Як зробити економний ремонт квартири дешево і швидко?

Як приємно і особливо важливо своєчасно оновити домашню обстановку, поміняти кольорову палітру, освіжити "гніздечко". Однак навіть найдешевший ремонт в квартирі змушує українців збирати кошти певний період перед його реалізацією. Середньостатистична сім'я дозволяє повне оновлення житла раз на десятиліття. Тому люди шукають варіанти робити економ ремонт в квартирі без грошей частіше. Особливо актуальним стає питання при очікуванні поповнення.

У цій статті розберемося, як можна недорого зробити ремонт в квартирі, чи варто наймати робітників або можна впоратися власними ресурсами.

З чого почати ремонт квартири своїми руками?

Багато хто віддає перевагу займатися особисто, щоб уникнути витрат на професіоналів-будівельників. Ремонт в квартирі своїми руками починається з планування. Спочатку визначитеся, обробка якої кімнати необхідна перш за все:

  • ванної кімнати
  • кухні
  • спальні

Кількість будматеріалів і витрати на них безпосередньо залежать від того, де будуть проводитися роботи. У спальні можна просто переклеїти шпалери, а ось якщо потрібна заміна плитки у ванній - витрати на порядок зростуть.

Потрібно розрахувати фінанси, знайти найбюджетніші точки продажів будматеріалів, потім переконатися, що гроші не закінчаться на півдорозі.

Другий основний етап - навчання технологіям не пов'язаних з професією, далеких від сфери будівництва. Якщо в минулому є досвід поклейки-фарбування, варто ознайомитися з новітніми рішеннями, інноваційними методами. Зробити недорогий косметичний ремонт в квартирі своїми руками допоможе ютуб-платформа, де доступні безліч роликів з підказками, Лайфхак для людей, далеких від теми. Також слід вказати на блоги великих будівельних компаній, що дають висококласні поради, які розкривають секрети якісного виконання роботи.

На яких матеріалах можна заощадити, а на чому краще не економити?

Заощадити на ремонті можна двома шляхами:

  • Недорогий сегмент будівельних матеріалів;
  • Відмова від найманих робітників.

Реалізувати найбільш економічний спосіб закупівлі можна завдяки нижчевикладеним хитрощам:

  • Оздоблювальні розчини (штукатурка, шпаклівка, грунтовка, плитковий клей) повинні бути хоча б середньої якості/цінового сегмента. Це базова основа, тут ніяк не можна "халтурити", адже дешева сировина після тривалого періоду, стане причиною тріщин і інших руйнувань;
  • Недорого можна взяти хороші шпалери в секторі некондиції (припустимо, у них частково зміщений принт або неповна смуга). Головне - їх стійкість і легкість в приклеюванні, а з зображенням можна поекспериментувати, підійшовши до вирішення творчо;
  • Як альтернатива паперовому покриттю, можна використовувати фарбування емульсією. Це прагматичний підхід, адже виходить дешевше і простіше.

Чи варто наймати підрядників для оздоблювальних робіт?

Коли фінансове становище бажає кращого, цілком можливо обійтися без підрядників. Щоб організувати роботу дешево і швидко, можна:

  • Долучити родичів, близьких друзів до справи, а після - нагодувати смачною вечерею;
  • Швидко і недорого вийде, якщо залучити практикуючих студентів профільних училищ. Ставка на їх працю вдвічі-втричі менше середньоринкової. Якість тут може постраждати, проте є порада: щоб перевірити майстерність, дайте невеликий пробний шматок стіни і оціните здатності. Якщо вам потрібен рівень - магістр, тоді доведеться розщедритися на бригаду.

Косметичний ремонт, як варіант бюджетного ремонту

Якщо ламати перегородки і знімати підлогове покриття не входить в плани, можна зробити економний косметичний ремонт квартири, так би мовити, освіжити її візуально.

Недорогий косметичний ремонт в квартирі можливий, якщо ви не будете рівняти стіни, стелі, а просто перефарбуєте або переклеєте шпалери. Щоб приховати нерівності, використовуйте фактурну фарбу або рельєфні шпалери.

Що робити, якщо не вистачило, грошей на капітальний ремонт. Mycredit допоможе!

У простої людини, що запланувала побутове оновлення, немає часу економити гроші і відкладати їх в конверт, адже ремонт квартири вартість має чималу, щоб разово взяти її з бюджету, не обмеживши інші статті витрат.

Оптимальним виходом з непростого становища може послужити сервіс онлайн-кредитування Mycredit, де кожен повнолітній українець може взяти позику в 5 тисяч гривень вже при першому зверненні.

Кредит зараховується на банківську картку будь-якої української фінансової структури за 15 хвилин, незалежно від часу доби, вихідних, свят.