Як зробити економний ремонт кухні? Бюджетний ремонт кухні своїми руками

Як відомо, ремонт квартири вартість має "захмарну", якщо підходити до процесу ґрунтовно. Закупівля в строймагазині, оплата робітників - складають непосильні витрати для середньостатистичного українця. Багато сімей роками не можуть в повній мірі економити гроші, щоб їх вистачило на хоча б економний ремонт квартири.

За рейтингом витратності, кухня-їдальня займає другу позицію після ванної кімнати. У цій статті розберемося, як заощадити на ремонті кухні, уявімо слушні поради з даної теми.

Які матеріали обробки використовувати, щоб вийшло недорого?

Щоб вийшов косметичний ремонт кухні недорого, можна використовувати більш бюджетний матеріал:

  • Багато обкладають все стіни плиткою, яка виходить "золотою". Більш економний спосіб її використання - викласти тільки "фартух", тобто робочу зону, яка піддається постійному забрудненню. Решту площі пофарбувати/обклеїти шпалерами, що миються.
  • Роблячи ремонт кухні своїми руками без досвіду плиточника, можна вибрати ще більш економний варіант - пластикова панель. Вартість дешева, не вимагає спеціальних навичок монтажу, простіше замінюється.
  • Покриттям підлоги послужить лінолеум. Якщо переживаєте про його міцність, можна запитати на будівельній базі биті плиткові блоки. Такий продукт віддають за копійки, а з нього можна реалізувати шикарну мозаїку. Але тут доведеться проявити кмітливість і посидючість. Ефект буде незвичайним.

Якісні і недорогі меблі для кухні. Як вибрати?

Економ ремонт на кухні означає, що коштів на замовлення шаф, стільниць явно не вистачає. Розглянемо, де взяти кухонні меблі, щоб було дешево і красиво:

  • Грає роль розмір. Зробити недорогий ремонт маленької кухні дешевше, ніж великий хоча б через габарити столів, тумб. Досліджуйте пропозиції меблевих каталогів в розділі міні, їх прайси помітно нижче;
  • Низько коштують вітринні зразки, які стоять у виставковому залі;
  • Простежте за графіком сезонних знижок. Зазвичай в період з грудня по березень ціни помітно опускаються;
  • Також має значення наповнення, стиль, ділильні секції. Чим простіше - тим дешевше.

Чи варто шукати підрядників для ремонту кухні?

Якщо розглядати ремонт кухні бюджетний варіант, то варто озброїтися допомогою друзів і відеоматеріалами. В мережі знаходиться безліч порад, готових алгоритмів, як зробити економ ремонт кухні своїми руками з докладними інструкціями:

  • Демонтувати стару обробку, прибрати будівельне сміття;
  • Прогрунтувати стіни зміцнюючою рідиною, щоб покриття не відпало через місяць;
  • Стельова обробка (фарбування, побілка, пластиковий сайдинг);
  • Далі укладання кахлю/шпалер;
  • Покриття для роботи;
  • Установка меблів, підключення техніки.

Економно зробити ремонт на кухні можливо за допомогою найму будівельників, які тільки навчаються в коледжі. Їх тарифи на 30-50% поступаються середньоринковими.

А ось заощадити на ремонті квартири в новобудові легше: там відсутній етап демонтажу, вирівнювання стін, оновлення проводки. Є випадки, коли вигідніше взяти вже готове житло, ніж самостійно вкладати гроші.

Що робити якщо грошей на ремонт кухні все одно не вистачає?

Навіть найдешевший ремонт кухні може здорово вдарити по сімейному бюджету, тому дієвим рішенням буде звернутися за додатковим фінансуванням. Кредит на квартиру легше отримати в небанківської організації, бо там немає запиту на довідки і підтверджують дохід документи.

Оформити кредит до 10 тисяч гривень в сервісі онлайн-кредитування Mycredit - простіше простого. Відправляється онлайн-заявка, і через 15 хвилин кошти зараховуються на банківську картку заявника. Відсоток схвалення позик - 95%. Це означає, що на допомогу можуть розраховувати пенсіонери, студенти, безробітні, люди із зіпсованою кредитною історією, з активними заборгованостями в аналогічних компаніях.