Як заощадити гроші при друку на принтері?

Зменшити витрати на друку логічно як мінімум тому, що чорнила зараз стоять дуже дорого. Ціни на великі упаковки листів А4 і на картриджі також не відрізняються низькими сумами. Так що потрібно робити, щоб заощадити чорнила і гроші на друк, не на шкоду якості роздруківки? Є кілька корисних лайфхаків, що дозволяють істотно знизити витрати на струменевий друк, а також лазерний.

Основні поради щодо раціонального використання принтера і всіх його допоміжних компонентів:

  • Виберіть правильний шрифт. Роздруковуючи документацію, що не має строгого формату, щоб економити фарбу в принтері, намагайтеся робити розмір шрифту менше, але залишати читабельним, а також використовуйте шрифти Times New Roman, Calibri або Century Gothic, так як вони мають функцію ощадливості Ecofont, що видаляє зайві чорнило;
  • Застосовуйте чорно-білі тони. Такий метод дозволяє економити чорнило в принтері, крім того, часу на одноколірну роздруківку потрібно менше ніж на кольорову;
  • Підтримуйте принтер в хорошому стані. Слідкуйте, щоб всі елементи пристрою були справні і працювали коректно. Перебої в роботі принтера можуть супроводжуватися протіканням фарби, появою чорних смуг по краях листа та ін. Очевидно, що в таких випадках не тільки фарби, але і економія паперу в офісі стане нездійсненним завданням;
  • Зменшіть насиченість і параметри DPI. Логічно, якщо поставити економію фарби на принтері, роздруківка триватиме в рази швидше, крім того, кількості чорнила на папір піде менше.

Економія фарби в принтері - важливе завдання для офісних співробітників, яке не вимагає особливих зусиль, крім раціональності і практичності.

Як заощадити на картриджах? Дешева заправка принтера своїми руками

Заощадити на картриджах допоможуть наступні корисні поради:

  • Купівля мульти-пакетів. Всі давно відомо, що оптом дешевше. Неважливо, які картриджі ви купуєте, кольорові або чорно-білі. Брати їх по одному примірнику обходиться дорожче, ніж в наборі. При цьому, пакетна закупівля іноді супроводжується знижкою та іншими бонусами від постачальника;
  • Пріоритет чорних картриджів. Якщо вам не є принциповим колір, віддавайте перевагу чорно-білим змінним контейнерам, які не тільки будуть економити гроші, а й час в процесі роздруківки;
  • Придбання сумісних змінних блоків, замість оригінальних. Очевидно, що вибираючи найдешевшу продукцію, є ризик отримати погану якість. Але правильний підхід до справи і спостережливість допоможуть підібрати сумісні товари, які нітрохи не поступаються оригінальним продуктам.

Не лінуйтеся виконувати самостійну заправку контейнерів, тим більш докладних інструкцій по виконанню цієї процедури в інтернеті безліч. Заправка своїми руками обходиться значно дешевше, ніж в разі звернення до фахівця. Однак, стежте за правильністю виконання маніпуляцій, щоб не нашкодити працездатності пристрою.

Що таке СНПЧ і як воно допомагає економити при друку на принтері?

Друковані пристрої з системою безперервної подачі чорнила (СНПЧ) популярні на сучасному ринку. З їх допомогою економія чорнила при друку стає помітнішою. Це посприяло тому, щоб в рейтингу пристроїв, що виконують текстову і графічну роздруківку, такий вид принтерів зайняв перше місце.

Одна заправка НПЧ здатна забезпечити безперебійну роботу на 4,5 тисячі сторінок. Серед інших переваг СНПЧ можна виділити збільшення продуктивності принтера, так як економиться час, необхідний на заміну витратних матеріалів, і можливість виконувати заправку світлостійкими або водостійкими фарбами, що привертають користувача невисокою ціною.

Який принтер вибрати - лазерний або струменевий?

Різниця між струменевими і лазерними принтерами в самому підході до друку. Перший варіант супроводжується використанням рідкого чорнила, яке розпилюються на папір за допомогою маленьких дюз. Другий варіант має картриджі з тонером, нагрівання якого відбувається за допомогою термоелемента.

З точки зору економії, який з товарів краще однозначно визначити складно. Струменевий тип продукції має дешеві витратні матеріали, але при цьому відрізняється неекономною витратою чорнила. Лазерний принтер в точності навпаки - тонер прослужить дуже довго, тобто питання, як зменшити витрату фарби в лазерному принтері практично не виникає, але вартість на картриджі в два рази вище, ніж у струменевого.

Вибираючи будь-який з варіантів, враховуйте індивідуальні потреби і вже по ним визначайтеся.

Закінчилися гроші і чорнила в принтері одночасно? MyCredit допоможе вийти з будь-якої ситуації!

Потрібно негайно готувати доповідь на роботу, курсову або дипломну в університет, а чорнило в друкованому пристрої закінчилися разом із зарплатою? Вихід простіше, ніж здається. Завжди можна терміново взяти кредит в сервісі онлайн-кредитування Майкредіт, який допомагає практично безвідмовно всім повнолітнім громадянам України. У компанії MyCredit, щоб отримати кредит, доведеться витратити не більше 10 хвилин на оформлення онлайн-заявки, після чого запитувані кошти надходять на банківську картку позичальника в лічені хвилини.