kyivstar:

  • *111# - перевірка рахунку, бонусів, мегабайтів;
  • 124*YYY*380ZZZZZZZZZ# - поповнити рахунок іншого абонента;
  • *130* 380ZZZZZZZZZ# - «Передзвони мені».

Закінчився термін дії тарифу, а грошей для поповнення немає? З MyCredit це не проблема

За кілька днів до зарплати на рахунку кожна копійка, а термін дії тарифу закінчився? Прикро, чи не так? У будь-якому випадку, це не привід сидіти в очікуванні з/п і позбавляти себе можливості повноцінного сучасного спілкування. Крім того, коли близькі люди живуть далеко, а ви потребуєте щоденного контакту, бути без грошей на рахунку не найправильніша ідея. З точки зору комфорту і безпеки буде краще взяти позику на картку миттєво, скориставшись сервісом онлайн-кредитування Майкредіт. У даній компанії можна оформити кредит протягом 5 хвилин, сидячи вдома чи на роботі. Не доведеться вистоювати довгі черги, збирати купу документів і витрачати сили на бюрократичні нюанси. Отримати мікропозику в Майкредіт може будь-який повнолітній громадянин України, у якого немає непогашених заборгованостей в сервісі Майкредіт.